4.2.12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ


Αντιγράφω από το www.woop.gr

To αυριανό ντέρμπυ γίνεται μέσα σε μια ειδική ατμόσφαιρα, που ευχής έργο θα ήταν να μην υπήρχε. Ο λαός μας υποφέρει από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δύο γενεών, την οποία ΔΕΝ προκάλεσε ο ίδιος. Μέσα στη γενική κατήφεια, ας προσπαθήσουμε να ξαναθυμηθούμε το «ουδέν κακόν αμιγές καλού».
Μας δίνεται μία ευκαιρία, σε έναν εξαιρετικά δημόσιο χώρο και παράλληλα με ένα μοναδικά προβεβλημένο γεγονός, όπως είναι ένας αγώνας ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ τέτοιας σημασίας, να στείλουμε προς τα έξω κάποια σπουδαία μηνύματα. Με πρώτο το ότι έχουμε ομοψυχία!
Ας γίνει ο αγώνας αυτός σταθμός και υπόδειγμα λαϊκής αλληλεγγύης και συστράτευσης. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή οι αγώνες των δύο λαϊκών και λιμανίσιων ομάδων χαρακτηρίζονται παραδοσιακά από μοναδικό πάθος και ένταση, ας αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το πάθος αύρα και ενέργεια θετική. Ας δείξουμε ότι οι Ελληνες έχουν πατριωτισμό, ομόνοια και βάζουν τον τόπο τους πάνω από όλα.
Δεν αρκεί να δουν οι ασπρόμαυροι τους ερυθρόλευκους ως αδέλφια, που άλλωστε ΕΙΝΑΙ, από κάθε σοβαρή και ιστορικά έγκυρη άποψη. Πρέπει και να το εκφράσουν! Πρέπει να πουν: «Παίζουμε ποδόσφαιρο με πάθος όπως ζούμε με πάθος! Γιατί είμαστε παλληκάρια! Αλλά παίζουμε Έλληνες με Έλληνες! Ανάμεσα μας δεν χωράνε παρείσακτοι, προβοκάτορες, επίορκοι, παράδοξοι και περίδρομοι! Σε αυτούς στέλνουμε μήνυμα. Είμαστε ΕΝΑΣ λαός, πολύ παλιός, πολύ ψημένος στις κακουχίες, με τεράστια αντοχή, προιόν σκληρής φυσικής επιλογής ανά τους αιώνες. Λαμόγια, πουλημένοι, άρπαγες, εκμεταλλευτές, ΔΕΝ μας φοβίζετε! Στο τέλος θα σπάσετε τα μούτρα σας!...»
ΝΑΙ, πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Φιλίας, εκεί όπου αξίζει. Και θυμού και αυστηρής προειδοποίησης σε εκείνους, που μας επιβουλεύονται! Δεν είναι αδύναμη, ούτε ασήμαντη η φωνή μας!
ΕΝΑ μόνο πρέπει να προσέξουμε: να μη γίνουμε φτηνοί και να μη βρεθούμε «εκτός θέματος»! Να σταθούμε στο επίπεδο, που απαιτούν οι τρομερές περιστάσεις! Να νιώσουμε Έλληνες με όλη τη σημασία της λέξης και να το δείξουμε σε όσους ξεχνάνε ότι οι αναζητήσεις των μεγάλων αληθειών ξεκίνησαν από ΕΔΩ και τώρα ο κόσμος και πάλι τις έχει ανάγκη!...


*************

Πολύ φοβάμαι, φίλε Ηλία, ότι θα δούμε και θα βιώσουμε για άλλη μία φορά τον θρίαμβο της γελοιότητας. Μακάρι να βγω ψεύτης.

2 σχόλια:

Hades είπε...

Τρομερός ο Μπαζίνας και μας έχει λείψει.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Καίριος πάντα.