17.9.08

ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟΝ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ"



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Λόγω του χρώματος της φανέλας των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με μαύρη εμφάνιση στο «Φάρουμ Παρκ». Ανάλογη ήταν και η απόδοση των ποδοσφαιριστών του, στο πρώτο ματς της τελευταίας προκριματικής φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ! Κι αν ο σκοπός επιτεύχθηκε, με την επικράτηση των Πειραιωτών με 0-2, που τους φέρνει σχεδόν με βεβαιότητα στους ομίλους της διοργάνωσης, σίγουρα η ανάγκη βελτίωσης κρίνεται επιτακτική...
Για να πάρουμε τα πράγματα που συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Κοπεγχάγη με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1, με αρκετές και πάλι εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αλλά και συνολικά στην 18άδα. Διότι, αν η παραμονή του Ντιόγκο στον πάγκο ήταν αναμενόμενη, δεν ισχύει το ίδιο και μ’ εκείνη των Λέτο, Ντουντού. Πόσο μάλλον, με τον αποκλεισμό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς απ’ τη 18άδα.
Ο Νικοπολίδης, έτσι, ξεκίνησε ανάμεσα στα δοκάρια, ο Τοροσίδης κάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ, ο Ντομί εκείνη του αριστερού, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο επανεμφανισθείς Άντζας τις θέσεις των στόπερ, οι Στολτίδης, Πατσατζόγλου ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, μπροστά τους ο Γκαλέτι στα δεξιά, ο Λεονάρντο στα αριστερά και ο Μπελούτσι πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Κώστα Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός, στο ξεκίνημα του αγώνα, απέκτησε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό, όταν απ’ το μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η Νόρτζελαντ, ωστόσο, απάντησε γρήγορα. Αρχικά μ’ ένα δυνατό σουτ του Γ. Ρίχτερ στο 18’, που πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ένα του Φαράν, που επίσης πέρασε άουτ στο 21’ και του Γ. Ρίχτερ στο 22’, που «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη και κατέληξε άουτ!
Το καμπανάκι του κινδύνου μόλις είχε ηχήσει για τους «ερυθρολεύκους», δείγμα του ότι η Νόρτζελαντ δεν αποτελούσε αμελητέα ποσότητα. Οι Δανοί ήταν εμφανές ότι πατούσαν καλύτερα στα πόδια τους, έβγαιναν πρώτοι στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ κάλυπταν πολύ καλά τους χώρους. Στο 33’ ο Μπέρνμπεργκ απείλησε και πάλι, σουτάροντας έξω απ’ την περιοχή και στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 45’ το σουτ του Μπελούτσι απ’ τη μικρή περιοχή κόντραρε και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Χάνσεν.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του: ο Λεονάρντο, στο 48’, έκλεψε την μπάλα απ’ τα αριστερά, έβγαλε σέντρα-λουκούμι για το κεφάλι του Μήτρογλου, αλλά εκείνος έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Χάνσεν. Στο 50’, ο φορ του Ολυμπιακού δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στη «φαρμακερή» σέντρα του Τοροσίδη, για να τη σπρώξει στα δίχτυα και στο 55’ ο Γκαλέτι, στην τελευταία του ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, σούταρε άουτ σε αντεπίθεση.
Με τη συμπλήρωσε μίας ώρας παιχνιδιού, ο Βαλβέρδε έριξε στον αγώνα τον Ντιόγκο αντί του Γκαλέτι, προσθέτοντας έναν ακόμα παίκτη στην επίθεση, μεταθέτοντας τον Μπελούτσι στα δεξιά και μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-4-2. Στο 65’ ο Μπελούτσι βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το… εναέριο σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Όσο κυλούσε το ματς, η Νόρτζελαντ έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, αλλά παραλίγο ο Νικοπολίδης να της δώσει το γκολ στο… πιάτο! Αντί για τον Άντζα πάσαρε στον Μπερνιέ, εκείνος βγήκε απέναντι στον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων», αλλά πλάσαρε αδύναμα και άστοχα.
Ένα αντίστοιχο λάθος από πλευράς Νόρτζελαντ, όμως, δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Ολυμπιακό. Στο 73’ ο Τοροσίδης σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Κάρλσεν απομάκρυνε άτσαλα πάνω στον Μήτρογλου κι αυτός, αφού έδωσε λίγο ύψος στην μπάλα, σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας με ωραίο τρόπο στη δεξιά γωνία του Χάνσεν (0-1).
Οι γηπεδούχοι αμέσως προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 77’ «άγγιξαν» το γκολ, απ’ το δυνατό, μακρινό σουτ του Λούντμπεργκ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 83’, το σουτ του Μπερνιέ ήταν επίσης άστοχο και λίγο πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στολτίδη με (σωστή) δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Δανοί βγήκαν όλοι μπροστά και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Πειραιώτες «κλείδωσαν» την επικράτησή τους. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Νόρτζελαντ έκαναν απανωτά λάθη, ο Ντιόγκο και ο Λέτο τα εκμεταλλεύτηκαν, με τον πρώτο να στρώνει στον δεύτερο και ο Αργεντινός, με προβολή να διαμορφώνει το τελικό 0-2.


**************************


Αν στο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα αποτελέσματος, τότε ο Ολυμπιακός παίρνει βαθμό «άριστα» για την αποστολή που έφερε σε πέρας, στον πρώτο αγώνα της τελευταίας προκριματικής φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Όπως και στη ζωή, όμως, έτσι και στο ποδόσφαιρο, δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Γι’ αυτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να αναζητήσουν τον τρόπο της αγωνιστικής βελτίωσης της ομάδας… Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να ’ναι σύμπτωση και για ένα ακόμα ματς, το πρώτο ημίχρονο αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» των «ερυθρολεύκων». Στη Λάρνακα, με την Ανόρθωση, στο διάστημα αυτό δέχθηκε τα δύο απ’ τα τρία γκολ της (καταδικαστικής, αφού συνοδεύτηκε με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ) ήττας του. Στη ρεβάνς του γηπέδου Καραϊσκάκη δεν κατάφερε να σκοράρει, για να διεκδικήσει την ανατροπή του σκορ. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 0-1 και οι Πειραιώτες αναγκάστηκαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα για να επικρατήσουν, στην Ξάνθη οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και το 0-0 ήρθε λογικά, ενώ απέναντι στη Νόρτζελαντ το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και οι καλές στιγμές μηδαμινές!
Επειδή, όμως, δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να χάνεται το ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να βελτιωθεί, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του δεύτερου αγώνα με την Ανόρθωση, όταν έτρεχε και δεν έφτανε.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βέβαια, γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τί πρέπει να κάνει, για να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός το καλό του πρόσωπο επί ενενήντα λεπτά. Ό,τι πρέπει να γίνει, όμως, θα πρέπει να συμβεί γρήγορα, καθώς τα ντέρμπι έρχονται. Και οι αγώνες στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σαφέστατα διαφέρουν απ’ αυτόν κόντρα στη Νόρτζελαντ. Με το βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται θεαματικά...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις στον Πρωταθλητή και μας λες «έτσι τα είδαν»; Ωραία η παραμύθα σου!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ήσσονος μήκους έγχελυς: Ουστ, ρε γλοιώδικο υποζύγιο!

gatti είπε...

H αλήθεια είναι ότι δεν βλεπόσασταν. Αλλά αφού πήρατε - ουσιαστικά - την πρόκριση, η εμφάνιση θα ξεχαστεί...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ gatti: Δεν ξεχνιούνται αυτά τα χάλια, αγαπητή φίλη. Εκτρωματική εμφάνιση. Σε χαιρετώ.