7.6.10

ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;




Τί από όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στο ΣΕΦ τιμά τον Ολυμπιακό;

Στην αρχή φασαρίες, συμπλοκές και δακρυγόνα. ΜΑΤ και κωλόπαιδα πλακώνονται.
Το ήξερα ότι θα γίνουν αυτά, γι' αυτό και δεν πήγα στο γήπεδο, παρόλο που είχα εισιτήριο.
Κάποια σιγμή αρχίζει ο αγώνας.
Η -τέλος πάντων- ομάδα μας κατέβηκε "φουριόζα". Προηγείται με 11-0 και 19-7 και ύστερα "εξαφανίζεται". Ο καθένας κάνει ό,τι του κατεβεί. Στο ημίχρονο χάνουμε. Παίχτες και προπονητής στον κόσμο τους. Κοιμήσου αγγελούδι μου... Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ πάει 42-50 υπέρ του Παναθηναϊκού. Κάποιο κάθαρμα πετάει ένα δυναμιτάκι στον πάγκο του ΠΑΟ. Αυτό δίνει στον Ομπράντοβιτς την ευκαιρία να πάρει την ομάδα του και να χωθεί στα αποδυτήρια. Εμείς του δώσαμε το δικαίωμα.
Αυτή τη στιγμή βλέπω στην οθόνη τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να μιλάει με κάτι χλέμπουρες στην κερκίδα, που υποκρίνονται τους γαύρους. Προσπαθεί να τους πείσει να βγουν έξω από το γήπεδο για να... ξαναρχίσει το ματς. Κατάντημα.
Αλλά το χειρότερο κατάντημα έχει προηγηθεί: οι Αγγελόπουλοι "συνδιασκέπτονταν" με τον... Κουντούρη.
Δεν γαμιόμαστε -λέω εγώ- καλύτερα;... (που σοφά έλεγε προ εικοσιπενταετίας και ο Χάρρυ Κλυνν).

Και το κρίσιμο ερώτημα παραμένει:
Τί από όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στο ΣΕΦ τιμά τον Ολυμπιακό;



Δεν είναι και τόσο άσχετο το παρακάτω:
Όχι, Βασιλακόπουλε, δεν σε ξεχνάμε.
Τό 'χε πει και ο Σαλβαδόρ Νταλί: Ξεχνιέται ο Αδόλφος Χίτλερ;

15 σχόλια:

αντωνης είπε...

Αυτο ακριβως που εγραψες Γιωργο, ειναι η πληρης καταντια.
Οτι καταδεχεται ο Αγγελοπουλος να μιλαει με τον καθε Κουντουρη, αντι να τον πεταξει με τις κλωτσιες απο το γηπεδο...

Θανος Πεππας είπε...

Kαι γω τα ηξερα. Και γω ειχα εισιτηριο και το βασικοτερο...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑ...
Απο οτι φαινεται καθε νοημων ανθρωπος επραξε τοιουτοτροπως

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

πες τα Γιώργο ...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Αντώνης: Ναι, φίλε και σύγγαυρε, έχεις δίκιο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θάνος Πέππας: Τίο σχέση έχουμε εμείς, Θάνο, με τους εγκληματίες;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Και ποιός να τα ακούσει, Νίκο. Χθες τα έγραψα στον "Πρωταθλητή", λες και ήξερα τί θα επακολουθήσει. Τα διάβασε έστω και ένας από αυτούς που θα έπρεπε να τα διαβάσουν;

Ανώνυμος είπε...

Τα γράψατε στον Πρωταθλητή; Συγχαρητήρια!! Μα ο Πρωταθλητής είναι το εκτροφείο αυτών των τεράτων, αυτός τους γλείφει για λογαριασμό των προέδρων. Στον Πρωταθλητή αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει και μόνιμη στήλη ο Κουντούρης και οι συν αυτώ; Όταν τους νομιμοποιείτε, θα πρέπει και να τους λούζεσθε

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Πίσω από την ανωνυμία και την απραξία πολλές εξυπνάδες μπορεί κανείς να πει, τό δε όποιο δίκιο, που μπορεί να έχει, χάνεται, όταν μάλιστα ο ανώνυμος κουνάει και το δάχτυλο. Και προφανώς εσύ "δημοσιογραφείς" στον Γκάρντιαν...

Hades είπε...

