22.1.12

Ω, ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ! Ω, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΠΑΛΛΙΑ!


Εδήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:
«Σήμερα χάσαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι δεν πήραμε έναν βαθμό μετά από τόσες ευκαιρίες. Η Ξάνθη βρίσκεται σε καλή φάση, αλλά δεν μας απείλησε. Είναι περίεργο που επιστρέφουμε με μηδέν βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι είχαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της μπάλας. Ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης, η οποία προσπάθησε έτσι να καταφέρει κάποια πράγματα. Στο Β' μέρος κάναμε ευκαιρίες και είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι χάσαμε το ματς. Πιστεύω ότι κι εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πάρουμε έστω τον βαθμό. Μέσα στο 2012 είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, παρόλα αυτά χάσαμε από μία μακρινή μπαλιά και με μικρή απειλή από την Ξάνθη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του αντιπάλου, που κάνει μία καλή σεζόν

Είδαμε ένα άγχος στις κινήσεις των παικτών. Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση ενόψει των επόμενων αγώνων;
«Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν μένουμε πίσω στο σκορ. Παίζουμε με μεγάλη βιασύνη. Όσο ήταν το σκορ 0-0, είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να το παλέψουμε. Όταν είδαμε τον χρόνο να ξεφεύγει, τα πράγματα έγιναν πιο νευρικά. Παρόλο που είχαμε τον χρόνο να διορθώσουμε τα πράγματα, αυτό δεν έγινε. Είναι αλήθεια πώς όταν μένουμε πίσω στο σκορ και το γκολ δεν έρχεται, αρχίζουν οι παίκτες να παίζουν πολύ βιαστικά και αυτό μας κάνει να είμαστε νευρικοί. Αυτό προέρχεται ότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία και δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα στο να δημιουργήσει κλασική φάση. Οφείλεται στις απουσίες των Τζιμπούρ και Μιραλάς;
«Η αλήθεια είναι ότι έλειπαν δύο πολύ σημαντικοί επιθετικοί για εμάς, όμως ακόμα και με την απουσία τους δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε ένα γκολ. Δεν μας αρέσει να κοιτάμε τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Και χωρίς αυτούς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε.»


******************************

ΟΧΙ, ΔΕΝ (ΜΟΥ) ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...

8 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Καπριτσιο Εσπανιόλ Ριμσκυ Κόρσακωφ

Ανώνυμος είπε...

όταν έχεις το Μαρκάνο μπακ, δε χρειάζεσαι ούτε καν μια μακρινή μπαλιά. Σταματάω να βλέπω θρύλο, μέχρι να δω να βγαίνει από τη δεκαοκτάδα ο Μαρκάνο

Hades είπε...

Νομίζω ότι οι δηλώσεις Βαλβέρδε είναι ουσιαστικές. Αν κατάλαβα καλά, μας ενημέρωσε ότι θα ενημερώσει τον προπονητή της ομάδας για τα συμπεράσματά του.

Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι οι μούντζες δεν αποτελούν επιδοκιμασία ένεκα ικανοποίησης από το θέαμα που προσφέρει η ομάδα. Το ότι ήμασταν πιο καλοί από τις αθλιότατατες των εμφανίσεων από τις οποίες προερχόμεθα, δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Ήμασταν τραγικά κακοί και χθες.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Πολύ ωραίο και καλλιτεχνικώς αληθινό.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Αμ, δεν φταίει μόνο ο Μαρκάνο. Για την ακρίβεια είναι ο τελευταίος που φταίει. Τόσο ξέρει, τόσο (και κάτι λιγότερο) παίζει.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Όλα σου τα σχόλια είναι καίρια, φίλε. Και πλήθος άλλοι, καθώς διαβάζω, έ4χουν την ίδια γνώμη. Εκείνοι που πρέπει να πράττουν, ποιά γνώμη έχουν αλήθεια; Σε φιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Μην κρίνουμε από τα αποτελέσματα: ποδοσφαιρικά δεν ήμασταν καθόλου κακοί στην Ξάνθη. ΨΥΧΙΚΑ ήμασταν (πιο σωστά: είμαστε)λίγοι.Εγώ με τον Βαλβέρδε δεν κολλάω τόσο στους μέτριους τεχνιτάκους ή εργάτες Ισπανούς ή κάποιες λάθος επιλογές και κοουτσαρίσματα κ.α., γιατί του αναγνωρίζω ότι δουλεύει μεθοδικά, του αρέσει το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και αυτό το μεταδίδει στην ομάδα. Αυτό όμως που δεν μεταδίδει στην ομάδα, κι αυτό είναι το ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ του,είναι το πάθος. Η πόρωση.Με εκνευρίζει αφάνταστα το ότι δείχνουμε υπερβολικά soft στα σκληρά παιγνίδια και αυτό δεν μπορώ να μην του το καταλογίσω. ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ: Αυτό είναι, σύγγαυρε. Ο Βαλβέρδε είναι τελείως ξενέρωτος. Αυτό του καταλογίζουμε (συν το ότι φέρνει διάφορα ισπανικά "υπόλοιπα"). Δεν κάνει για προπονητής του Θρύλου. Έχει μπερδέψει τον Θρύλο με την Εσπανιόλ, κι αυτό κάνει ΜΠΑΜΜΜΜΜΜΜ!!!!