11.3.08

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΓΑΥΡΕ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ



Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα 11-3-2008 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπό την Προεδρία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.
Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο με γνώμονα την άμεση εγρήγορση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο:
· Ενέκρινε τη συναινετική λύση της συνεργασίας με τον Προπονητή κ. Λεμονή, τον οποίο ευχαριστεί για τη μέχρι σήμερα προσφορά του.
· Αποφάσισε την ανάθεση καθηκόντων προπονητή στον κ. Σεγκούρα.


Μια χαρά τα λέει, σύγγαυροι, η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" έλυσε τη συνεργασία της ομάδας με τον Τάκη Λεμονή. Η επιχείρηση έκρινε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν της κάνει πλέον και ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Χοσέ Σεγκούρα, μέχρι πρό τινος βοηθός του Λεμονή.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανήκει, ως γνωστόν, στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος αποφασίζει με βάση το επιχειρηματικό του συμφέρον, όπως αυτός εκάστοτε το κρίνει. Κανέναν δεν ρωτάει, και καλά κάνει. Δική του είναι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δική του είναι και η ομάδα. Διορίζει / βαφτίζει τον κ. Σεγκούρα προπονητή, τον οποίον θα αλλάξει, όποτε το επιχειρηματικό του συμφέρον θα το επιτάξει, πράγμα που θα κρίνει μόνο ο ιδιος ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Καθαρά πράγματα, παστρικά και νοικοκυρεμένα: άμα κάποιος υπάλληλός σου "δεν σου κάνει (σ)τη δουλειά", τον διώχνεις, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ,
επειδή είμαι μέλος του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού, ακολουθώντας τα σχέδια του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, και
επειδή πληρώνω πάντοτε το εισιτήριό μου για να μπω στους χώρους όπου αγωνίζεται ο Θρύλος για να τον δώ, και
επειδή δεν εισέπραξα ποτέ από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ούτε ένα λεπτό της δραχμής ή λεπτό του ευρώ, αλλά και
επειδή είμαι οπαδός του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς και μόνο του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς επί πενήντα χρόνια,
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ
έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζω την κριτική μου γνώμη για όσα γίνονται στην ομάδα μου και με αφορούν.

Στο πρόσωπο και στην εργασία του Τάκη Λεμονή είδα έναν πολύ καλό επαγγελματία, με αποδεδειγμένη πίστη και απέραντη αγάπη για τον Σύνδεσμό μας, που απέδωσε το καλύτερο δυνατό, ύστερα από τις προηγηθείσες λαίλαπες του Μπάγεβιτς και του Σόλιντ. Έκανε λάθη - είναι βέβαιο. Δεν έκανε, όμως, τα "εγκλήματα" των άλλων. Η επιχείρηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλώς έκρινε ότι δεν της κάνει άλλο για προπονητής. Εγώ ως γαύρος οπαδός οφείλω να θυμάμαι ότι ο ολυμπιακός στρατιώτης Τάκης Λεμονής (ούτε ως ποδοσφαιριστής ούτε ως προπονητής) κρύφτηκε ποτέ ή αναζήτησε άτοπες δικαιολογίες. Ήταν πάντοτε πρώτος στο πεδίο της μάχης. Και πέτυχε ό,τι πέτυχε -πάνω από όλα: να δώσει μεγάλες χαρές στους ερυθρόλευκους οπαδούς- με γνήσιο ολυμπιακό ήθος, τόσο σπάνιο πια, που, όταν το συναντάμε, το υπερτονίζουμε...
Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν εξήγησε τους λόγους της λύσης της συνεργασίας της με τον συγκεκριμένο προπονητή, ο οποίος είχε αποτελέσει -για όποιον δεν ξεχνάει εύκολα- "επεισοδιακή" επιλογή της. Δεν ήταν βεβαίως υποχρεωμένη να το κάνει. Θα έπρεπε, όμως, να δώσει έστω και μια στοιχειώδη εξήγηση στους ερυθρόλευκους οπαδούς ως προς την επιλογή της. Τον έκρινε αποτυχημένο; Τον έκρινε λειψό; Τον έκρινε άσχετο;... επικίνδυνο;... κλικαδόρο; Τί;

