19.3.12

ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ!!!




Σύγγαυροι, μην ξεγελιόμαστε. Τη χοντράδα που κάναμε την Πέμπτη το βράδυ θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Αν είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι εκείνο με την τσιρκο-Μέταλλιστ, σήμερα θα πετάγαμε όχι στον 7ο, αλλά στόν 77ο ουρανό.

Σήμερα ο ΠΑΟ απέδειξε ότι δεν υπάρχει. Έπαιζε -υποτίθεται- για την τιμή του και για τις όποιες ελπίδες τού μέναν για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα που διακαώς ήθελε. Και τί έκανε; ΑΥΤΟΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ! Ναι, αυτοδιασύρθηκε! Στο γήπεδο δεν κατέβηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν υπήρξε Παναθηναϊκός στο ματς του ΟΑΚΑ. Και όταν έφαγε το γκολ, έχασε τον έλεγχο και του ελάχιστου μυαλού που έχει. Αυτοκτόνησε! Τα μπουμούκια του -οι "αντιεξουσιαστές" ντε!- κάψανε το ίδιο τους το σπίτι, το σπίτι του ΠΑΟ. Και οι Πράσινοι αυτοδιαλύθηκαν και αυτογελοιοποιήθηκαν. Η δε γελοιότητά τους συνεχίστηκε και μετά το άδοξα διακοπέν ματς. Μην έχοντας τίποτα να πουν "για" τον Ολυμπιακό, άρχισαν να θρηνολογούν για την κατάντια του εληνικού ποδοσφαίρου, λες και αυτοί είναι αλλού ή από αλλού. Μην έχοντας αφορμή να βγάλουν ούτε κιχ κατά του Ολυμπιακού τό 'χουν ώρες τώρα (στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις) ρίξει στη "φιλοσοφία" και στην "ποίηση" αυτεξευτελιζόμενοι.




Και τί να πούν; - Ότι ο αξιογέλαστος Κάκκος από το 55 έως τη στιγμή της διακοπής του ματς δεν έδωσε στον Ολυμπιακό ούτε ένα φάουλ; Ότι το κορφιάτικο αυτό αστέρι πήγαινε να μας βάλει στα καρρέ μας, μα ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε είδηση; Ότι τα καραγκιοζιλίκια των κατσουροκαραγκούνηδων δεν έπειθαν ούτε τον πιο τυφλωμένο βάζελο; Ότι οι αληταράδες της κερκίδας τους είχαν προεξαγγείλει από μέρες και με την ανοχή, αν όχι με την προτροπή της πράσινης "διοίκησης" τα "επεισόδια"; Τί να πουν; Ότι ο Ολυμπιακός, που έπαιξε απλώς και μετρίως υποφερτά, τους έκανε ό,τι ήθελε όποτε ήθελε; Ότι δεν τους άφησε να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία σε 82 λεπτά;





Επίκειται -λέει- σκληρή τιμωρία. Μακάρι. Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε.

Αλήθεια η Νόβα γιατί δεν έδειξε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τα διαδραματισθέντα; Το ρωτάμε, γιατί θυμόμαστε ότι πέρισυ, όταν τα δικά μας κωλόπαιδα είχαν κάνει πράξεις εκληματικές, έδειχνε και ξαναέδειχνε επί μήνες και μήνες πράματα και θάματα και είχε αναγάγει σε "θέμα" το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη. Σήμερα ποιός κάλυπτε τους διάφορους "κατσουράνηδες"; Θα μας το πεί κανένας;

Ο Ολυμπιακός οφείλει να παλέψει για την σκληρή και παραδειγματική τιμωρία του Παναθηναϊκού. Για να δείξει ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη του, που συνίστανται σε πράξεις, ανοχές και παραλείψεις ετών και ετών. Πρέπει να παρασταθεί σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας και να διεκδικήσει την απόλυτη εφαρμογή του γράμματος του νόμου. Καμμία ολιγωρία, καμμία -κακώς εννοούμενη- επιείκεια δεν συγχωρείται.

"Μέχρι στιγμής" το σκορ είναι 0-1 με τη γκολάρα του Τζαμέλ Αμπτούν. Το σωστό σκορ είναι 0-3 εξ αιτίας της διακοπής του αγώνα με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΠΑΟ. Επίσης βάσει του νόμου πρέπει, πρώτον, να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟ φέτος, και, δεύτερον, να του αφαιρεθούν δύο βαθμοί από το πρωτάθλημα της έπόμενης περιόδου. Μετρημένα κουκιά.

