27.9.13

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ


Δημοσιεύω το παρακάτω κείμενο που μου έστειλε ο Γερόγαυρος και τον ευχαριστώ πολύ.



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

Το παρακάτω περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη πριν από μερικές μέρες στο super market "ΑΒ Βασιλόπουλος" της Αγίας Παρασκευής.

Πλησιάζει στο ταμείο ένας γηραιός και ρακένδυτος άνδρας, με 3-4 κονσέρβες και ένα γκαζάκι στο καλαθάκι του. Η νεαρή ταμίας χτυπάει τις κονσέρβες και το γκαζάκι στην ταμειακή μηχανή, τον κοιτάει και του λέει : "Μπορείτε να φύγετε, κύριε. Η εταιρεία μας δικαιολογεί κάποια δωρεάν καλάθια".

Αυτός την κοιτάει με καλοσύνη, την ευχαριστεί εκατό φορές και της δίνει χίλιες ευχές. Μόλις εκείνος απομακρύνεται, η ταμίας ανοίγει την τσάντα της και βάζει, από το πορτοφόλι της, τα χρήματα που αντιστοιχούν στα πράγματα του φουκαρά στο ταμείο της !

Όσοι ήταν στην ουρά του ταμείου, έχουν μείνει "κάγκελο" και της λένε : "κοπελιά. να τα πληρώσουμε εμείς".

Η νεαρή κοπέλα τους κοιτάζει με αυστηρό ύφος και τους απαντά αποφασιστικά : "Σας ευχαριστώ, αλλά επειδή εγώ το αποφάσισα, εγώ πρέπει και να πληρώσω. Ελάτε, σας παρακαλώ. Προχωράτε."

Ένα κοριτσάκι 20-22 ετών ήταν η ταμίας. Πόσα λεφτά να παίρνει ; 500 ευρώ το μήνα; Ίσως και λιγότερα.

Μάθημα ζωής και ανθρωπιάς για όλους μας. Ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι, για να μην κατηγορούμε κάποιες φορές άδικα τη νεολαία μας. Υπάρχουν και παιδιά-διαμάντια και είναι πολλά, πάρα πολλά. Και τώρα, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, που περνά η πατρίδα μας, λάμπουν εκτυφλωτικά και δίνουν ελπίδα, παραδίνουν μαθήματα ζωής σε όλους μας. Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, με οδηγό τη νεολαία μας...

4 σχόλια:

Γερόγαυρος είπε...

:-) !

Γερόγαυρος είπε...

Χωρίς να σου κρύβω ότι πολύ θα ήθελα να ήμουν γονιός αυτής της "κοπελιάς" !!!

Ανώνυμος είπε...

Απιστευτο, κι ομως Ελληνικο, κι`ομως Μεσογειακο.. Γι`αυτο πιστευω στους λαους της Μεσογειου.!! Σταματαω εδω..
ΤΚ

Hades είπε...

Τρομερή ιστορία...