21.9.10

ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΕΥΤΟΒΡΥΧΩΝΤΑΙ


Αφού κυριολεκτικώς κατεξευτέλισαν κάθε έννοια "δικαίου" (μιας και, όντας διαιτητές, είναι ΚΑΙ δικαστές) οι διάφοροι ανίκανοι, που εφοδιάστηκαν αρμοδίως με σφυρίχτρες για να κάνουν το κομμάτι τους και να αποκτήσουν δημοσιότητα, ενώ διαφορετικά θα ήσαν παντελώς άγνωστοι ακόμα και στο στενό τους σόι, τώρα βρυχώνται και απειλούν ότι θα κάνουν και θα διάξουν και μας δείξουν και θα δούμε και πάει λέγοντας. Ποντικάκια που ψευτοβρυχώνται είναι, και με μια κλασιά εξαφανίζονται - και αυτά και οι όποιοι δήθεν θεμιστοπόλοι που έχουν αναλάβει την ενώπιον των αρχών εκπροσώπησή τους. Κουραδομαγκάκια, έντρομα ανθρωπάκια, ενδεή και περίτρομα ξεφτίδια της τζαμπατζίδικης μέσω τηλεοπτικών δεκτών προβολής τους είναι, και το μόνο που έχουν να τους νοιάζει είναι μη χαθεί από το μέγα πανελλήνιον η γελοία και συνάμα αλαζονική μουτσούνα τους. Λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δαύτους... χωρίς την επιδεικτικά περιφρονητική συμπεριφορά τους απέναντι τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στους θεατές των αγώνων.

Οχι, σύγγαυροι, δεν είναι στημένοι οι διάφοροι διαιτητάτζοι. Είναι παντελώς ανίκανοι να διαιτητεύσουν. Τό έχω γράψει χίλιες φορές, και δεν θα κουραστώ να το γράφω. Είναι κακοί διαιτητές, και παρακαλάνε μέσω "παραγόντων" δεξιά και αριστερά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε νομίσουν ότι πρέπει για το καλό τους, μπας και τους "εκτιμήσουν" κάποια στιγμή οι θεωρούμενοι ισχυροί στα διάφορα κέντρα αποφάσεων και τους "βοηθήσουν".

Όχι μόνο δεν διαθέτουν διαιτητική παιδεία, αλλά ούτε καν τη μέση γενική παιδεία, ακριβώς διότι δεν μπορούν να κρίνουν απολύτως τίποτα. Με ποιά κρίση, άλλωστε, να κρίνουν; Με την ανύπαρκτη δική τους; Κουτουρού σφυράνε, όταν δεν σφυράνε ό,τι σφυράνε επίτηδες (από μόνοι τους), γιατί νομίζουν ότι κάποιους θα ευχαριστήσουν. Γι' αυτό είναι παντελώς ανυπόληπτη η ελληνική -λεγόμενη- διαιτησία. Γι' αυτό δεν τους καλούν ποτέ να διαιτητεύσουν σε αγώνες ούτε στην Ουαγκαντούνγκου.

Όσο δε για τις αγωγές και τις μηνύσεις, που λένε ότι θα κάνουν κατά πάντων και πασών (και δεν συμμαζεύεται), πάλι για τη μόστρα τους το κάνουν. Είναι ηλίου φαεινότερον. Σιγά που τους νοιάζει η υπόληψή τους! Δεκαετίες ακούνε τις κερκίδες να τους γαμάνε μάνες και οικογένειες και δεν ιδρώνει το κουφό τους το αφτί, και ξαφνικά θυμηθήκανε την υπόληψή τους.

Αναρωτιέμαι, όμως, μήπως ήρθε ο καιρός να στραφούμε ΕΜΕΙΣ δικαστικώς εναντίον τους... ΕΜΕΙΣ οι φίλαθλοι, που πληρώνουμε για να βλέπουμε ποδόσφαιρο, και αυτοί, ανίκανοι όντες, αλλοιώνουν με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους αποτελέσματα και αδικούν ΟΛΕΣ τις ομάδες (και χώρια και συλλήβδην) και κυρίως το ποδόσφαιρο;

4 σχόλια:

Γερόγαυρος είπε...

Άσχετο με τα γραφόμενα σχόλιά σου,
σχετικό με τα κοράκια που λές, ή ποντκάκια που ψευτοβρυχώνται, όπως τα αναφέρεις.

Μου έδωσες μία ιδέα δάσκαλε.

Να βάλω σε βίντεο ένα παιχνίδι, και να μην κοιτάξω καθόλου τους παίκτες, και τι κάνουν.
Να επικεντρωθώ ΜΟΝΟ στο που θα ευρίσκεται ο διαιτητής σχετικά με την φάση, και που κοιτά.

Βασικά πιστεύω ότι θα τον χάνω συχνά πυκνά απ'το πλάνο, αλλά στις φάσεις διαρκείας στις περιοχές,λογικά πρέπει να είναι κοντά.

Σφύριγμα. !!!!
Replay την φάση, να δούμε και εμείς τι είδε.

Παιδική προσέγγιση θα μου πείς,αλλά...........

Την καλημέρα μου.

Φυρί-φυρί είπε...

Να μια καλή ιδέα. Ομαδική αγωγή! Ας το σκεφτούμε λίγο σοβαρά. Δίχως να είμαι ειδικός, νομίζω οτι στοιχειοθετείται αδίκημα και μάλιστα εις βάρος κοινωνικής ομάδας. Αξίζει να το ψάξουμε, θα έχει ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Δικαιώνετε το ψευδώνυμό σας, αποπάνω. Και μετά θα βγαίνει η ΑΕΚ να ζητάει δικαστικώς 5-6 πέναλτι και η "πράσινη" θα ασκεί αγωγή στον διαιτητή με τον Πανσερραϊκό (άγνωστο με ποια αφορμή, αλλά αν δε βρει μπορεί και να εφε-βρει) και στο τέλος ο Βαρούχας θα γίνει επιστημονικός σύμβουλος του δικαστηρίου. Άσε, στα δικαστήρια εκκρεμούν υποθέσεις για πολλά χρόνια ακόμη.
ΥΓ. Τα σέβη μου, κ. καθηγητά

Hades είπε...

Μήπως αντί για τους διαιτητές να τραβάγαμε καμιά ομαδική αγωγή σε όλες τις φυλλάδες ανεξαιρέτως χρώματος;
Κι εγώ πιστεύω ότι πολλοί διαιτητές είναι κατά βάση μετριότατοι, όπου μέσα στο όλο κλίμα δυσπιστίας και σε συνδυασμό με τους Άνδρες της εξέδρας γίνονται ακόμα χειρότεροι. Οι φυλλάδες όμως; Γι'αυτές δεν απαιτείται μετριότητα για να φανατίσουν τον κόσμο, αρκεί ολίγη στρατηγική.