14.6.10

ΜΠΟΥΡΔΕΣ


Μόνο ένα "πυροβολημένο" θα μπορούσε να βγει και να πει τέτοιες μπούρδες ύστερα από ένα φιάσκο:
Σύγγαυροι, ο... Τζόρβας, μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από την Νότια Κορέα!


Η επόμενη μέρα είναι μέρα ανασυγκρότησης. Μετά από μια τέτοια ήττα πολλά μπορούν να ειπωθούν από διάφορους, εμείς απομονώνουμε πάντα την κριτική και κοιτάζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταπεξέλθουμε στο επόμενο παιχνίδι. Το αν αυτό φανεί μέσα στο γήπεδο, θα το δούμε την Πέμπτη. Από την πλευρά μας πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να φθάσουμε στη νίκη.

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που γίνονται λάθη. Έτσι έρχονται τα γκολ. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της προσπάθειας, να δούμε γενικότερα τι δεν πήγε καλά. Πάντα στις πρεμιέρες είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη. Ή αν όχι με νίκη, να παίρνεις έστω την ισοπαλία. Εφόσον δεν καταφέραμε τίποτα από τα δύο είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη συνέχεια.

Νότια Κορέα και Νιγηρία προέρχονται από διαφορετικές σχολές τελείως. Η Κορέα είχε δυνατά και αδύνατα σημεία. Το πρώτα τα αναδείκνυαν, τα δεύτερα τα έκρυβαν. Η Νιγηρία είναι και αυτή μια πολύ δυνατή ομάδα, την οποία πρέπει να την μελετήσουμε προσεκτικά τις μέρες που έρχονται καθώς όπως ήταν λογικό είχαμε ρίξει όλο το βάρος στους Κορεάτες.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα με το σωστό τρόπο. Γενικότερα, ασκείται μια κριτική στην εθνική ομάδα η οποία δυστυχώς σε κάποια σημεία έχει αρχίσει να γίνεται παράλογη (sic!). Και δεν μιλάω μόνο για τους δημοσιογράφους. Μιλάω και για τον κόσμο, αλλά και για παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Βλέπω με μεγάλη μου λύπη ινδάλματα με τα οποία είχα μεγαλώσει μαζί τους να βγαίνουνε και να προσπαθούνε να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα.

Γενικότερα, αυτές οι καταστάσεις όταν συμβαίνουν είναι τρομερά αρνητικές. Μην ξεχνάτε ότι η επιτυχία ήδη έχει γίνει. Από κει και πέρα, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να χαρούμε λίγο τον θεσμό. Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν θα μας αφήσουν. Επαναλαμβάνω ότι δημιουργείται ένα κλίμα και μια πίεση, η οποία για μένα είναι λίγο παράλογη.

Δεν λέω ότι ο κόσμος ή εμείς δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το πρώτο που προσπαθούμε να κάνουμε. Από κει και πέρα όμως, αν δεν έρθουν αυτά τα πράγματα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να χαρούμε. Και βλέπετε ότι ούτε στο Γιούρο του ’08 το χαρήκαμε, και πολύ περισσότερο τώρα, σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, που ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία, εμείς που είμαστε τώρα στην ομάδα να ξαναγωνιστούμε.

11 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Τι θα πεί "παράλογη"; Και μην παραγνωρίζει τον ορθολγισμό, γενικώς (καθώς, μάλιστα, υπάρχει ικανή ..γερμανική βιβλιογραφία, ως καλώς εσύ γνωρίζεις, οπότε θα συμφωνήσει και ο ..Ottoman προπονητης του!) Κλασσική ρήση "Μεγαλύτερη σημασία έχει να δίνεις από το να παίρνεις" Δεν έλαβε ευχαρίστηση, έστω Προσέφερε, όμως! Και ο Τζόρβας και οι λοιποί, άπαντες, σε εκατομμύρια ανθρώπους! Κορεάτες, βέβαια, αλλά όλοι είμαστε συγκάτοικοι σε αυτόν τον πλανητη [δεν τοπα εγω, ο JFK τόπε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε παλαιέ συνάδελφε, όλοι στην Αφρική μιλουν για σας και τον κύριο Πέππα! Δυο τόσο καλοί σολίστ βουβουζέλας, και επιπλέον γνήσιοι ολυμπιακοί, όπως εσείς οι δύοι, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να γίνεται το καλύτερο ντουέτο στον πλανήτη!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Διάβασε τη συνέχεια, για να διαπιστώσεις τη "χαρά της ζωής".

