1.4.13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-0




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-0

Για να μη λέμε πολλά και χάνουμε την ουσία (και τον καιρό μας). Μόνο που θα τα πούμε εντελώς "ξεκάρφωτα" μεταξύ τους, όπως μας έρχονται.

Χάλι ατελείωτο η εμφάνιση της ομάδας μας, σύγγαυροι. Αποκαρδιωτική εμφάνιση. Σε λίγο καιρό φοβάμαι ότι θα υποστούμε τον εκβαζελισμό που φοβόμαστε: οι συνεχείς αντιποδοσφαιρικές εμφανίσεις της ομάδας και η κραυγαλέα αδιαφορία των παιχτών μας θα μάς κάνουν όχι μόνο να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο, αλλά και να αρχίσουμε και εμείς να ασκούμε "υψηλή κριτική" από τα πληκτρολόγια και από τις καφετέριες.

Οι παίχτες που φοράνε σήμερα τη φανέλλα του Ολυμπιακού δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό. Θα έλεγα μάλιστα τούτο: ούτε ένας τους δεν κάνει για βασικός. Η ποδοσφαιρική τους αξία είναι μέτρια και δεν πρόκειται να γίνει μεγαλύτερη.

Δεν φταίνε όμως αυτοί. Αυτοί τόση μπάλλα ξέρουν, τόση (και πολλές φορές, όπως σήμερα, πολύ λιγότερη) παίζουν.

Μασάντο - Μανιάτης - Φέισα βασική τριπλέττα στο κέντρο. Και οι τρεις μαζί δεν κάνουν όχι έναν, αλλά ούτε μισό χαφ. (Πού είσαι, ρε γίγαντα Στολτίδη;!)

Πρέπει να απαγορευθεί στον Μανιάτη να μεταβιβάζει τη μπάλλα σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου.

Η εικόνα του Χολέβα, όταν πάει να χτυπήσει κερδισμένο κόρνερ είναι αποκαρδιωτική: σέρνεται, βαριέται που ζει.

Στα αράουτ συστηματικά δεν πάει κανείς να δεχτεί τη μπάλλα. Και κόντρα δεν "καταδέχεται" ούτε ένας να κάνει - τέτοιοι μημουάπτηδες, βέβαια, δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό.

Ένας παίχτης να πετάει τη μπάλλα μπροστά και να φεύγει (με τη μπάλλα) δεν υπάρχει - κάποτε μας έφταιγε ο... Γκαλέττι -ο μέγας Γκαλέττι!- γιατί (λέει) δεν "απέδιδε" στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς. Και πριν λίγα χρόνια, θυμάμαι, γκρινιάζαμε για τον Ριέρα και τον Ρόμενταλ...

Πλήν του Φετφατζίδη, τώρα "Μέσι" και ο Βλαχοδήμος! - θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου...

Τζεμπούρ: ο νωχελικότερος ποδοσφαιριστής της Γηραιάς και της Μαύρης Ηπείρου.

Πάντως δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ούτε ίχνος ολυμπιακής ποδοσφαιρικής συνείδησης. Μίλησε -έστω και σε αυτές τις μετριότητες- κανείς για το τί είναι Θρύλος; Τους είπε δυο μεστές κουβέντες για την ιστορία και για τον διαχρονικό χαρακτήρα της ομάδας; Τους έδειξε σκηνές από το παρελθόν; Τους δίδαξε ολυμπιακά;

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά από αυτούς, που έχουμε τώρα, περιμένω μέχρι και να είναι ευχαριστημένοι, αν ηττηθούν με μικρό σκορ από τον ΠΑΟ.

Η αδιαφορία των παιχτών που τυχαίνει να φοράνε τη φανέλλα του Θρύλου είναι προκλητικότατη. Τολμώ μάλιστα να πω ότι είναι και "επιθετική" - δηλαδή: το κάνουν επίτηδες.

4 σχόλια:

Hades είπε...

Σε δύο σημεία μόνο θέλω να σταθώ σύγγαυρε.

Πρώτον στην απορία σου για το κατά πόσον μίλησε κανείς σε αυτούς τους παίκτες για τον Ολυμπιακό. Ποιος να μίλαγε; Ο Καραπαπάς;

Δεύτερον και σημαντικότερον, αναφορικά με τον εκβαζελισμό. Θα διαφωνίσω μόνο ως προς τον χρόνο. Φοβάσαι μην συμβεί. Δυστυχώς είναι σχεδόν τετελεσμένος και ξεκίνησε από τότε που οι κωλοφυλλάδες μας άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις πορείες και για τους... 500 τίτλους του βάζελου. Τα λέγαμε από εδώ: "τι κάνει ο επίσημος Ολυμπιακός;"
Τελικώς αυτό που έκανε ήταν να προσλάβει τους καραπαπάδες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