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταφέρθηκε με δηλώσεις του κατά του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Άριστα έπραξε και -όσο μας πέφτει λόγος- μπράβο! Μαζί του κι εμείς. Αλλά, επειδή κάποιος πρέπει να (του το) πει, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του και με ακατάκριτη αναγνώριση του έργου του στον Θρύλο, θα (του το) πω εγώ: εμείς είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, δεν είμαστε αντιπαναθηναϊκοί ή αντιβαρδινογιαννικοί! Γνωρίζω πολύ καλά ότι ούτε καν θα το μάθει ότι κάποιος (του) το είπε. Γνωρίζω δε επίσης καλά ότι έτσι σκέφτονται όλοι οι αληθινοί γαύροι. Εμείς οι γαύροι αγωνιούμε για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς και για την τύχη της ομάδας με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλλα και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Λατρεύουμε τον Ολυμπιακό, διότι είναι η ζωή μας. Αγαπάμε και δεν ξεχνάμε όλους όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς, διότι είναι κομμάτι του μυαλού μας, της καρδιάς μας, της ζωής μας.

Ευχαριστούμε ανυπόκριτα τον Τάκη Λεμονή για τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς και για μεγάλες στιγμές που μας χάρισε.

Και επειδή είμαστε ολυμπιακοί γαύροι, ευχόμαστε στον αντικαταστάτη του, Χοσέ Σεγκούρα, κάθε επιτυχία για το καλό του Ολυμπιακού... του Θρύλου της ζωής μας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H αποπομπή Λεμονή μήπως σχετίζεται με την εξαφάνιση του Τριαντάφυλλου Αργυρούδη απο τα ερυθρόλευκα μπλογκς; Κύριε Κεντρωτή, σας παρακαλώ να το ψάξετε!

pananap είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας, συμφωνώ μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Πικρή και αυτή η γεύση..Περιγράψατε τα συναισθήματά μου αναλυτικά όπως πάντα.Αυτές οι αλλαγές-που είναι και συχνές-αποσταθεροποιούν τις καταστάσεις.Δεν έχω διάθεση για περισσότερα..Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΤΑΚΗ.
Δημήτρης Πατρωνίδης

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να μην τα πω:ελπίζω να χάρηκε ο κος Δουκάκος με το γεγονός,καθώς και με την εμφάνιση ενός διαφορετικού Σάββα Θεοδωρίδη από αυτόν που συνηθίσαμε.Ίσως γίνονται όλα για καλό..Ο Μουρίνιο ψάχνει ομάδα για να διαλύσει την Τσέλσι
Δημήτρης Πατρωνίδης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ δημήτρης: Όχι! (Θ' αρχίσει να μου κουβαλιέται από αύριο πάλι...)

@ ολυμπιακός: ΄Ημουν βέβαιος, σύγγαυρε, ότι συμμεριζόμαστε την ίδια γνώμη.

@ Δημήτρης Πατρωνίδης: Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν είναι σήμερα πια ο παλιός Σάββας. Αυτή είναι η εντύπωσή μου και τη λέω με συντριβή... Εύχομαι να έχω πέσει έξω, εύχομαι να κάνω λάθος.
Για ποιόν Δουκάκο μου λές, Δημήτρη μου; Για το μοχθηρό εκείνο αντιολυμπιακό εθνικάκι που (μας) πουλάει ολυμπιακοφροσύνη; Μα καλέ μου παλιέ μαθητή, οι ολυμπιακοί μπορεί να είμαστε εκατομμύρια, πλην όμως γνωριζόμαστε -και αναγνωριζόμαστε- καλά μεταξύ μας. Τους "Δουκάκους" τους μυριζόμαστε από μίλια μακριά. Διότι οι... υστερογενείς "ολυμπιακάρες" των καναλιών και των εφημερίδων δεν αντέχουν παραπάνω από δύο λεπτά να προσποιούνται ότι είναι αυτό που βαθύτατα μισούν: δηλαδή, οπαδοί του Ολυμπιακού. Σε χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά, συμφωνώ απολύτως με όσα γράφετε. Ο Λεμονής προσέφερε πολλά στην ομάδα. Τα βαζέλια θα θυμούνται για πάντα το κυπελλάκι και το 4-0, όπως βέβαια και το 1-4 παλιότερα.
Ο Λεμονής είναι γνήσιος Ολυμπιακός και έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Έπρεπε να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και μετά ας τον έδιωχνε. Τώρα απλά έδειξε αχαριστία. Τον Κόκκαλη πρέπει εμείς οι Ολυμπιακοί να τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για την ομάδα και για όσα εξακολουθεί να κάνει. Οι τριτοδεύτεροι εύχονται καθημερινά να βρουν έναν Κόκκαλη. Φέτος όμως έκανε δύο πολύ μεγάλα ατοπήματα (ένσταση, αποπομπή Λεμονή). Δεν ταιριάζουν αυτά στην Ολυμπιακή νοοτροπία.
Και τώρα ποιος; Ελπίζω να μην κρατήσει τον Σεγκούρα και μετά το καλοκαίρι. Να έρθει επιτέλους κάποιος πολύ μεγάλος προπονητής που να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες μας.
Ευχαριστούμε, Τάκαρε. Εμείς, οι φίλαθλοι του Θρύλου δεν ξεχνάμε ποτέ.
Καλή επιτυχία Σεγκούρα.

Βαγγέλης

Stratos είπε...

Δεν πιστεύω φίλε ότι υπάρχει Ολυμπιακός που να μην συμφωνεί με την τοποθέτηση σου.
Αυτό που μ' έχει εκνευρίσει αφάνταστα, είναι το ότι μας έδειξε ο Κόκκαλης (για άλλη μια φορά), πόσο γραμμένους μας έχει, έτσι... φόρα παρτίδα.
Δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα...

Για τον Λεμονή την γνώμη μου την ξέρεις...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Για να έλθει "μεγάλος" προπονητής στον Ολυμπιακό, πρέπει πρώτα ο Ολυμπιακός να γίνει "μεγάλος". Χρειάζεται να πω περισσότερα; Δεν νομίζω. Άντε να προσθέσω δύο λέξεις μόνο: είναι ευκολότερο να φτιάξει ο Ολυμπικαός τον "μεγάλο" προπονητή και μαζί του να "μεγαλώσει" και ο ίδιος, παρά να τρέχει να βρίσκει μεγάλους, που (θα) του κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα.

@ stratos: Όταν σπέρνεις άνεμους, θα θερίσεις θύελλες. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τί θα γίνει, όταν αρχίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης να κουράζει τον μέσο ολυμπιακό οπαδό, που είσαι εσύ και εγώ, φίλε Στράτο. Η αντοχές και οι ανοχές του Γαύρου είναι τεράστιες μεν, πεπερασμένες δε. Όταν σκέφτομαι ότι τείνουν να φτάσουν στο ακρότατο όριό τους, τρελαίνομαι. Δεν μιλάω ειδικά για τον Τάκη Λεμονή και την περίπτωσή του. Μιλάω για τη νοοτροπία που καλλιεργείται από τον Πρόεδρο και σιγοντάρεται από καμιά δεκαριά όλους κι όλους αυλοκόλακες, που ζουν χρόνια και χρόνια τώρα αποκλειστικά και μόνο από το γλείψιμο των τσανακιών του. Και το χειρότερο ποιό είναι: στον Κόκκαλη, που τόσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό -και που τον έσωσε από τα νύχια των Βάζελων-, δεν θα αρμόζει αυτό που θα συμβεί (και εύχομαι να μη συμβεί ποτέ). Θα το έχει προκαλέσει όμως αποκλειστικά ο ίδιος. Κανένας άλλος. Σ' το λέει ένας από τους ανυπόκριτους υποστηρικτές του. Νά 'σαι καλά.

Hades είπε...