Καλημέρα σύγγαυροι.
Μερικά σχόλια:
Πρώτον, οι Αγγελόπουλοι το ίδιο ακριβώς σφάλμα -να απευθυνθούν στους κάφρους- είχαν κάνει και σε παλαιότερο πρωτάθλημα (δεν θυμάμαι αν ήταν πέρσυ ή πρόπερσυ).
Δεύτερον, δυστυχώς τα επεισόδια τα περιμέναμε όλοι και πιθανώς ακόμη και ως προς την έκτασή τους. Εχμ, λάθος: τα περιμέναμε όλοι πλην των αρμοδίων, οι οποίοι -άκουσον, άκουσον- έπεσαν από τα σύννεφα μέχρι και από το ντου πολλών οπαδών προ αγώνος να μπουν δίχως εισιτήριο. Η αλήθεια είναι ότι τα φυντάνια μας ουδέποτε έχουν ξαναπροσπαθήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν γι'αυτό και αιφνιδίασαν τους πάντες.
Τρίτον, προσωπικά περίμενα έως και την εξέλιξη του αγώνα: λίγο πιο έντονο από οικογενειακό διπλό από πλευράς μας. Όταν παίζεις δίχως κίνητρο φαίνεται στο γήπεδο. Τα περί Βασιλακόπουλου εδώ έρχονται. Αλήθεια, γιατί έχει θαφτεί το θέμα στον τύπο που τον σκούπισαν τον σιχαμερό με συνοπτικές διαδικασίες; Θα μου πείτε βέβαια, ποιος τύπος να γράψει; Σωστό κι αυτό.
Τέταρτον, έχω βαρεθεί ν'ακούω την καραμέλα ότι "και στο ΟΑΚΑ γίνονται τα ίδια". Ποσώς με ενδιαφέρει τι γίνεται στο κονυκλοτροφείον, παρομοίως και τι πρακτικές ακολουθούν εδώ και χρόνια οι ξεφτυλισμένοι.
Πέμπτον, το παιχνίδι έπρεπε να είχε διακοπεί οριστικά στο 25'. Όσο κι αν το προσεγγίζω αδυνατώ να βρω έστω και έναν λόγο για τον οποίον να ξανάρχισε ο αγώνας. Η πλήρης σχιζοφρένεια ήταν ότι υπήρξε κόσμος που μετά την αποχώρηση ξαναμπήκε στο γήπεδο.

Το έκτον και το έβδομον θα αναρτηθούν στις δύο επόμενες αναρτήσεις.

ΥΓ. Το χθεσινό ματς αποτέλεσε όχι απλώς ταφόπλακα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά παρωδία σκέτη. Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, μηδέ εξαιρουμένων των κερκίδων. Αυτό δεν αλλάζει ανεξαρτήτως εξελίξεων.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Tell them, Goldmouth!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

O Guardian δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια ή επιστολές Οσοι δημοσιεύουν επώνυμα κρίνονται αφού διαβασθούν, αν διαβασθούν

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Μαϊνινί...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Όντως, αυτό που γράφεις συμβαίνει στον Γκάρντιαν. Και είναι, επιεικώς, ατυχής η εκ μέρους μου επίκληση της εφημερίδας αυτής. Αλλά, αν δεν έγραφα έτσι, θα έπρεπε να γράψω "αλλιώς" - κι έχω πει να το περιορίσω το κακό το χούι, αφού δεν μπορώ να το κόψω τελείως. Γειά σου, Θόδωρε.

Ανώνυμος είπε...

1.Το ότι δεν βάζω το όνομά μου δεν σημαίνει ότι είμαι ανώνυμος.
2. Το ότι δεν υπογράφω δεν σημαίνει ότι χάνω το δίκιο μου. Αν έχω δίκιο έχω, αν δεν έχω δεν έχω.
3. Ακριβώς επειδή δεν υπογράφω, δεν βρίζω, ούτε προσβάλλω κανέναν (ή τουλάχιστον δεν έχω τέτοια πρόθεση). Αν ήταν να βρίσω θα το έκανα επώνυμα, άνανδρος δεν είμαι.
Όμως πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Θρύλου πρέπει να παραμένουν ανώνυμοι. Οι επώνυμοι (και δεν εννοώ εσάς)μας έχουν κάψει
4. Δεν κουνάω το δάκτυλο σε κανένα και δεν αιτιώμαι προσωπικά κανέναν, επισημάνσεις όμως, ναι, κάνω. (το ότι τα παίρνετε προσωπικά, ίσως είναι ένας λόγος που κρατάω την ανωνυμία μου)
5. Δεν δημοσιογραφώ στον Γκάρντιαν, ούτε πουθενά αλλού κι αν γράφω αυτές τις αράδες είναι γιατί πονάω τον Ολυμπιακό και δεν έχω καμιά όρεξη να έρχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν.
6 Το ποιος είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ το ξέρετε καλύτερα από μένα και δεν περιμένετε να σας πω εγώ και έχετε κάθε δικαίωμα να γράφετε (άλλωστε δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να υποκαταστήσω ή να υπαγορεύσω τις επιλογές σας.)
7. Οι απόψεις για την ομάδα αυτό τον καιρό είναι πολλές και διαφορετικές και δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε αν δεν συμφωνείτε.

