24.9.08

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!





ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Είμαι από τους παραδοσιακούς και τό 'χω αποδείξει. Και τη φανέλλα μου τίμησα και τα πιστεύω μου. Ερχόμενος από την Ιταλία είχα πρόταση από την ΑΕΚ του Γιδόπουλου. Μου προσέφερε 50 εκατομμύρια την πρώτη χρονιά του Μπάγεβιτς. Δεν πήγα γιατί είχα ταυτίσει το όνομά μου με τον Ολυμπιακό. Ήθελα, όταν θα σταματήσω την μπάλλα, να ξέρω ποιάς ομάδας παλαίμαχος είμαι.


Από τη συνέντευξη που έδωσε στους Αντώνη Τζαβάρα και Γιάννη Τσαούση για το περιοδικό SMS, τχ. 27 (21-27 Σεπτεμβρίου 2008), σελ 10-15.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Τί να λέμε τώρα, κύριε καθηγητά; Τί να λέμε; Κάτι τέτοια με κάνουν και ανατριχιάζω.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Είναι άντρες γαύροι, που δεν μασάνε τα λόγια τους και ούτε πάνε παρακαλετοί να γλείψουνε εκεί όπου φτύνανε φωναχτά (βλ. Σαργκάνης). Γειά σου, σύγγαυρε.

George είπε...

κορυφαια του επισης ηταν η δηλωση παλιοτερα οταν ηταν προπονητης στον ΠΑΣ. Επρεπε να κερδισει ο ΠΑΟ ενα ματς τελευταια αγωνιστικη (δεν θυμαμαι με ποιον) για να σωθει ο ΠΑΣ. Νικησε ο βαζελος και ο γιγας αναστο λεει: "Ο Παο, οπως περιμενα άλλωστε, εκανε το καθήκον του σαν μεγάλη ομάδα" και ψυθιριστα: "γιαυτο οπου τον πετυχαινα τον φορτωνα με γκολ"

Τρέλα....

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Ναι τη θυμάμαι! Μοναδικός και -κυρίως- γνήσιος.

Ανώνυμος είπε...

O Σαργκανης ομως αγαπητοι προσεφερε και στην ομαδα του και στην εθνικη και ηταν υποδειγμα επαγγελματια σε ολη του την ποδοσφαιρικη ζωη-ασε που αλλξε και τον τροπο που παιζει ο γκολκηπερ.Ας μην τα μηδενιζουμε ολα.
Ο Αναστο πηγε στην Ιταλια αλλα δεν καταφερε να καθιερωθει και τον ιδιο δρομο ακολουθησε κι ο Γεωργατος χρονια αργοτερα.
Το ποιος ειναι Ολυμπιακος περισσοτερο η λιγοτερο δεν θα πρεπε να μας απασχολει τοσο. Αντιθετα Θα πρεπε να σεβομαστε τους επαγγελματιες σε οποια ομαδα κι αν βρισκονται και αυτους που προσφερουν στο ταλαιπωρημενο μας ποδοσφαιρο.

Hades είπε...

Βέβαια ο Νικόλας (που παρά ταύτα πάω με χίλια) έχει ξεχάσει το πως και γιατί πήγε στην Ιταλία, αλλά μην ανοίγω πληγές...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Αγαπητέ μου, ειλικρινώς χαίρομαι, που το βλέπετε έτσι. Προσωπικώς αδυνατώ. Αλλα, για να είμαι τίμιος, δεν θα ήθελα να μπορώ. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού, δεν είμαι γενικώς και αορίστως φίλαθλος. Δεν με ενδιαφέρουν οι "επαγγελματίες" και η λεγόμενη "επαγγελματική συνείδησή τους" - ας πάνε στο συνδικαλιστικό τους όργανο να διεκδικήσουν μαζί με αυτό και από τις γραμμές του τα όποια δικαιώματά τους. Και αυτό δεν το συζητώ με κανέναν. Ούτε η θέση του γκολκήπερ με ενδιαφέρει ούτε η Εθνική Ελλάδος. Πάνω από τον Ολυμπιακό δεν βάζω τίποτα και κανέναν. Η εξήγησή μου είναι τίμια και ειλικρινής. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει. Δεν πειράζει. Ούτε και σε εμένα αρέσει η στάση κάποιων. Δεν πρόκειται να σκοτωθούμε. Ζητήματα επιλογής στη ζωή είναι αυτά και δεν αλλάζουν ούτε απεμπολούνται. Όταν, όμως, βρίσω χυδαιότατα κάποιον, όπως ο Σαργκάνης κατ' επανάληψη τον Ολυμπιακό, κατόπιν δεν πάω να του ζητήσω τίποτα - ούτε συγγνώμη! Σας χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ hades: Εγώ θυμάμαι πως και γιατί πήγε στην Ιταλία. Αλλά τί σημασία έχει; Σημασία έχει ότι τον Βάζελο ΔΕΝ πήγε! Και για μένα αντίπαλός του Θρύλου δεν είναι η -και αυτή... πράσινη- Αβελλίνο, αλλά ο ΠΑΟ. (Άσε που πηγαίνω στο Αβελλίνο δυό-τρεις φορές το χρόνο, καθότι έχω πολλούς φίλους εκεί!)

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

O Aναστό γράφτηκε στην ιστορία του Θρύλου. Και δεν ξεγράφτηκε. Δεν κατηγορώ κανέναν-αλλά, κάποιους τους θυμαμαι περισσότερο από κάποιους άλλους Ακόμα κι αν δεν υπήρχε το χατ-τρικ με τον ΠΑΟ, το ψαλλιδι με τον ΠΑΟΚ, το γυριστό με την Λάρισα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κυριε καθηγητα ας μην αντιπαρατεθουμε. Πιστευω οτι το να εισαι οπαδος φενακιζει την πραγματικοτητα.Κρατω απ το ποδοσφαιρο την ομορφια του και αποριπτω τη φανατιλα του.Καθε παικτης που κανει μια εντυπωσιακη ενεργεια ειναι δικος μας καθε φιλαθλος που πεταει μπουκαλια στο κορνερ μου ειναι μισητος.
Καθε χαρακτηρα που ιδρωνει τη φανελλα τον τιμω, και καθε αστερας της πλατειας μου τη σπαει οσο Ολυμπιακος η Παναθηναικος η ΑΕΚ ειναι.
ΥΓ1.Ο Σαργκανης εχει πει το ανεπαναληπτο Θαθελα ναχα τη μπαλλα γκομενα
2.Με την ευκαιρια αυτη να θυμηθουμε οτι ο Πανιωνιο εκτος απο τον Αναστο ανεδειξε επισης τον Μαυρο και το Σαραβακο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Ποτέ δεν έβρισα αντίπαλο, ποτέ δεν πέταξα μπουκάλι, ποτέ δεν επικρότησα πράξεις υλικής ή λεκτικής βίας. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού, αντίπαλος του Παναθηναϊκού, της Ρίβερ Πλέιτ και της Ρεάλ, και φίλαθλος όλων των άλλων ομάδων του κόσμου που παίζει ποδόσφαιρο. Αλλά πρωτίστως είμαι -ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ- οπαδός του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Και κάτι άλλο που το ξέρω καλά: Στα 50 μου δεν αλλάζω μυαλά. Πέραν του ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τα αλλάξω. Αυτό, βεβαίως δεν σημαίνει ότι, επειδή δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας και κυρίως την οπτική γωνία, από την οποία θεωρείτε τα πράγματα, δεν μπορώ να διακρίνω την ευγένεια των κινήτρων και των λεγομένων σας. Κάθε άλλο. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο το να διεκδικώ να είμαι αυτό που πραγματικά είμαι και να μην παριστάνω τον "αντικειμενικό". Σας χαιρετώ.