Και μην ξεχνάμε, σύγγαυροι, τη "φασαρία" και το "κακό" που σήκωσε ο ΠΑΟ όλη την προηγούμενη βδομάδα με την "παράτυπη" -και όχι παράνομη- αναβολή του αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, μια αναβολή που, τελικά, δεν δόθηκε. Θα αφήσει ο Ολυμπιακός το χάλι του ΟΑΚΑ της 18ης Μαρτίου 2012 να περάσει ατιμωρητί;

Και ελπίζω να μπει ένα φρένο στις "συμπαθητικές" δηλώσεις των ανθρώπων μας σχετικά με την "απαξίωση του αθλήματος", σχετικά "με τη ματαιότητα των ανθρωπίνων", σχετικά "με της Παναγιάς τα μάτια". Δεν πρέπει να γινόμαστε -λόγω ευγενείας ή βλακείας- συνδρομητές στην πράσινη αήθεια. Έτσι άλλωστε τους διευκολύνουμε το θράσος να μας λένε "διορισμένους". Το θέλει κανείς ολυμπιακός αυτό; ΟΧΙ!

6 σχόλια:

3moresongs είπε...

Τους έχω ικανούς να γυρίσουν μετά από χρόνια και να μας πουν ότι πήραμε το ματς (στην ουσία και το πρωτάθλημα) στα χαρτιά...!!!

Hades είπε...

Σύγγαυρε, δεδομένου ότι η διαφωνία αποτελεί αρχή του διαλόγου και ο διάλογος αρχή της Δημοκρατίας, ήγγικεν η ώρα να διαφωνήσω σε κάποια θέματα.

Ναι μεν ουδέναν εξ ημών ενδιαφέρει το γιατί ο αιώνιος αντίπαλος έφτασε σε αυτά τα τραγικά χάλια που ορθά περιγράφεις (για να είμαστε ακριβείς, ας πρόσεχαν και ποιος τους έφταιγε). Ο Ολυμπιακός όμως οφείλει να ενδιαφέρεται για τον αιώνιο, ώς αιώνιο. Το έγραφες κι εσύ πρόσφατα με αφορμή τον επικείμενο υποβιβασμό του στο βόλεϋ: με ποιον θα παίζουμε του χρόνου; Δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι ο βάζελος θα φτάσει στα πρόθυρα της διάλυσης. Για να το θέσω λίγο διαφορετικά, "δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου".
Δεν λέει κανείς να τους δώσουμε λεφτά για να σωθούνε (αυτό έλειπε) αλλά το ρημάδι, δε νομίζω ότι η σχεδόν φυσική εξόντωση του ως ομάδα θα μας οφελήσει κάτι. Στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη τους ζήτησε ο προπονητής τους έναν δανεικό που κόστιζε 100 χιλιάρικα και δεν είχαν να τον πάρουν. Αν συμφώνως ΚΑΠ φάνε τα 180 χιλιάρικα που έχω ακούσει ότι προβλέπονται ως χρηματικό πρόστιμο, θα διαλυθούν. Τι να κυνηγήσουμε λοιπόν; Η τιμωρία τους ήρθε από το ίδιο τους το χέρι, όπου χθες έχασαν πολλά περισσότερα από ένα απλό πρωτάθλημα. Ποιος λογικός άνθρωπος θα πάει να βάλει τα λεφτά του στον βάζελο μετά τα χθεσινά; Μάλλον κανείς. Ήδη από πέρσυ έχουν βγάλει τραγιάσκα μπας και μαζέψουν κανά ψιλό. Δεν με ικανοποιεί αυτή η εικόνα για τον αιώνιο αντίπαλο.

Ξέρω πολύ καλά τι μου έχουν κάνει στο παρελθόν. Ξέρω πολύ καλά πόσα περισσότερα έχουν προσπαθήσει να μου κάνουν. Οι περί διορισμένου αστειότητες δεν με κάνουν ούτε να ξεκαρδίζομαι στα γέλια πλέον: τόσα χρόνια μόνο ένα διορισμένος ξέρουν να λένε, κι από ονόματα έναν Παπουτσέλη να επικαλούνται. Ας λένε ό,τι θέλουν. Διαχρονικά γνωρίζουμε ότι είνια γκαιμπελίσκοι και χαμερπείς. Εμείς όμως δε χρειάζεται να πέσουμε στο δικό τους επίπεδο. Δεν θέλω ο Ολυμπιακός να επιχειρήσει να τους κάνει να θυμούνται τα χθεσινά. Ούτως ή άλλως, ό,τι κι αν πάθουν, πάλι θα μας βρίζουν σκαιότατα, οπότε γιατί να λερώσουμε με "αίμα" τα χέρια μας; Προσωπικά δεν το θέλω.
Διότι μεταξύ άλλων, εγώ αρνούμαι να πέσω στο δικό τους επίπεδο. Αυτοί ας λένε ό,τι θέλουν. Εγώ κάνω αυτά που πρέπει και το να κυνηγήσω τον αιώνιο αντίπαλο δεν θεωρώ ότι συνάδει με την Ιστορία μου.
Ταύτα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Αμύντας: Το λένε ήδη!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Αγαπητε Hades

όσο κι αν τον κυνηγησει, βρίσει ή ο, τιδήποτε άλλο ο Ολυμπιακός, είναι αδύνατον να βλάψει κανείς τον Παναθηναϊκό περισσότερο από όσο τον βλάπτουν οι δικοί του άνθρωποι!

Κι εγω θάθελα έναν μεγάλο, όσο το δυνατόν πιό μεγάλο, αιώνιο αντίπαλο
Αυτοί, όμως, δεν το θέλουν Τετοια αυτοκτονική και αυτοκαταστροφική μανία μόνο το ελληνικό κράτος έχει επιτυχει!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Μα αν διαφωνούμε, σύγγαυρε, μόνο στο "να εφαρμοστεί ο νόμος", έχω τη γνώμη ότι μάλλον δεν διαφωνούμε καθόλου. Μη φοβάσαι και δεν θα διαλυθούν. Ούτε να το... ελπίζεις! Κατ' ουσίαν διαλυμένοι είναι εδώ και τόσα χρόνια, και ωστόσο αντέχουν. Ότι μικραίνουν, μικραίνουν - αυτό να λέγεται. Τους μικραίνουμε και εμείς, αλλά βοηθάνε και οι ίδιοι: κάθε χρόνο αυτομειώνονται, ελαχιστοποιούνται. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους "σώσουμε" και από αυτό. Με το αν εφαρμόζοντας τον νόμο τούς σπρώχνουμε στην καταστροφή, πιστεύω ότι τους δίνεται μία ευκαιρία να σωθούν πραγματικά. Κατά τα λοιπά είναι και παραμένουνε Λερναία Ύδρα και θα βρούν και κεφάλια και κεφάλαια. Και μόνο που σκέφτομαι τις ξινισμένες "πρεσβευτικές" τους μούρες να αποφαίνονται σαν πάπες γιά ό,τι τους συμβαίνει και δεν το καταλαβαίνουν με πιάνει αηδία. Όχι άλλοι κατσουροκαραγκούνηδες! Μέχρι και ο Φερέιρα κατάφερε να αφευρωπαϊσθεί. Νά 'σαι καλά.

Hades είπε...

Μα δεν είναι μικρό πράγμα να λέω να μην εφαρμοστεί ο νόμος στην περίπτωση του βάζελου, Γιώργο μου. Ναι, μόνο σε αυτό διαφωνούμε αλλά αυτό που γράφω είναι βαρύ. Ούτε καν για τον Ολυμπιακό δεν το έχω γράψει ποτέ, τουναντίον για την ομάδα μας απαιτώ το αντίθετο κιόλας.
Δεν ξέρω, μπορεί να μην διαλυθεί ο αιώνιος αλλά νομίζω πλέον ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Ξέρω ότι ακόμη κι αν τους σώσουμε από την καταστροφή, πάλι θα μας τα χώνουν και θα παραχαράσσουν την ιστορία εκ νέου.
Να πω και κάτι ακόμη; Δεδομένου ότι πιστεύω ακράδαντα ότι τα χθεσινά είχαν κυρίως κρατική προέλευση καθώς και ότι θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, απείρως χειρότερα και όχι μόνο σε ματς ποδοσφαίρου, κακά τα ψέματα, τους χρειαζόμαστε τους βάζελους. Ο κοινός εχθρός είναι αλλού. Γι'αυτό και πιστεύω ότι θα τον χτυπήσουν άσχημα τον αιώνιο και θα το παρουσιάσουν ότι εμείς είμαστε από πίσω. Η χθεσινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού (που δεν την περίμενα κιόλας διότι δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοια) δεν βγήκε τυχαία, εκτιμώ.