Με αγάπη

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Τα λόγια σας στο πρώτο σχόλιό σας, φίλε μου αγαπητέ, ήσαν ακριβώς τα εξής:

"Τα γράψατε στον Πρωταθλητή; Συγχαρητήρια!! Μα ο Πρωταθλητής είναι το εκτροφείο αυτών των τεράτων, αυτός τους γλείφει για λογαριασμό των προέδρων. Στον Πρωταθλητή αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει και μόνιμη στήλη ο Κουντούρης και οι συν αυτώ; Όταν τους νομιμοποιείτε, θα πρέπει και να τους λούζεσθε".

Αν εσείς μέσα στα λόγια αυτά δεν διακρίνετε κοροϊδία ή ειρωνεία, τότε έχετε απόλυτο δίκιο, και εγώ έχω απόλυτο άδικο. De gustibus et de coloribus και τα λοιπά. Για να σας διευκολύνω, πάντως, απομονώνω δυό-τρεις δικές σας κουβεντούλες:

"Τα γράψατε στον Πρωταθλητή; Συγχαρητήρια!! (...) Όταν τους νομιμοποιείτε, θα πρέπει και να τους λούζεσθε."

Δεν με ενδιαφέρει το όνομά σας - ειλικρινώς το δηλώνω. Όταν όμως θεωρώ ότι με κοροϊδεύουν (και δη με διπλό θαυμαστικό ωσάν νά 'μαι κανά κογιόνι), θέλω να ξέρω ποιός το κάνει, μόνο και μόνο για να του το ανταποδώσω. Γνωρίζω κι εγώ να λέω λογάκια - αλλά τα λέω πάντοτε επωνύμως.

Την καλή σας προαίρεση, πάντως, δεν την αμφισβητώ, ούτε και το σκεπτικό σας για την "ανωνυμία" (όπως την ορίζετε στην αρχή) των φίλων του Θρύλου. Αλλά, αγαπητέ μου σύγγαυρε, όταν επί λέξει μου γράφετε αμέσως μετά εκείνο το "ότι τα παίρνετε προσωπικά, ίσως είναι ένας λόγος που κρατάω την ανωνυμία μου", τότε, ναι, θυμώνω. Και θυμώνω, ακριβώς διότι εσείς μεν μπορεί να με ξέρετε, αφού με βεβαιώνετε μάλιστα ότι γνωρίζετε ότι το έχω συνήθιο να "τα παίρνω προσωπικά", και εγώ είμαι μέσα στο σκοτάδι της αγνοίας κια δεν ξέρω σε ποιόν ακριβώς να απαντήσω. Και είμαι και σε δίλημμα: Αυτός που μου τα γράφει είναι σοβαρός ή είναι χλέμπουρας; Η ανωνυμία -δυστυχώς- με κάνει να κλίνω προς το δεύτερο μέλος της διάζευξης. Το είπαμε, άλλωστε: De gustibus και λοιπά.

ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ. Εν πάση περιπτώσει: το ότι είσαι -εδώ περνάμε αυτομάτως στον ενικό, διότι οι γαύροι μιλάμε μεταξύ μας στον ενικό- άνθρωπος σοβαρός, φαίνεται από το δεύτερο σχόλιό σου. Σοβαρός και με τεκμηριωμένες θέσεις και επιλογές. Αυτό φάνηκε... αυτό αποδείχθηκε, και θα μου επιτρέψεις να σου ποω ότι στο πρώτο σου σχόλιο αδίκησες (όχι μονάχα εμένα), αλλά πρωτίστως τον εαυτό σου. Γι' αυτό και σου δηλώνω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάμεσά μας πρόβλημα κανένα, αλλά και σου "ανταποδίδω" διπλή και κάτι παραπάνω την αγάπη που μου έστειλες στο κλείσιμο του δεύτερου σχολίου σου.

Νά 'σαι καλά, σύγγαυρε.