16.10.07

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ



O Oλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την εξής ανακοίνωση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» η πρώτη από μια σειρά συζητήσεων των υπευθύνων των τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τα μέλη του συλλόγου τα οποία είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να θέσουν ερωτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Πέτρο Κόκκαλη, στον τεχνικό Διευθυντή κ. Ίλια Ίβιτς και στον προπονητή της ομάδας κ. Τάκη Λεμονή.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και σε αυτό τον τομέα, την επικοινωνίας με τον κόσμο του, πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά δίνοντας τους βήμα για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Πέτρος Κόκκαλης παίρνοντας πρώτος το λόγο τόνισε ότι αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τον σύλλογο τόσο από πλευράς των μελών: «Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ σήμερα και έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τον σύλλογο μας. Σαν Αντιπρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε αναλάβει να ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων για όλα τα αθλήματα του συλλόγου, συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν μεταξύ των υπευθύνους των τμημάτων και τα μελών. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε τις συνήθειες και τις συνθήκες ενός διαλόγου ανάμεσα στα μέλη και σε εμάς που έχουμε την ευθύνη της αγωνιστικής έκφρασης του Ολυμπιακού, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε και εμείς ακούμε τις απόψεις σας με αμεσότητα. Στο ποδόσφαιρο για το οποίο θα συζητήσουμε σήμερα, έγιναν φέτος, θα σας τα πουν καλύτερα τα αγωνιστικά ο Ίλια Ίβιτς και ο Τάκης Λεμονής, πολλές αλλαγές. Στην προσπάθειά μας να ανεβάσουμε την ομάδα ένα επίπεδο, αλλάξαμε πολλούς παίκτες και δημιουργήσαμε μια καινούργια ομάδα. Οι δύο κύριοι που είναι εδώ δίπλα μου (Ίβιτς - Λεμονής) συνεργάζονται και δουλεύουν για αυτό που βλέπουμε όλοι στο γήπεδο. Αυτό το καλοκαίρι έγιναν σημαντικά πράγματα και τώρα παρακολουθούμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια με ιδιαίτερη προσμονή για το μέλλον».
Ο Ίλια Ίβιτς είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού μετά από πολλά χρόνια που έλειπα από την ομάδα.»
Ο Τάκης Λεμονής είπε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα από το γεγονός ότι βρίσκομαι ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου.»
Για το αν έχει η ομάδα την δυνατότητα να τιμωρήσει έναν φίλαθλο που παρεκτρέπεται στο γήπεδο ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Τώρα έχουμε και την δυνατότητα και την θέληση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων θα ξέρουμε ποιος έχει αγοράσει το κάθε εισιτήριο και θα μπορούμε να τιμωρήσουμε κάποιον που παρεκτρέπεται τιμωρώντας τον με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για πέντε, έξι μήνες ή ακόμα και για πάντα. Οι δικές μας τιμωρίες αφορούν μόνο αυτό και όχι αστυνομικά μέτρα ή κάτι παρόμοιο».
Για το αν η Διοίκηση έπρεπε να στηρίξει με ανακοίνωσή της τον προπονητή στο διάστημα πριν από την Βρέμη ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Όπως γνωρίζετε εγώ είμαι υπέρ της άμεσης επικοινωνίας, της επικοινωνίας δια ζώσης και εκείνο το διάστημα που υπήρχε αυτή η αμφισβήτηση που λέτε, μιλούσα με τον προπονητή και μπορεί και ο ίδιος να σας το επιβεβαιώσει. Επειδή γράφανε οι εφημερίδες για πρόβλημα αν εμείς κάναμε μια ανακοίνωση, θα ήταν σαν να επιβεβαιώναμε ότι υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε. Τέτοιο θέμα δεν έχουμε λοιπόν και προχωράμε μπροστά».
Για το προστατευτικό δίχτυ που έχει μπει μπροστά στα δύο πέταλα και αν μπορεί σε κάποιους αγώνες να κατεβαίνει ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Για το δίχτυ εγώ είμαι ο τελευταίος που θέλω να υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα και εμείς σαν Διοίκηση αλλά και εσείς σαν φίλαθλοι, έχουμε το χειρότερο ιστορικό στην ΟΥΕΦΑ έπρεπε κάτι να κάνουμε, να πάρουμε κάποια μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος είναι αλήθεια ότι έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει μια διάθεση διαφορετική στο γήπεδο και για αυτό κυρίως ευθύνεται η ομάδα με την απόδοσή της. Ίσως λοιπόν σε κάποια παιχνίδια θα πρέπει να το σηκώσουμε το δίχτυ και σε αυτό τον τομέα θα δούμε τι θα κάνουμε.»
