3.6.07

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΡΙΜΠΟ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ"...



Ο Ριβάλντο ανήκει πλέον στην ΑΕΚ.

Και αντίπαλος ο Ρίμπο θα είναι δικός μας. Θα νικάμε την ΑΕΚ, θα νικάμε τον Ρίμπο, αλλά ο Ρίμπο είναι "δικός μας" για πάντα.

Επειδή μας εκφράζει απολύτως το σχετικό άρθρο του "Θρησκευόμενου Κόκκινου Επιστήμονα" και εκλεκτού φίλου Ηλία Μπαζίνα, το αναδημοσιεύουμε προσυπογράφοντας.


Ο μεγάλος Ριβάλντο είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ. Οι λόγοι, προσωπικοί ή επαγγελματικοί ή ανάμικτοι, που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους. Ακόμα και από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που τον ανέβασαν πολύ ψηλά στην εκτίμηση τους αυτά τα χρόνια, που ο Βραζιλιάνος σούπερ-σταρ πρόσφερε τις υπηρεσίες του κάτω στο λιμάνι.
Ο Ριβάλντο περνάει στην ιστορία του ποδόσφαιρου –ελληνικού και ξένου- σαν ο τέλειος επαγγελματίας. Στον Ολυμπιακό, έπαιζε με φανατισμό σχεδόν παράλογο για μια τέτοια προσωπικότητα, που τα έχει ασφαλώς δει και χορτάσει όλα. Λογικό είναι να περιμένουμε από αυτόν τον ίδιο χαρακτήρα και ψυχολογία και με την φανέλα της Ένωσης. Πάνω από όλους, εκείνοι που οφείλουν να δείξουν τη σωστή αντιμετώπιση σε ένα φαινόμενο, όπως ο Ριβάλντο, είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Τον αγάπησαν και τον εκτίμησαν επειδή ήταν ΑΥΤΟΣ. Θα ήταν παράλογο να περιμένουν τώρα απ’ αυτόν να είναι… ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!
Δεν θα μπω στη λογική να αναλύσω – με ποια εφόδια, άλλωστε;- τον “τρόπο που παίζει” ο Ριβάλντο. Ξέρει απείρως περισσότερα από μένα για το ποδόσφαιρο και το πώς παίζεται. Ούτε είναι θέμα μου, αυτή την ώρα, να πω αν καλώς ή κακώς δεν είναι πια στον Ολυμπιακό. Ή τί σημαίνει για μια ομάδα να έχει το Ριβάλντο, ή να μην τον έχει πια. Το ποδόσφαιρο παίζεται από 22 παίκτες μαζί. Ας μείνουμε μακριά από τις υπεραπλουστεύσεις.
Θα πω μόνο τούτο: Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού θα είναι μία ηθική νίκη το να καταφέρουν να αποφύγουν την παγίδα της γκρίνιας, της μουρμούρας και των επικρίσεων. Έγινε ό,τι έγινε. Δεν ξεγίνεται. Η σωστοί και ώριμοι φίλαθλοι αποχαιρετούν με αγάπη και θέρμη εκείνον, που φεύγει, τον κρατάνε για πάντα στην καρδιά τους. Και υποδέχονται με ανάλογη θέρμη και τον παίκτη, που θα έρθει στην ομάδα τους, έστω και αν δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα όσο ο παλιός. Και προπάντων δεν ξεπέφτουν στο ατόπημα να αλλάζουν απόψεις και αισθήματα σαν να αλλάζουν πουκάμισα. Πρώτα απ’ όλα αυτό είναι δείγμα αδυναμίας. Μετά, είναι ασύμφορο από πλευράς δημόσιας εικόνας του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του. Αν, λέμε ΑΝ, αυτή την ώρα στις ποδοσφαιρικές πιάτσες του εξωτερικού πλανιέται μία αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός ίσως δεν είναι ο καλύτερος προορισμός για έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή, η αίσθηση αυτή μπορεί να ανατραπεί ή να εξασθενήσει αν οι φίλαθλοι, το ζωντανό αυτό κομμάτι κάθε ομάδας, στείλουν παντού το μήνυμα:
Είμαστε καλοί και δίκαιοι φίλαθλοι. Ελάτε άφοβα κοντά μας…


