23.9.10

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣE ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ


Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ της 22.9.2010:

Τη γλώσσα της αλήθειας επέλεξε για μία ακόμη φορά, χθες, ο κ. Θ. Πάγκαλος για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο επί χρόνια διασπάθιζαν οι κυβερνήσεις το δημόσιο χρήμα, επισκιάζοντας και την πρώτη κοινή εμφάνισή του στην εθνική αντιπροσωπεία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση.
Ο κ. Πάγκαλος έκλεψε την παράσταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όταν διηγήθηκε στους βουλευτές τι απαντά όταν τον ρωτούν οι πολίτες «πού τα φάγατε τα λεφτά;». «Η απάντηση η δική μου είναι ότι τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκαλώντας πανδαιμόνιο διαμαρτυριών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Πάγκαλος στηλίτευσε με τον τρόπο αυτόν τους διορισμούς στο Δημόσιο που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και σε «πιέσεις από συναδέλφους βουλευτές» που δέχθηκε, όπως είπε, για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον τρόπο που έγιναν προσλήψεις στις παραμονές της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στην εταιρεία Αγρογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήμα συνενοχής για να μην εκτεθούν βουλευτές που είχαν διορίσει δικούς τους ανθρώπους, αλλά δεν το δέχθηκα» τόνισε. Ως χαρακτηριστικό δείγμα οργίου ρουσφετολογικών προσλήψεων ανέφερε εκτός από την Αγρογή ΑΕ και τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων (ΟΠΕΠ), σημειώνοντας ότι ο τερματισμός των διορισμών από το παράθυρο ήταν «τεράστιο λαϊκό αίτημα».
Οι αναφορές του κ. Πάγκαλου προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος σχολίασε ότι «αυτά είναι αφορισμοί που όχι μόνο δεν τους αποδεχόμαστε, αλλά κι αν είναι αλήθεια αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής του ΠαΣοΚ για τα όσα έγιναν τη δεκαετία του 1980, όταν υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων» . Στις αιχμηρές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απάντησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική λογική, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν όλα τα κόμματα το ίδιο μερίδιο ευθύνης.


*********************************************************

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ":

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΡΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ:

ΠΑΓΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ (ΣΥ ΕΙΠΑΣ), ΑΛΛΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ, ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ (ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ) ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ.

ΠΑΓΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ.
ΑΥΤΟ, ΠΑΓΚΑΛΕ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ- ΚΑΙ ΤΥΦΛΩ ΔΗΛΟΝ.
ΚΑΙ ΠΟΥ 'ΣΑΙ: ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ:

ΚΑΛΑ, ΑΦΗΣΤΕ, ΕΠΕΙΣΘΗΜΕΝ!

4 σχόλια:

Hades είπε...

Σύγγαυρε, σου διέφυγε η σημαντικότερη είδηση: αντέδρασε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.... Προφανώς εναι σοβαρό το θέμα.

Αναφορικά δε με την απάντηση του Βήματος, αυτή είναι ειλικρινέστατη. Για διορισμούς αναφέρεται, όχι για κατασκευαστικές. Εξάλλου είναι γνωστή η... απέχθεια του Βήματος στο ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Γειά σου, φίλε.

Φυρί-φυρί είπε...

Οφείλουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον δοκιμαζόμενο "άτυχο κληρονόμο". Η μνημειώδης χυδαιότητα του δεν δειλιάζει προ ουδενός. Κάποιες φορές η φύση συνταιριάζει τόσο πετυχημένα τον χαρακτήρα κάποιου με την εικόνα του!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Φυρί-Φυρί: Απολαμβάνει δε γενικής ασυλίας.