Άθλια κίνηση που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο αγνώμων είναι ο Κόκκαλης. Του τα'χω που του τα'χω μαζεμένα με αντίστοιχες συμπεριφορές σε Ιωαννίδη, Μπάγεβιτς, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Βενετίδη και δε συμμαζεύεται, αλλά τώρα πραγματικά με εξόργισε. Άθλια συμπεριφορά, απαράδεκτη, αισχρή.
Τέτοιες ενέργειες αποτελούν δυσφήμηση για την ομάδα μας και δεν συνάδουν με την Ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. Πάει και τελείωσε. Αρκετά με το δούλεμα, ο Ολυμπιακός δεν είναι παιχνίδι κανενός.

Κι αναφορικά με κάτι άλλο που επίσης ειπώθηκε από τον εξαιρετικά περιχαρή (ως μου διεφάνη) κύριο Θεοδωρίδη, να απαντήσω πως άνθρωπος που κάνει κοντρόλ μόνο με το καλάμι και στέλει τις κεφαλιές με 78 μοίρες απόκλιση (δεξιά ή αριστερή) πολύ κακώς που μπαίνει αλλαγή έστω και στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΤΑΚΗ ΨΥΧΑΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.
Το μόνο που με κάνει να χαίρομαι που έφυγε σαν κυριος με το κεφάλι ψηλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ο Τάκης Λεμονής ουδέποτε έκρυψε ότι είναι Ολυμπιακός. Αυτό τον τιμά (θα γράψω κάτι σχετικό αμέσως τώρα στη μπροστινή σελίδα). Είναι ένας από εμάς και θα είναι πάντα ένας από εμάς. Το ίδιο -και, αν κάνω λάθος, συγγνώμη...- ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Κρίμα... Όσο για τον ποδοσφαιριστή που υπαινίσσεσαι, θα συμφωνήσω μαζί σου: καθόλου δεν έπρεπε να τον βάζει. Στο ματς με τον Αστέρα τρίπολης έκανε τέσσερα βίαια φάουλ σε αμτντικούς του Αστέρα και απέτυχε να σπρώξει τη μπάλλα στα δίχτυα μία φορά. Δεν ξεχνώ ότι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου την πρώτη χρονιά έπαιξε καλή μπαλλα στο Θρύλο. Αλλά έκτοτε αγνοείται η ποδοσφαιρική του τύχη. Για τη συμπεριφορά του Προέδρου τί να πω; Δεν έχω λέξεις... Σε χαιρετώ.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Nασαι καλά Γιώργο Εκπληκτικό κείμενο Με -και μας- εκφράζεις 100%
Εμάς, που είμαστε Ολυμπιακοί, και περήφανοι γι αυτό

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Συμπληρώνω: Και αγαπάμε τον Ολυμπιακό όντως ανιδιοτελώς, χωρίς do ut des.

Hades είπε...

Δυστυχώς ο κύριος Θεοδωρίδης, φίλε Γιώργο, επιθυμεί να τον θυμόμαστε ως μαϊντανό που απλώς άνοιγε όλη την ώρα το στόμα του, και όχι ως έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα. Διότι εκεί εκτιμώ πως έχει καταντήσει. Το ότι είναι φόλα γαύρος όλοι το γνωρίζουμε και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το πως το χρησιμοποιεί όμως συμβάλλει στην απομυθοποίησή του και απορώ πως δεν το καταλαβαίνει.

Ως προς τον Τάκη, να προσθέσω το εξής: έδειξε διαχρονικά ότι είναι Κύριος και ξέρει να φεύγει με ψηλά το κεφάλι. Κι όσο σκέφτομαι την πίκρα του, πικραίνομαι κι εγώ. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους (προτίστως) που έχουν ιδρώσει για τη φανέλα και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να'σαι Θρύλος. Κι ο Λεμονής ιδιαίτερα που για να έρθει στον Ολυμπιακό ως παίκτης είχε αφήσει τον βάζελο στα κρύα του λουτρού, το ξέρει 5 φορές περισσότερο.