16.6.07

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ * ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!








ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-8 σήμερα και 1-3 στις νίκες των πλέυ-οφ.

Κατακτήσαμε το 20ό πρωτάθλημά μας. Και βεβαίως κάναμε νταμπλ. Τώρα πάμε για το ευρωπαϊκό.

Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:


Ο Βασιλιάς επέστρεψε στον θρόνο του! Μετά την περυσινή παρένθεση, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα σκήπτρα του ελληνικού πόλο καθώς στον τέταρτο τελικό επικράτησε 8-7 του Εθνικού και με 3-1 νίκες κατάκτησε το πρωτάθλημα, το οποίο είναι το 8ο στα τελευταία εννέα χρόνια! Ο χθεσινός «τελικός των τελικών» χαρακτηρίστηκε από πάθος και ένταση αλλά και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» για να φτάσουν στη νίκη και να τελειώσουν μια ώρα νωρίτερα την υπόθεση «νταμπλ».
Ο Ολυμπιακός έφτασε στον 20ο τίτλο της ιστορίας του έχοντας από την αρχή μέχρι το τέλος το πάνω χέρι στον τελικό. Ο Εθνικός ισοφάρισε στο ξεκίνημα σε 1-1 και 2-2 αλλά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε θέση οδηγού.
Στα μισά του αγώνα προηγήθηκαν με 4-2, οι «κυανόλευκοι» μείωσαν σε 5-4 αλλά οι πρωταθλητές πήραν στην τελευταία περίοδο και πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων (8-6), πριν ο Χατζηκυριακάκης μειώσει στο τελικό 8-7.
Λίγο πριν το τέλος, ο Μάζης χτύπησε τον Χατζηθεοδώρου στο κεφάλι και πυροδότησε την έναρξη επεισοδίων στην κερκίδα, τα οποία έλαβαν τέλος με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-1, 4-3.
Εθνικός: Καλακώνας 4, Νόσεκ 2, Χατζηκυριακάκης 1.
Ολυμπιακός: Αφρουδάκης 2, Ντόσκας 3, Σάντα 1, Βράνιες 1, Χατζηθεοδώρου 1.


Από το επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού πήραμε το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Ένα κουβάρι έγιναν μετά τη λήξη του παιχνιδιού φίλαθλοι, παίκτες παράγοντες και πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Χαρακτηριστικές της ατμόσφαιρας και της αισιοδοξίας που επικρατεί στην ομάδα μας ενόψει του φάιναλ φορ του Μιλάνου είναι και οι δηλώσεις τόσο του Προέδρου του ΟΣΦΠ Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, όσο και του προπονητή Βαγγέλη Πάτερου και του αρχηγού Θόδωρου Χατζηθεοδώρου,

Λ. Θεοδωρακάκης:
«Η καλύτερη ομάδα στο χώρο του ελληνικού πόλο επέστρεψε στο θρόνο της, καθώς πέρυσι θεωρώ ότι χάσαμε άδικα το πρωτάθλημα, χωρίς βέβαια με αυτό να θέλω να υποτιμήσω τον Εθνικό. Αυτή η ομάδα απέδειξε ότι είναι η καλύτερη και βέβαια, ήρθε η ώρα να κάνουμε και το βήμα παραπάνω, όπως το 2002, και στην Ευρώπη. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές, ίσως από τους καλύτερους στο ευρωπαϊκό πόλο και πλέον με δύναμη αλλά και τύχη θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και την Ευρωλίγκα.»

Β. Πάτερος:
«Είναι μια μεγάλη στιγμή, καθώς η ομάδα κατέκτησε το ντάμπλ και για μένα έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου, γιατί πέρυσι που ήταν η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής του Ολυμπιακού, χάσαμε τον τίτλο. Τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο Πρωτάθλημα και στην Διοίκηση που έχτισε αυτή τη μεγάλη ομάδα και πολλά ευχαριστώ στον κόσμο μας που είναι δίπλα μας και τον περιμένουμε πλέον στο Μιλάνο.»

Θ. Χατζηθεοδώρου:
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που 12 χρόνια στην ομάδα έχω κατακτήσει 19 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη και είμαι χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσα να έχω. Προσωπικά, αλλά εκφράζοντας και όλη την ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας, τη Διοίκηση του ΟΣΦΠ, τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Σωκράτη Κόκκαλη, τον άνθρωπο που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά μας έχει ενισχύσει και ηθικά και οικονομικά, όπως άλλωστε και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου μας, για να έλθουν όλες αυτές οι μεγάλες επιτυχίες. Τώρα στόχος είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα.»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθω κάποια στιγμή να σας βρω. Μένουμε και κοντά. Σας έχω δει που βγάζετε βόλτα το σκυλί σας.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Μετά χαράς, φίλε. Ο σκύλος είναι δικός μου εδώ και είκοσι μέρες. Είναι ιταλός και, φυσικά, υποστηρίζει Νάπολι, καθότι ναπολιτάνος. Giuseppe Napolitano λεγόταν, μάλιστα, το πρώην αφεντικό του! Το ότι είναι ολυμπιακός δεν το συζητώ.

Το e-mail μου είναι: geo_kent@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Πάλι βρωμιές στην πισίνα;

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο: Θες να πεις ότι είχες πάει κι έχεσες μέσα, κοπρίταρε;

Ανώνυμος είπε...

Τι χρώμα έχει το σκυλάκι;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμο: fulvo.