15.9.10

ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΜΑΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Χρήστος Μεγγλίδης, από τον Red Planet.


Ξέρω ότι πολλούς σας πείραξε που ο Μέσι έκανε χαβαλέ στο πέναλτι και σε πέντε-έξι ακόμη φάσεις ή που ο Πέδρο πήγε να περάσει και τον Τζόρβα ένα μέτρο από την εστία ή που τελικά το κοντέρ έμεινε στα πέντε και δεν έγραψε διψήφιο να μείνει στην αιωνιότητα.
Εμένα με πείραξε κάτι άλλο. Ακούω πολλούς, από χτες το βράδυ, σε αντικειμενικές αναλύσεις για το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατο να αντιδράσει στο ποδοσφαιρικό κομπιούτερ της Μπάρτσα και ότι οποιαδήποτε ελληνική ομάδα μπει στο Καμπ Νου θα πάθει τα ίδια και χειρότερα.

Και πού το ξέρεις, ρε μεγάλε; Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός θα έκλεινε στο μισό γήπεδο τους Καταλανούς, ότι ο Αβραάμ θα κλειδαμπάρωνε τον Μέσι και ότι θα κάναμε τριγωνάκια ανάμεσα σε Τσάβι και Ινιέστα. Υποψιάζομαι, όμως, ότι αυτός ο σημερινός Ολυμπιακός:
* Με προπονητή τον Βαλβέρδε που έχει πάρει αποτελέσματα στο Καμπ Νου και έχει μπλοκάρει ουκ ολίγες φορές την Μπαρτσελόνα, κοουτσάροντας ομάδες που δεν ήταν πάντοτε καλύτερες από αυτή που έχει σήμερα στην Ελλάδα….
* Με αριστερό μπακ τον Ραούλ Μπράβο που έχει παίξει εκατό φορές στην έδρα της Μπάρτσα και δεν σταυροκοπιέται όταν μπαίνει εκεί μέσα.
* Με τον Μέλμπεργκ ηγέτη στην άμυνα να καθαρίζει αποφασιστικά τις φάσεις και όχι να γυρίζει την πλάτη και να κλείνει τα μάτια.
* Με τον Ουρτάδο στο κέντρο που έχει βαρεθεί να… βαράει χαφ της Μπαρτσελόνα εδώ και δεκαπέντε χρόνια και δεν… ντρέπεται να κάνει φάουλ στον Τσάβι και στον Ινιέστα.
*Με τον Φουστέρ που μόλις στην περσινή σεζόν το κάρφωσε το μπαλάκι εκεί, με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.
*Με τον Ριέρα που δεν έχει να αποδείξει κάτι στους Ισπανούς οπαδούς για την αξία του, όπως προσπάθησε μάταια να κάνει ο αγαπητός Λέτο χτες το βράδυ, παίζοντας για την πάρτη του και όχι για την ομάδα του…

Με όλους αυτούς και όχι μόνο, ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί σαν ομάδα στο Καμπ Νου και όχι σαν ένα τσούρμο που πήγε στην Βαρκελώνη για να φάει όσα λιγότερα μπορούσε και να παίξει όχι ποδόσφαιρο αλλά φτου ξελευθερία.
Αν έχω δίκιο ή άδικο εσείς το ξέρετε καλά, αλλά αυτό που μετράει είναι να το μάθουν όλοι. Και για να συμβεί αυτό, προέχει να είναι του χρόνου ο Ολυμπιακός εκεί που αξίζει και που έμαθε να παίζει τόσα χρόνια. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να βρούμε σύντομα μπροστά μας την Μπαρτσελόνα και να δείξουμε ότι μπορούμε να την κοιτάξουμε στα μάτια, σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάστηκε χτες το βράδυ ως εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου και μας έκανε ρόμπα... Με τον Μέσι να βρίζει την πάρτη του που δεν έβαλε μόνος του πέντε γκολ και τον Γκουαρντιόλα να ξεχέζει την στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ που έκλεψε στα ποσοστά της κατοχής και έδωσε μόνον 75-25 υπέρ των Καταλανών!
Όπως έχει από καιρό τελειώσει το παραμύθι με τον πρεσβευτή στην Ευρώπη, ας τελειώσει και το ανέκδοτο με τον ψευτοπρωταθλητή στην Ελλάδα...


Και μετά γύρνα από το άλλο πλευρό, γιατί θ' αρπάξεις κανά πλευρίτωμα...

Και πού 'σαι, λεβέντη σύγγαυρε Μεγγλίδη: εκείνο με τον Φουστέρ το αφήνω (: το ξέρω, όλοι μας λέμε και καμμιά μαλακία για να περνάει η ώρα), αλλά αυτό το "
και μας έκανε ρόμπα", που έγραψες, με συγκλόνισε ώς τα σώψυχά μου!

6 σχόλια:

Hades είπε...

Όλα κι όλα, εγώ θα συμφωνήσω με τον Ποιητή.
Ποια Μπάρτσα και μαλακίες; Αυτοί είναι ραμολιμέντα, παλτά, γούνες βιζόν. Στην καλύτερη περίπτωση κιόλας, που να φανταστούμε και την χειρότερη.
Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι την έχουμε, ιδίως μέσα στην έδρα της. Σιγά την μπάλα που παίζει. Κι αυτός ο Γκουαρντιόλα σιγά τα ωά, ούτε πενταετία δεν έχει κλείσει προπονητής, πότε πρόλαβε να μάθει μπάλα; Άσε που ήταν καλός παίκτης άρα νομοτελειακά αποκλείεται να είναι και καλός προπονητής.

Όσον αφορά τη ρόμπα, κι εγώ κάτι έννοιωσα να σχίζεται μέσα μου αλλά ακόμη δεν έχω πάει στην τουαλέτα να δω τι ακριβώς θα βγει. Μάλλον κάτι αντίστοιχο του κειμένου υποθέτω...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ποιός είναι αυτός ο πώς τον είπες... ο προπονητάτζος; Αι, ρε ματσούκι που θέλουν μερικοί, που πουλάνε... τζάμπα ολυμπιακοναρκωτικά.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

όχι και ρόμπα επειδή έχασε ο ΠΑΟ.
ΕΛΕΟΣ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Του Μεγγλίδη πές τα.

Γερόγαυρος είπε...

Εγώ δεν ξέρω ούτε από συστήματα ούτε από άλλα Μουρινιακά μυστικά.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ό,τι βλέπω,και αυτό που βλέπω, κατά την ταπεινή μου γνώμη,είναι ότι αυτή η Ομαδάρα που βλέπαμε χθές βράδυ,ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ από καμιά ομάδα από αυτές τουλάχιστον που βλεπουμε σε αυτόν τον πλανήτη.

Αν υπάρχει καμιά ομάδα που να αντιμετωπίζει αυτήν την BARCELONA, μάλλον θα είναι ΕΞΑΠΕΔΩ΄

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Γερόγαυρος: Άσε το κάθε παιδάκι να γράφει ό,τι θέλει. Το κρέμασα για να δείξω ότι έχουμε κι εμείς κάτι "περιβόλια" που όμως δημιουργούν εντυπώσεις.