9.11.12

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ


Διαβάζω στο κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ:

Tα μέτρα ψηφίστηκαν και τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Τόσο για τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες, μεγάλες ανατροπές, όσο και για την κυβέρνηση, η οποία έχει μπροστά της δύο μεγάλα στοιχήματα: Το πρώτο είναι η διασφάλιση της άμεσης – και πλήρους – εκταμίευσης των 31,5 δισ. ευρώ, όπως και των προηγούμενων δόσεων που έχουν «παγώσει». Η Ελλάδα έκανε όσα συμφώνησε – τώρα είναι η σειρά των δανειστών. Το δεύτερο είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι σε ένα τετράμηνο η τρόικα θα ζητεί και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν το αντέχει η Ελλάδα – και πάντως δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση!

****************************

Τί σημαντική προσέγγιση του θέματος!
Τί βάθος στον προβληματισμό!!
Τι λεπτότης τρόπων και λόγων!!!

1. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι σε ένα τετράμηνο η τρόικα θα ζητεί και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - γράφει η φυλλάδα. Λοιπόν, εγώ μπορώ να το διανοηθώ. Και ξέρω και κάτι... εκατομμύρια πολίτες ακόμα που μπορούν πιο εύκολα από εμένα να το διανοηθούν.
2. Δεν το αντέχει η Ελλάδα – και πάντως δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση! - γράφει η φυλλάδα. Από την ύπουλη διατύπωση προκύπτει ότι στη σειρά αξιολογήσεως της φυλλάδας πρώτα μπαίνει η κυβέρνηση και ακολουθεί η Ελλάδα. (Προσέξτε τις πρώτες αράδες: ...τόσο για τους πολίτες... όσο και για την κυβέρνηση) Προσέξτε και το θαυμαστικό στο τέλος της πρότασης - η σημειολογική αξία του έγκειται στο ότι επικυρώνει τη σειρά αξιολογήσεως που προκρίνει η φυλλάδα.

Διευκρινίζεται, έστω και εκ περισσού, ότι τα γλυκύτατα μαϊμουδάκια της φωτογραφίας δεν φέρουν καμμία ευθύνη για τίποτα. Απλώς μπήκαν μέσα, διάβασαν και αντέδρασαν με τη σοφία του γέλιου τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: