1.3.07

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ






Με τον Νέρι Καστίγιο στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη»! Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των «ερυθρολεύκων» και μείωσε την εντελώς άδικη πρωτόδικη ποινή των τριών αγωνιστικών σε μία. Τιμωρία, που ήδη ο νεαρός επιθετικός έχει εκτίσει, στον νικηφόρο αγώνα μας της περασμένης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Η μείωση της ποινής σύμφωνα με το "Derby" είναι σκάνδαλο! Η δε "Αθλητική Ηχώ" φαντάζεται ότι το πράσινο συνονθύλευμα (παρά τα ζόρια που, καθ' ομολογίαν της, τραβάει) θα μας νικήσει στο Καραϊσκάκη την Κυριακή.

Θα μου πει κανείς ότι όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ναι, το ξέρω. Στο ματς της Κυριακής απαγορεύεται να γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη του Θρύλου. Οι όπου γης Γαύροι απαιτούν όχι απλώς τη νίκη, αλλά τον θρίαμβο. Τη ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ. Καμμία δικαιολογία δεν θα υπάρξει. Οφείλουμε να τους βουλώσουμε το στόμα, που κάνει "κοκοκό". Δεν ξέρω ούτε έναν γαύρο που να είναι ευχαριστημένος με λιγότερα από τέσσερα γκολάκια στον ΠΑΟ. Το ότι όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο το έχουμε δει και το ξέρουμε, αλλά δεν μας αφορά, και ούτε μας ενδιαφέρει. Και δεν μας ενδιαφέρει, διότι εμείς είμαστε γαύροι και δεν μας αρέσουν τα λόγια που εκφράζουν "πισινές", για να μην πω δηλαδή "πισινούς".
Αναρωτιέμαι: Αν -λέμε- ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Μουράτης, και τον ρωτούσαμε "Πόσο θα ρθούμε, Αντρέα, την Κυριακή με τον ΠΑΟ;", θα υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο άπειρο να μας απαντούσε "Είναι ένα ντέρμπυ, και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, και εύχομαι για το καλό του ποδοσφαίρου να απολαύσουν τον αγώνα όλοι οι φίλαθλοι, και να νικήσει ο καλύτερος, και εύχομαι να είναι η ομάδα μου νικήτρια..." και τίποτα τέτοια, ή θα μας έλεγε ορθά-κοφτά και αντρίκια (και, προ πάντων, γαύρικα) "Θα τους σκίσουμε και δεν τους σώζει από τα χέρια μας κανείς και τίποτα";

Νέρι, είδες τί βρώμικο παιχνίδι σου στήσανε και τί υπόγειον αγώνα κάνανε για να σε βγάλουνε από το παιχνίδι. Πόσα γκολ τους χρωστάς γι' αυτό τώρα που θα παίξεις; Κι εσύ, Ρίμπο; Ξέρουμε πόσο μεγάλος γαύρος είσαι. Έχεις σκυλιάσει για να παίξεις, το βλέπουμε. Αλλά, αν τελικά δεν παίξεις, πόσα γκολ θα ζητήσεις να σου κάνουνε δώρο οι συμπαίκτες σου για τα όσα εσύ προσωπικά τους έχεις προσφέρει; Τζόλε - είτε παίξεις είτε όχι, θα είσαι εκεί. Πες το, εσύ αρχηγέ, σε όλους να το καταλάβουν: "Όσο πιο πολλά γκολ γίνεται!" Τάκη Λεμονή, εσύ δεν χρειάζεται να πεις στους παίχτες μας τίποτα. Δείξε τους απλώς τις βαζελοφυλλάδες. Μπράβο σου, ρε γαύρε Σέζαρ. Ωραία το είπες στον "Πρωταθλητή" σήμερα: Έχουμε μια δουλειά να τελειώσουμε.

