12.12.07

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ - ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ - ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΚΟΛ... 3 - 0 Ο ΘΡΥΛΟΣ!


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

«Όλυμπι - Όλυμπι - Ολυμπιακέ, ομάδα, ομαδάρα μου…». Ο κόσμος έδωσε το… σύνθημα, έγινε ένα με την ομάδα και, από εκεί και πέρα, ήταν… απλά ζήτημα 90 και κάτι λεπτών για την ομαδάρα του Λεμονή προκειμένου να κάνει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματικότητα.
Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν την Βέρντερ Βρέμης με 3-0 στο «καυτό Καραϊσκάκη», με γκολ των Στολτίδη (12’, 74’) και Κοβάσεβιτς (70’) και έδειξαν έτοιμοι για όλα στη συνέχεια του θεσμού! Σε ένα ματς για γερά νεύρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την απαιτούμενη ηρεμία σε συνδυασμό με το πάθος τους, προκειμένου να φτάσουν σε μια μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 9’, λοιπόν, ο Ντιέγκο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και, στην εξέλιξη της φάσης, ο Σανόγκο προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ όμως ο Πάντος έβαλε την κόντρα κι αποσιώπησε τον κίνδυνο. Ο Ολυμπιακός απάντησε στη συγκεκριμένη ευκαιρία με γκολ, στο 12’, όταν ο Ιεροκλής Στολτίδης με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στην αριστερή γωνία του Βίζε. Δύο λεπτά αργότερα (14’), ο Λούα Λούα επιχείρησε ένα - εξαιρετικής έμπνευσης – πλασέ η μπάλα ωστόσο, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» του τερματοφύλακα της Βέρντερ. Ο Κονγκολέζος πάλι στο 16’ απείλησε την αντίπαλη εστία, ωστόσο το σουτ του πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γερμανού τερματοφύλακα. Η Βέρντερ στη συνέχεια πίεσε και στο 25’ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Αντώνη Νικοπολίδη ν’ αποκρούει εντυπωσιακά, τόσο το σουτ του Μπορόφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όσο και αυτό του Σανόγκο μέσα από τα καρέ των «ερυθρόλευκων»! Στο 41’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στην αντεπίθεση, όταν ο Λούα Λούα έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Κοβάσεβιτς, με τον Σέρβο στράικερ να πλασάρει από πλάγια θέση και τον τερματοφύλακα της Βέρντερ ν’ αποκρούει με τα πόδια.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Βέρντερ στο β’ μέρος και, συγκεκριμένα, στο 49’, όταν ο Μενδρινός απομάκρυνε πάνω στη γραμμή της εστίας την «καρφωτή» κεφαλιά του Νάλντο στερώντας από την Βέρντερ και τον Βραζιλιάνο αμυντικό ένα –σχεδόν– σίγουρο γκολ. Η Βέρντερ συνέχισε την πίεση και, στο 62’, ο Νικοπολίδης απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά του Σανόγκο!
Είκοσι λεπτά πριν τη λήξη τα πράγματα έγιναν… απλά για τους «ερυθρόλευκους», με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος του Ολυμπιακού, Στολτίδης, να γίνεται δημιουργός του δεύτερου. Με σέντρα από αριστερά «σέρβιρε» την μπάλα στο κεφάλι του Κοβάσεβιτς κι ο Σέρβος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει χρόνια τώρα, το γκολ (2-0). Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 74’, όταν ο Στολτίδης με κοντινό πλασέ σκόραρε εκ νέου, έπειτα από κόρνερ του Γκαλέτι και κεφαλιά-πάσα του Κοβάσεβιτς. Στο 88’, ο Τοροσίδης επιχείρησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να νικήσει τον Βίζε, ο οποίος απομάκρυνε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Η τελευταία σημαντική φάση έγινε στο 90’, όταν ο Νικοπολίδης δεν επέτρεψε στον Ντιέγκο να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, αποκρούοντας εντυπωσιακά στο δεξί του «παραθυράκι» τη μπάλα στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον διεθνή Βραζιλιάνο χαφ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (24’ λ.τ. Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (84’ Νούνιες), Κοβάσεβιτς (82’Μήτρογλου), Ζεβλάκοφ, Άντζας, Λεντέσμα, Πάντος, Λούα Λούα, Τοροσίδης.
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βίζε, Πασάνεν, Νάλντο, Μπάουμαν (82’Τόσιτς), Βράνιες (58’Χαντ), Φριντζ, Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Σανόγκο (69’Αλμέιδα), Γιένσεν, Μπορόφσκι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ομολογήσω πως οι δυο φάσεις του Diego δεν με έπεισαν για το πόσο χρήσιμος θα μας ήταν (μέρα παρά μέρα, γράφουν πως τον κυνηγάμε -σιγά τα ωά)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ λάμπρος τσουκνίδας: Νομίζω ότι έχεις δίκιο, Λάμπρο.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Παντού, και μιά χαρά, παίζει ο Ντιέγκο-εκτός αν κυκλοφορεί ο Λεντέσμα!
Αν το γκολ του Κοτρίδη, κάποτε στην Νέα Σμύρνη, βαφτίστηκε το γκολ των χιλίων λεόντων-τι θα γραφτεί γιά τον αποψινό Στολτίδη;
Μπήκαν στο Πάνθεον

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: ο ΙεροκΛΕΩΝ Στολτίδης έγινε πιο κόκκινος από εμάς, που γεννηθήκαμε κόκκινοι. Και με ποιό σεβασμό μιλάει για τον Θρύλο! Κοκκινίζει! Μεγάλη ολυμπιακή μορφή. Το ρεκόρ, ψστόσο, στην ταχύτητα της ολυμπιακόφρονης αφοσίωσης το έχει ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Ο δε Λεδέσμα! Τί λύκος!