13.6.11

ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ


Αντιγράφω από το www.sport24.gr τις πρώτες αράδες του άρθρου του κ. Βαγγέλη Καρατζή σχετικά με τις επισκέψεις του Άγιαξ στην Ελλάδα:
Του είχε γίνει έμμονη ιδέα. Είχε δει αυτή την ομάδα που μάγευε στο χορτάρι, στον τελικό με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό στο "Γουέμπλεϊ", και ήθελε να τη δει στα ελληνικά γήπεδα αγωνιζόμενη κόντρα στη μεγάλη του αγάπη.
Ο Νίκος Γουλανδρής, ο πρόεδρος του σπουδαίου Ολυμπιακού στο πρώτο μισό των "seventies", ήταν ακραιφνής οπαδός της πειραϊκής ομάδας αλλά και φίλαθλος του ίδιου του ποδοσφαίρου. Ο Έλληνας επιχειρηματίας χρησιμοποίησε τη καλή του σχέση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ασλανίδη, ώστε να να τον πείσει να πριμοδοτήσουν από κοινού την προσπάθεια να έρθει ο μεγάλος Άγιαξ της εποχής στην Ελλάδα.

Από πού προκύπτει η "καλή σχέση" δεν μας το λέει ο εξαίρετος αρθρογράφος. Το θεωρεί ή δεδομένο ή/και αυτονόητο.
Και οι καιροί και τα ήθη είναι από σόι, λέω εγώ...

2 σχόλια:

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Εδώ η ακαδημα'ι'κή πολιτική, οικονομική ιστορία αγκομαχά στην Ελλάδα κ Καθηγητά, σκεφθείτε πόσο προβληματική είναι η αθλητική ιστορία... Θα έβαζαν κανένα Τσίμα ή κανέναν Πρετεντέρη να τη διδάξει...

Hades είπε...

Ε, για να το λέει κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος. Μπορεί να του το είχε εκμυστηρευθεί ο Γουλανδρής. Μπορεί ο Γκαιμπελς. Ποιος ξέρει; Ξέρεις τι είναι να θες να γράψεις πράγματα και να μην μπορείς να τα στοιχειοθετήσεις; Αναγκάζεσαι να πετάς με πόνο ψυχή σκέτες κουβέντες. Ας είναι, θα το καταπιούμε και αυτό όπως τους 500 τίτλους, στο τάβλι επί χόρτου.