Κάποτε ενδιαφερόμασταν όταν παίζουμε να παίζουμε καλά. Ακόμη και το 96 μετά από 14 πέτρινα χρόνια το πρώτο μέλημά μας ήταν να αρχίσουμε να παίζουμε καλή μπάλα και ο τίτλος ας έρθει και την επόμενη χρονιά. Πλέον μας ενδιαφέρουν (εδώ και χρόνια) οι πορείες. Ως τους τάδε να πάμε κι ας μην έχουμε παίξει μπάλα ούτε σε έναν αγώνα και σε αυτό ευθύνονται τόσο οι αμετροεπείς διοικήσεις, όσο και οι κωλοφυλλάδες που παριστάνουν τους υποστηρικτές (τους αντικειμενικούς ανέκαθεν τους είχα χεσμένους, οπότε δεν τους αναφέρω καν). Αλήθεια την μπουγάτσα την έφαγαν εκεί στον Γαύρο ή την περιμένουν ακόμα; Αν είναι να τους στείλουμε εμείς καμία, μπας και βάλουν λίγο μυαλό διότι μας έχουν πρήξει τους όρχεις με τα γελοία πρωτοσέλιδά τους (μην πω και για το περιεχόμενο φυσικά).

Από πότε άρχισε να παίρνει τίτλους ο Ολυμπιακός για να τους συγκρίνει με τους τίτλους στο αμερικανικό μπιλιάρδο των άλλων; Από πότε αρχίσαμε να κοιτάμε τις ομάδες των άλλων αντί να μας ενδιαφέρει η δική μας; Από πότε πάψαμε να πιστεύουμε στα μάτια μας και πρέπει να βασιζόμαστε στην κρίση των άλλων, των αποδεδειγμένα στρεβλοποιών και χαλκευτών της πραγματικότητας; Μήπως να κάνουμε ένα αφιερωματάκι στα πρωτοσέλιδα από τις κωλοφυλλάδες μας να θυμηθούμε πόσο φονιάς είναι ο Τζιμπούρ ή πόσο παικταράς είναι ο Μασάντο που δίνουμε τιτάνιο αγώνα να τον κλείσουμε εμείς; Αλήθεια, που έχει χαθεί αυτό το παιδί ο Κολομβιανός που πετούσε μάτια στις προπονήσεις επί μήνες; Η τεράστια μεταγραφή του Μπόατεγκ θα αρκέσει (έστω κι όταν τελικώς μπορέσει να παίξει) ή πρέπει να μας λούζει κρύος ιδρώτας για το αν θα κλείσουμε τον Σάλινο (Σέλινο, Μάϊντανός, κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν έχω συγκρατήσει το επώνυμο) που ουδείς άλλος θέλει παγκοσμίως;

Θυμάμαι τις ένδοξες εποχές που γκρινιάζαμε γιατί έπαιζε ή δεν έπαιζε ο Τζιοβάννι και αναρωτιέμαι πόσο αστείοι ήμασταν και μόνο που μπαίναμε στην διαδικασία ενός τέτοιου διαλόγου. Τότε είχαμε Τζιοβάννι. Τώρα τι έχουμε; Με τόσους παικταράδες και αντί να έρχονται ανά δεκάδες οι προτάσεις από τα μεγάλα κλαμπ δεν τους θέλει κανείς; Μία ήρθε (ως μάννα εξ ουρανού) για τον Μασάντο και αντί να σπεύσουμε μην χάσουμε την ευκαιρία εμείς δηλώσαμε τι; Ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μηχανής; Ε, αφού έτσι είναι τότε ας μην παραπονιώμαστε για την μπάλα που παίζει η ομάδα.
Ναι, είναι καλοί οι φιλότιμοι παίκτες αλλά κάπου το έχουμε παρακάνει στο φιλότιμο. Ποδόσφαιρο παίζουμε, όχι φιλοτιμόσφαιρο. Κάποτε είχαμε και κανά δυο μηχανάκια στην ομάδα για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Πλέον ψάχνουμε να δούμε αν έχουμε και κανάν δυο ποδοσφαιριστές μπας και κάνουν καμιά ποδοσφαιρική ενέργεια.

Ο εχθρός είναι εντός σύγγαυροι.

VORIOS-7 είπε...

ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΝ Η Μ Ι Θ Ε Ο Ι ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ!ΑΝ ΤΟΥΣ''ΧΑΛΑΕΙ''Η ΓΙΟΥΧΑ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝΕ ΠΩΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΛΑΤΗ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΡΙΨΗ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα φταίνε οι παίχτες; Μη θίξουμε το γίγαντα Μαρινάκη, όπως πριν δε θέλατε να θίξετε το γίγαντα Κόκκαλη

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Γιατί το λες αυτό; Μήπως έχω κανένα συμφέρον ή καμμία εξάρτηση από τον Μαρινάκη (και το ξέρεις εσύ και δεν το ξέρω εγώ); Βεβαίως και φταίει ο "γίγαντας" ο Μαρινάκης, γιατί δικιά του είναι η ομάδα. Οι παίχτες φταίνε μόνο, γιατί δεν ξέρουν μπάλλα. Ο Μαρινάκης φταίει που τους έφερε και τους έβαλε να παίζουν για τον ολυμπιακό. Ικανοποιήθηκες τώρα;