27.3.08

Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (ΜΕ) ΤΟΝ ΠΑΟ...


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 33ο κύπελλο Ελλάδας, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με 81-79 στον τελικό που διεξήχθη στο «Ελληνικό». Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία των Ζαβλανού, Βορεάδη και Κουκουλεκίδη, τα οποία εξέφρασε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο Γιάννης Μουρούσης, απευθυνόμενος στον δεύτερο διαιτητή στα αποδυτήρια: «Κύριε Βορεάδη είσαστε πολύ κακός σε αυτό το παιχνίδι, πολύ κακός»... Πάντως, ο τελικός μεταξύ των δυο κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα ήταν πραγματικά συγκλονιστικός με πολύ καλό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παραδέχεται με ειλικρίνεια ότι: "δυο καλά παιχνίδια έχουμε κάνει τον τελευταό καιρό και τα δυο εναντίον του Ολυμπιακού". Ωστόσο ο νικητης κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Κορυφαίος του τελικό Λιν Γκριρ , αστόχησε στην δεύτερη βολή με το σκορ στο 79-80, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακός 5,7΄΄ πριν το φινάλε. Ο Βασιλόπολος προσαάθησε να πάρει το ριμπάουντ, όμως ο Τσαρτσαρής δεν τον άφησε χτυπώντας του τα χέρια. Η μπάλα κατέληξε στον Ουίνστον που με ½ βολές διαμόρωσε το τελικό σκορ, ανακουφίζοντας τον προπονητή του και όλους όσους έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να μένει από δυνάμεις στο τέλος και τους «ερυθρόλευκους» έτοιμους να τον προσπεράσουν. Κι όμως παρόλο που οι παίκτς του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σούταραν έξω από την γραμμή των τριών πόντων με παραπάνω από 50% (16/30) και είχαν την απαραίτητη... αβάντα από τους «γκρι» σε καμμία περίπτωση δεν έπεισαν ότι είναι τα αφεντικά της αναμέτρησης. Ούτε καν όταν προηγήθηκαν με 13 πόντους στην αρχή της τέταρτης πριόδου (50-63) με τρίποντο του Πολυτιμότερου παίκτη του τελικού, Κώστα Τσαρτσαρή.
Ο εκπληκτικός Γκριρ πήρε από το χέρι την ομάδα του και σκοράροντας (σ.σ. πέτυχε και τους 28 πόντους του στο δεύτερο μέρος) κατά βούληση απο παντού ανέτρεψε το σκηνικό, συνεπικουρούμενος από την εκπληκτική άμυνα που έπαιξαν οι συμπαίκτες του και κυρίως οι Μπουρούσης Βασιλόπουλος. Ο Ο λύμπιακός μείωσε στο καλάθι (70-72), όμως δυο χαμένα ριμπάουντ στην ίδια φάση και ένα τρίποντο του Τσαρτσαρή από την γωνία έδωσαν στους «πράσινους» το πλεονέκτημα (70-75 στο 38΄). Ο Γκριρ πάντησε, ευστοχώντας από τα 8 μέτρα(!), αλλά ο Σαανούλης διαμόρφωσε το 73-78. Οι παίκετς του Γιαννάκη, πραγματικά παλληκάρια δεν τα παράτησαν και εκμεταλλευόμενοι τις άστοχες βολές του Σπανούλη ισοφάρισαν σε 78-78, 15,7΄΄ πριν το τέλος. Οι δυο προπονητές έδωσαν εντολή για φάουλ. Ο Γιασικεβίτσιους είχε 2/2 και ο Γκριρ ½, κρίνοντας το αποτέλεσματου τελικού.
Στην συνένετυξη τύπου που ακολούθησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλο, δίνοντας συγχαρητήρια στους απίκτες του που πάλεψαν το ματς μέχρι το έσχατο σημείο, απένανι σε έναν αντίπαλο που χτες τα... έβαλε σχεδόν όλα. Όμως αυτή η ομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα της και το μέλλον της ανήκει! Άλλωστε τα πλέι οφς έρχονται...
Δεκάλεπτα: 12-12, 30-34, 50-60, 79-81
Διαιτητές: Ζαβλανός, Βορεάδης, Κοουκουλεκίδης
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 2, Πρίντεζης, Ματσιγιάουσκας 5 (1), Τεόντοσιτς 8 (2), Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης, Γκριρ 28 (4), Βασιλόπουλος 15 (2), Βασιλειάδης, Τζάκσον 10.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8 (2), Σπανούλης 20 (4), Πρκάτσιν, Μπατίστ 5, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 6 (2), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 14 (4), Διαμαντίδης 9 (1), Ουίνστον 11 (2), Γιασικεβίτσιους 8 (1).

1 σχόλιο:

τουκιθεμπλομ είπε...

Νομίζω πως μετά από αυτόν τον αγώνα και οι τελευταίοι αγνωστικιστές βάζελοι θα πάνε να ανάψουν ένα κεράκι.