Υπογραμμίζω τούτο το τελευταίο: οι ολυμπιακοί είμαστε καλοί και δίκαιοι φίλαθλοι. Ελάτε άφοβα κοντά μας…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala, eisaste sovaroi re anthropoi;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ναι, είμαστε σοβαροί ρε άγγελε!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κεντρωτή, πολύ χαίρομαι που είστε πάλι στην παρέα μας και μπορούμε και πάλι να μιλάμε για τον Ολυμπιακό μας.
Νομίζω πάντως ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία στο θέμα τοτ Ριβάλντο. Η συνέχιση της κουβέντας αυτής μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Τώρα πρέπει όλοι ενωμένοι να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό μας στα παιχνίδια με τους λαγούς στο μπάσκετ και στα ματς στο final 4 του πόλο.
Ο Ριβάλντο επαγγελματίας είναι έκανε την επιλογή του, τον ευχαριστούμε, δεν τον ξεχνάμε, αλλά ως εκεί. Δε θα τρελαθούμε κιόλας. Ο Ολυμπιακός υπήρχε και προ Ριβάλντο και θα υπάρχει για πάντα. Απλά καλό θα ήταν η διοίκηση να μην ξανακάνει την ίδια πατάτα. Όχι ότι θα έχει πρόβλημα ο Θρύλος χωρίς τον Ρίμπο-προσωπικά πιστεύω ότι ήταν καλό που έφυγε-αλλά δεν είναι ωραίο η διοίκηση του Ολυμπιακού να φέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να νικάει μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό με την τίμια και αντρίκεια συμπεριφορά του. Μην καταντήσουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύαμε.
Αλλάζω θέμα και πάω σ'αυτό που μας καίει. Αποσυρθήκαμε,λέει από την περίπτωση Τουντσάι. Καλύτερα! Δε μου αρέσουν αυτά που έκανε ο Τούρκος. "Το σκέφτομαι" και "Θα δούμε" και "Θα απαντήσω σε λίγες μέρες". Δεν πειράζει κύριε Τουντσάι. Δε θα σε παρακαλέσουμε κιόλας.
Χαίρομαι που επέστρεψε ο Άντζας. Εγγύηση. Αλλά θέλουμε κι άλλον έναν τουλάχιστον σέντερ μπακ.
Χριστοδουλόπουλος και Σπυρόπουλος είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ειδικά ο πρώτος έβγαλε μάτια με την ελπίδων. Ελπίζω να τα σπρώξει ο πρόεδρος και για τους δύο.
Περίπτωση Μακελελέ: Άστο καλύτερα. Τι να τον κάνουμε στα 34; Θα προτιμούσα Εντμίλσον.
Τέλος πάντων, το καλοκαίρι φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Κύριε Κεντρωτή, μολις τώρα ανακάλυψα την σελίδα σας, με μεγάλη χαρά, καθώς έχω διαβάσει πολλά από τα γραφόμενά σας και στο βιβλίο [Κοκκ Θρ Επιστ]Απόλυτα σύμφωνος με τα του Η.Μπαζίνα, και έτσι θα νιώθουμε πάντα. Μνήμη και κρίση έχουμε. Χτες κατά σύμπτωση έγραφα γιά 40 χρόνια πριν και το απόσπασμα από το βιβλίο του Χαριτόπουλου από την "Νυχτα που έφυγε ο Μπούκοβι" την κατάληξη "αλλά πού να καταλάβουν αυτοί που γράφουν"
ΥΓ ελπίζω να μην σας πειράζει που αντέγραψα γιά να αναρτήσω στην σελίδα το ποίημα του Εγγονόπουλου που είχατε τον Μάρτη. Φυσικά η πηγή θα αναφερθεί, γιατί πολλοί από τους φίλους μου θα χαρούν να δούν την σελίδα σας όσο και εγώ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Αγαπητέ μου φίλε, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Έτσι είναι. Βεβαίως και είμαστε και θα είμαστε πάντοτε ολυμπιακοί. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι σφραγίδα ή επωνυμία μαγαζιού, αλλά ήθος ζωής. Ακ'ομα και στους σκληρούς "επαγγελματικούς" καιρούς. Τον Ριβάλντο ως αντίπαλο θα τον νικήσουμε. Τον Ριβάλντο ως άξια προσωπικότητα που τίμησε τα ερυθρόλευκα χρώματα, όσο ελάχιστοι, θα τον έχουμε πάντοτε δικό μας. Και να σου πω και κάτι άλλο, αγαπητέ μου Βαγγέλη. Τα ανωτέρω θα ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση που ο Ρίμπο "χρειαστεί" να μιλήσει και "αντιολυμπαικά". Οι ολυμπιακοί έχουμε νου και καταλαβαίνουμε. και το θέμα Ριβάλντο -το οποίο για μένα κλείνει εδώ- θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια με τις "αναπόδραστες συνέπειές" του. Μακάρι να βγω ψεύτης.

@ θεόδωρος α πέππας: Αγαπητέ φίλε, καλωσορίσατε στο Ερυθρόλευκο Μετερίζι. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τιμή μου να δανεισθείτε ό,τι θέλετε από το μπλογκ. Να μας επισκέπτεσθε.

τουκιθεμπλομ είπε...

Έπρεπε να μείνει ο Ριβάλντο κι ας μην μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Έπρεπε να μείνει σε εμάς για μια 5ετία, έστω και με το ζόρι. Τέτοια απογοήτευση είχα να νιώσω από τότε που διώξανε τον Μπλαχίν ή από τότε που διώξανε Παπανικολάου, Σιγάλα και Ιωαννίδη από το μπάσκετ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Συμφωνώ απολύτως. Ας είναι όμως. Ό,τι έγινε έγινε. Σε χαιρετώ, φίλτατε.

Ανώνυμος είπε...

Είδα πόσο δίκαιοι είμαστε. Ο κ. Μπαρμπής αποκαλεί ειρωνικά τον ΡΙΒΑΛΝΤΟ κ. Μπόρμπα και τον λούζει με όσα λούζει τους αντιπάλους μας και εξακολουθεί να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των φιλάθλων του Ολυμπιακού.