Για το θέμα της μετακίνησης φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Πέρυσι που ήμουν στην Σούπερ Λιγκ διδάχθηκα πάρα πολλά για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και κανονισμός και κανένας δεν ξέρει ποιος έχει ευθύνη. Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μια σωστή τοποθέτηση του Πανιωνίου στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ. Εμείς σαν Ολυμπιακός με το να μην πηγαίνουμε εκτός έδρας αλλά και με το να μην έρχονται εδώ φίλαθλοι άλλων ομάδων, κατ’αρχήν εξασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε στο Καραϊσκάκη ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε την συμπεριφορά τους και παράλληλα έτσι προστατεύουμε την ομάδα μας από γεγονότα που μπορεί να επιφέρουν την τιμωρία της. Πιστεύω ότι τώρα με τον καινούργιο Υφυπουργό αθλητισμού ο οποίος έχει και μια ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και να πηγαίνουμε και εμείς εκτός έδρας, αλλά και οι άλλοι να έρχονται σε εμάς».
Για το βάρος που δίνει ο Ολυμπιακός στα νέα παιδιά και για το σκάουτινγκ ο Τάκης Λεμονής είπε: «Νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια είχε να γίνει ένα καλό σκάουτινγκ σε αυτές της ηλικίες. Αυτά τα παιδιά πρώτα πρέπει να δουλέψουν σωστά και μετά να τους δοθούν οι ευκαιρίες που χρειάζονται. Έχουμε μπει σε έναν πολύ καλό δρόμο στα τμήματα υποδομής. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε στο σκάουτινγκ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν θα χρειαστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από το στόχο μας που είναι το επόμενο ματς αυτό με τον Πανιώνιο.
Ο Ίλια Ίβιτς συμπλήρωσε: «Αφού το κάνουν οι μεγάλες ομάδες όπως είναι η Μπαρτσελόνα που έχουν οικονομικές δυνατότητες μεγάλες και μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε παίκτη πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Ήδη αυτά τα παιδιά κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα και σιγά σιγά μαθαίνουν τι απαιτήσεις έχει ο Ολυμπιακός. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα παιδιά γιατί μετά τα 18 και 19 τους χρόνια θα πρέπει να είναι βασικοί παίκτες. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει ότι οι μικροί είναι μετά τα 23 και 24 και μεγάλοι μετά τα 30. Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας μας».
Για τις μεταγραφές και το πως αυτές έγιναν ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Φέτος είχαμε την ευτυχία από μήνες ο Τάκης να ξέρει πάρα πολύ καλά τι ήθελε και το θυμάμαι χαρακτηριστικά στην πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε σε ένα τραπέζι με πολλά χαρτιά. Στην ουσία αυτό που έγινε, έγινε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα δούμε του χρόνου τι θα κάνουμε με λιγότερες βέβαια, αλλά ουσιαστικές κινήσεις. Ο προπονητής λέει τι χρειάζεται, ο τεχνικός διευθυντής τι υπάρχει και εγώ για το τι λεφτά μπορούμε να διαθέσουμε».
Ο Ίλια Ίβιτς συμπλήρωσε: «Σε κάθε μεγάλη ομάδα συζητάμε όλοι μας σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε παίκτες και με ποια χαρακτηριστικά. Συζητάμε με τον προπονητή τι του ταιριάζει και αποφασίζουμε τι πρέπει να πάρουμε. Όλοι εδώ κρινόμαστε για αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αν πάει καλά η ομάδα καλά όλοι μας έχουμε πάει καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις συζητάμε τι χρειάζεται η ομάδα και προχωράμε όλοι μαζί».
Ο Τάκης Λεμονής είπε επί του θέματος: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά το πως έγινε ο σχεδιασμός. Ήταν επιτακτική πρώτα απ’ όλα ανάγκη να αλλάξουμε κατά κάποιο τρόπο την ατμόσφαιρα στην ομάδα από πλευράς νοοτροπίας. Έπρεπε να ξέρουμε με ποιο τρόπο παιχνιδιού θέλουμε να παίξουμε και μετά να πάμε να πάρουμε τους παίκτες που χρειάζεται. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του έμψυχου υλικού και μετά να πάρουμε παίκτες που θέλουν διακριθούν μέσω της ομάδας. Τα σημαντικά στοιχεία είναι η δουλειά στις ακαδημίες και το πως δουλεύουμε στο σκάουτινγκ. Για πρώτη φορά έγινε στον Ολυμπιακό μια ανανέωση με σχέδιο, με πρόγραμμα. Θα αναφερθώ και στο θέμα με τον Ίλια. Καμιά συνεργασία όπως ξέρετε δεν είναι εύκολη. αλλά αυτό που λέμε και στους παίκτες είναι ότι όταν έχει ο Ολυμπιακός επιτυχίες θα είμαστε και εμείς επιτυχημένοι. Διαφωνίες υπάρχουν πάντα και παντού. Πρέπει θα έλεγα να υπάρχουν διαφωνίες αλλά το θέμα είναι να πετύχει ο Ολυμπιακός. Αν πετύχει ο Ολυμπιακός όλοι τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: