30.9.10
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
Δύο κομμάτια κοπεγχάγη
ΥΛΙΚΑ
400 γρ φύλλο μπακλαβά
½ φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο για τα φύλλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
6 αβγά
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
ΣΙΡΟΠΙ
2 ½ φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
2-3 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και τα ασπράδια των αβγών χτυπημένα μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο 30).
Στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, αφού βουτυρώσουμε χωριστά το κάθε ένα, ρίχνουμε μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα.
Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς) μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε ανάλογη κατσαρόλα όλα τα μαζί τα υλικά του σιροπιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει κάπως και, αμέσως μόλις βγάλουμε την κοπεγχάγη από το φούρνο, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Μπάάάά.
Μπελάς είναι.
Και όχι μόνο για δύο κομμάτια, αλλά και για περισσότερα.
Ευχαριστούμε για την συνταγή, αλλά προτιμούμε να γλυκαθούμε, ξαναβλέπωντας στο βιντεάκι, πώς ο μέχρι πρό ολίγου καιρού, Τερματοφύλαξ της Εθνικής Ελλάδος,Αλέξιος Πυροβολημένος,
εγεύθη τα δικά του "2" τεμάχια.
Την Καλημέρα μου σε άπαντες
Άκου πλάκα, παρακολουθούσα, όπως πάντα ανελλιπώς, την εκπομπή "Μπάλα Κόλπα" του Σταύρου Βρανά στο Sport TV (πρώην Magic TV)και τον ακούω ξάφνου να απαγγέλει μία συνταγή. Ρε, τι λέει ο άνθρωπος, είπα από μέσα μου, ώσπου κατάλαβα την καζούρα όταν είπε για Δανέζικη συνταγή. Μήπως, ρωτώ τώρα, του την στείλατε; : )
Κώστας.
Y.Γ. Το blog σας είναι πραγματικά υπέροχο, με έξυπνο χιούμορ. Ομολογώ ότι το επισκέφτομαι και το διαβάζω συχνά.
@ Ανώνυμος: Όχι, Κώστα, δεν του έστειλα εγώ τίποτα. Μόνος του βρήκε τη συνταγή.
Μιαμ, μιαμ!!!
Δημοσίευση σχολίου