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Το φοβερό ντουέτο της βουβουζέλας (Πέππας & Κεντρωτής) χαιρετά τον κορυφαίο σολίστ του μαλακού κλαρίνου ή πουλόφωνου.

Hades είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μου έσκισε τα σωθηκά αυτή η πίκρα, σε σημείο να δηλώνω πλέον απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη μας εμφάνιση.

Επίσης, παρακαλώ την επιείκιά σας προς τον άνθρωπο που επιβίωσε τη μάχη της Κορέας του Καραϊσκάκη. Μιλάμε για παλαίμαχο. Ποιος Κελεσίδης μπροστά στον Τζόρβα...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Το άτομο είναι τελείως ψωνισμένο - όχι ότι δεν το ήξερα. Αντί να κατεβάσει το κεφάλι και να
σκάσει που ντροπιάζει το άθλημα και τη θέση του τερματοφύλακα, τα βάζει με εκείνους που τον κριτικάρουν, λες κι έχει έστω κι ένα γραμμάριο δίκιο. Φαντάσου λογοτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, εικαστικούς καλλιέχνες να τα βάζουν με τους... κριτικούς, επειδή τολμούν να τους ασκούν κριτική!...

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ Aγαπητε κύριε ανώνυμε ή ανωνυμε κύριε ή απλά ανώνυμε [δεν ξερω αν το "παλαιός συνάδελφος" πάει σε μενα ή τον Γιώργο] αλλά επειδή μου κάνετε την τιμή μα ασχοληθείτε με το ταπεινό μου ατομο να σας απαντησω Προσωπικά δεν παίζω κανένα όργανο, αλλά το "γνήσιοι Ολυμπιακοί" και το "ντουετο με τον Κεντρωτή" δεν τα θεωρώ προσβλητικά Αλλά και αν τα θεωρούσα θα θυμόμουνα τον Γεώργιο Παπανδρεου Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβω την ιστορία που τελειώνει με το "δεν έχει καμμιά σημασία"

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πάντως, Γιώργο, κριτική στους ..κριτικούς είναι σύνηθες σπορ καλλιτεχνών, ιδίως μεγάλων Για ναμαστε δίκαιοι Με άφθονα γραπτά παραδείγματα και ..τσιτάτα

ανώνυμος 2 είπε...

Με τόσους ΒουΒΑΖΕΛΕΣ που έχει η Εθνική, τι περιμένουμε, προκοπή;

Hades είπε...

Γιώργο μου, το να κρίνεις και τον κριτικό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, διότι λόγου χάρη ο κριτικός μπορεί να έχει αποδεδειγμένη εμπάθεια στο πρόσωπό σου. Εδώ όμως δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση. Μιλάμε απλώς για παράννοια.
Βγήκε πχ ο Κελεσίδης και είπε ότι ο Τζόρβας θα έπρεπε να είχε βγει στο πρώτο γκολ. Εγώ να σου πω ότι ακόμη κι έτσι να μην ήταν, ποιος είναι ο Τζόρβας μπροστά στον Κελεσίδη ο οποίος έβγαινε και πέφτωντας με τη μούρη στα πόδια του επιτιθέμενου έπαιρνε παραμάζωμα και την μπάλα και τον τσαμπουκά του παίκτη; Αλλά από την άλλη, είναι όπως μάθει κανείς εκεί στην ομάδα που μια ζωή φταίνε οι άλλοι και οι σκοτεινές συνωμοσίες.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ Hades Φίλτατος μου εισαι και αγαπητός, αλλά ούτε γι' αστείο μην βάζουμε στην ίδια πρόταση τα ονόματα Κελεσίδης και Τζόρβας! Δεν είναι ούτε για ..υποψία σύγκρισης τα μήλα με τα ..στραγάλια!