8.2.12

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΧΕΛΑ!


Αντιγράφω από τη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πολιτικοί της δραχμής

Του Aλέξη Παπαχελά;


Μήπως βλέπετε εσείς κανέναν Ελευθέριο Βενιζέλο ή κανέναν Κωνσταντίνο Καραμανλή κάπου και μου διαφεύγει εμένα; Μήπως έχετε δει κανέναν πολιτικό ηγέτη, ο οποίος λέει την αλήθεια στον λαό και μετά αφού κάνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει, εξηγείται καθαρά και τίμια και με τους εταίρους μας; Οχι βέβαια. Οι πολιτικοί μας ηγέτες κάνουν το ανάποδο. Νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον λαό ρίχνοντας συνεχώς την ευθύνη σε κάποιον άλλον, στην τρόικα ή στην κ. Μέρκελ, για αποφάσεις που ξέρουν ότι θα έπρεπε να πάρουν ακόμη και αν δεν χρωστούσαμε δεκάρα σε κανέναν. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο αστείοι μοιάζουν όταν πουλάνε «μαγκιά» σε ένα λαό που ξέρει τελικά τι του γίνεται και που μέσα του παλεύει συνεχώς το πάθος της πληγωμένης υπερηφάνειας με την ανάγκη εθνικής και προσωπικής επιβίωσης; Δεν καταλαβαίνουν πόσο γυμνοί, ερασιτέχνες και αναξιόπιστοι φαίνονται σε εκείνους οι οποίοι, καλώς ή κακώς, σχεδιάζουν να μας εμπιστευθούν και να μας δανείσουν;
Μπα δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν τίποτα από όλα αυτά. Γι’ αυτό έχουμε γίνει «ρόμπα» ως χώρα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Και γι’ αυτό ο κόσμος στην απελπισία του στρέφεται στην Αριστερά και στην αποχή.
Οι έξω δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς μας, αλλά ούτε και οι μέσα... Οι έξω λένε «καλά σε αυτούς θα δώσουμε τα λεφτά;» Και οι μέσα φωνάζουν «ωραία, να κάνουμε θυσίες και μετά; Μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτούς τους πολιτικούς ότι θα μας περάσουν απέναντι;».
Κάθε ώρα που περνάει οι πολιτικοί μας κάνουν δυστυχώς ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν το πολιτικό σύστημα. Δεν αντέχονται όταν τσακώνονται στα ηλίθια τηλεπαράθυρα ούτε όταν παίρνουν το θλιμμένο ύφος για να δείξουν ότι πονάνε για τα μέτρα που θα ψηφίσουν. Υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη «λύση Παπαδήμου», γιατί τους φαίνεται αδιανόητο να παραδώσουν την εξουσία σε κάποιον που δεν ανήκει στην κάστα τους.
Για να σωθεί αυτή η χώρα χρειάζονται δύο βασικά πράγματα: πολιτικοί με ανάστημα που θα λένε αλήθειες, όσο και αν πονάνε, και μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ανόρθωσης.
Προς το παρόν έχουμε πολιτικούς της... δραχμής που θέλουν να μας κρατήσουν στο ευρώ και μια κυβέρνηση που έχει γίνει αντικείμενο συστηματικής υπονόμευσης από τα κόμματα που τη στηρίζουν.


***************************

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΥΠΕΡΟΧΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ, Κ. ΠΑΠΑΧΕΛΑ!

Τρία πράγματα μάς λέτε, δηλαδή - τα άλλα είναι "σαλτσούλες":

1. Δεν έχουμε Ελευθέριο Βενιζέλο (μας λείπει, φαίνεται, μια "Μικρασιατική καταστροφή") ούτε Κωνσταντίνο Καραμανλή (δεν υπάρχει άλλη ύπαιθρος να ερημωθεί και να γίνουν οι αγρότες θυρωροί στις πολυκατοικίες της Αθήνας).

2. Βρε τί παλιόκοσμος είναι αύτός, που μέσα στην απελπισία του στρέφεται στην Αριστερά και στην αποχή;!( Άλλο, τώρα, αν η "Αριστερά" είναι εδώ και χρόνια χίλια κομμάτια, η δε αποχή "δεν μετράει").

3. Κατόπιν του (2.) νοείται ότι "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ανόρθωσης" δεν μπορεί να είναι ποτέ "κυβέρνηση της Αριστεράς".

Δυστυχώς... δυστυχώς... δυστυχώς... το τελευταίο το "δουλεύει" χρόνια τώρα και η ποικιλώνυμη Αριστερά.
Δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς για εσάς - για όλους εσάς!
Μη φοβάστε, κ. Παπαχελά! Κοιμηθείτε άφοβα! Σας προστατεύει η ίδια η Αριστερά από το να μη δείτε κόκκινες σημαίες στην Ελλάδα να ανεμίζουν ούτε στον ύπνο σας.

2 σχόλια:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

O Βενιζέλος δεν ήταν μόνο Μικρασιτική καταστροφή. Είχε ιδιώνυμα, διώξεις κομμουνιστών, πραξικοπήματα, βασιλεία.
Ο Καραμανλής είχε, εκτός της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας, βία, τρομοκρατία, εκλογική νοθεία. Ήταν εντεταλμένος να συρρικνώσει τα εκλογικά ποσοστά της ΕΔΑ του 1958,
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Αυτό που γράφει ο Παπαχελάς για «Για να σωθεί αυτή η χώρα χρειάζονται δύο βασικά πράγματα: πολιτικοί με ανάστημα που θα λένε αλήθειες, όσο και αν πονάνε, και μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ανόρθωσης.» κάτι θυμίζει. Μ’αυτό το ιδεολογικό περιεχόμενο ντύθηκε η 21η Απριλίου.
Για την αριστερά, όμως, ας συνεχίσουμε να την ακολουθούμε .Όχι από απελπισία, αλλά γιατί δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε στο μέλλον. Γιατί εκεί θα φτάσουμε, θέλουν δεν θέλουν.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ AXI: Σύμφωνοι.