Άντε, λοιπόν, παλληκάρια μου! Με στήθος και με γόνατο, πού 'λεγε και ο μέγας Άγγελος Σικελιανός. Όπως γνωρίζετε, σύγγαυροι, ο μέγας ποιητής είχε δώσει διάλεξη στα γραφεία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Και μετά αναρωτιούνται κάποιοι ανιστόρητοι και παντελώς ακαλλιέργητοι γιατί ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα κάθε είδους Δερβενάκια των επαγγελματιών θριαμβευτών έρχεται κάποια στιγμή και η «τύφλωση» στο Μανιάκι με τα ταμπούρια και τα μετερίζια ή σε ναυτική παραλλαγή, η σφαγή της Χίου. Καλή επιτυχία στο «παιχνίδι για τα μεγάλα παιδιά όλων των χρωμάτων» με τους ανακυκλώσιμους «θριάμβους» Θρύλων, συλλόγων και αετών στα μετερίζια της Ελλάδας.
Λυκούργος Βερέμης από το Μοντεβιδέο

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Επειδή είμαι καλόπιστος άνθρωπος, δέχομαι ότι είστε από ή στο Μοντεβιδέο, στην Ανατολική Δημοκρατία της Ουρουγουάης, απ' όπου και μου γράφετε. Αφού σας καλωσορίσω, , φίλτατε, θα σας παρακαλέσω να δώσετε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον Χούλιο Λοσάδα (εμείς εδώ τον μάθαμε με πιο λατινική προφορά: Λοσάντα), στον Ραφαέλ Περόνε (είναι ο πεθερός του Ρεκόμπα και ταξιτζής το επάγγελμα), στον Βιθέντε Εσταβίγιο και στον "γύπα" Άλβες. Για τον κάπταιν Χόρχε Μπάρριος μη νοιαστείτε - είναι στα μέρη μας, εδώ στην μητέρα-πατρίδα, και πότε-πότε τον συναντάμε και τα λέμε. Κι επειδή θα κάνετε τον κόπο να τους βρείτε, αλλά και επειδή μπήκατε τον κόπο να γράψετε (και μάλιστα με πυκνό ύφος κατακλείδας ρητορικού συμβουλευτικού λόγου) στο Γαυρομετερίζι μου, αμέσως μετά το παρόν σχόλιο -έτσι, για αντίδωρο- θα καταχωρίσω στο μπλογκ ένα ποίημα του Μπόρχες για το Μοντεβιδέο, σε μετάφραση δική μου. Φαντάζομαι ότι δεν σας ενοχλεί που ο Χόρχε Λουίς είναι αργεντίνος. Μιλάει μεταξύ άλλων για το φως που πρώτα πάει στο Μοντεβιδέο και κατόπιν στην αυλή του, στο Μπουένος Άιρες: την Πόλη την Ευάερη ή Καλαβρία. Εσείς βεβαίως, αγαπητέ φίλε, ως Λυκούργος -ήτοι ως το έργον ή αποτέλεσμα του (λυκό)φωτός-, αυτά τα γνωρίζετε οίκοθεν. Τα γράφω όμως για να τα μάθουν και άλλοι, που τυχόν δεν τα ξέρουν. Να είσθε καλά. Α, ναι! Και φιλιά σε όλους τους aurinegros, μιας κι εκεί κάτω δεν υπάρχουν σοβαροί rojiblancos.

τουκιθεμπλομ είπε...

Είμαι λάτρης των αριθμών: όταν νικήσουμε θα πάμε σε απόσταση 14 βαθμών από τους αιώνιους δευτεραθλητές. Πρέπει στις επόμενες αγωνιστικές η απόσταση να διευρυνθεί από τον δεύτερο μέχρι να κάνουμε ρεκόρ: νομίζω ότι πρέπει να φτάσουμε το +18. Καλό μήνα και καλό πρωτάθλημα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Συμφωνα απολύτως σε όλα, αγαπητέ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ. Χαίρε!