28.10.07

ΗΡΩΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Το 3-3 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο ας μη μας εκπλήσσει, σύγγαυροι. Αν θέλω να βρω δικαιολογίες για το πώς αφήσαμε στην Κρήτη δύο βαθμούς, είναι πάρα πολύ εύκολο. Δεν θα το κάνω, όμως! Θα πω τη μία και μοναδική -όχι δικαιολογία, αλλά - αιτιολογία της σημαντικής αυτής απώλειας: λέγεται ΗΡΩΟΛΟΓΙΑ. Τό έχω γράψει πριν δυό μέρες και το ξαναγράφω. Μας έφαγε η ηρωολογία, στην οποία πρωτοστάτησαν οι "αντικειμενικοί" και τσίμπησαν σαν χάνοι και οι δικοί μας, μην τυχόν και μείνουμε πίσω και δεν βραβευθούμε στο φεστιβάλ μπαρούφας.
Χάνεις 2-0. Καταφέρνεις και ισοφαρίζεις στο ημίχρονο το σκορ, και στην αρχή του Β΄ ημιχρόνου πετυχαίνεις τρίτο γκολ. οΛυμπιακός είσαι, φαίνεται ότι κρατάς το παιχνίδι στα χέρια σου. Αντί να αυξήσεις το σκορ (κάτι που μπορείς, οπωσδήποτε, να κάνεις), αναλώνεσαι σε "τσαλιμάκια". Επειδή και ο αντίπαλός σου παίζει μπάλλα (και σ' το δείχνει), σου κολλάει ένα γκολάκι στο 89, και σου στερεί δύο βαθμούς. Εσύ μείνε μετά να μιλάς για τους ήρωες της Μαδρίτης, και από απόψε αρχίζουν οι "αντικειμενικοί" το ωραίο έργο τους: φταίει ο Λεμονής, φταίει ο Κόκκαλης, φταίει... φταίει... φταίει.

Για τον κ. Κύρο Βασσάρα. Είναι ο -με τεράστια διαφορά από τον επόμενο- χειρότερος διαιτητής από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον αγώνα της Κρήτης έκανε τα πάντα για να αδικήσει όχι κάποια από τις δύο αγωνιζόμενες ομάδες, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο: έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτυ, μοίραζε ασχέτως παραβάσεως κάρτες σε δέκα ποδοσφαιριστές, έδινε ανάποδα φάουλ, έκοβε με ανύπαρκτα οφσάιντ, διέκοπτε άνευ λόγου τη ροή του παιχνιδιού. Κατάφερε να τον βρίζει χυδαία όλο το γήπεδο. Ούτε τον ξέρω ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Ένα, όμως, θα ήθελα να το μάθω κάποτε (αλλά πώς;): Δεν του έχει πει κανείς ότι είναι τόσο άσχετος με το ποδόσφαιρο, πού όχι για διαιτητής δεν κάνει, αλλά ούτε για να κόβει εισιτήρια σε όσους θέλουν να μπουν στο γήπεδο να δουν τον αγώνα. Αν, μάλιστα, του αρέσει να τον μπινελικώνουν όλοι οι θεατές ενός αγώνα (κάτι που συμβαίνει συχνότατα), τότε η περίπτωσή του (δηαδή: το πώς ακριβώς τα καταφέρνει) ξεφεύγει από την αρμοδιότητα πάσης γνωστής επιστήμης.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν "δικαιολογία": ο κ. Βασσάρας δεν βοήθησε τον Εργοτέλη. Αρκετές φορές, μάλιστα, σφύριξε ανάποδα εναντίον του. Ο διαιτητής Βασσάρας είναι άσχετος με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πόσταρα την εικόνα του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, γιατί ήταν ο μόνος που ήξερε τί ήθελε μέσα στο γήπεδο.

17 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ορθη, ορθότατη η ανάλυση σε όλα, και πιό πολύ γιά τον Βασσάρα

Ανώνυμος είπε...

ti les re file.Kala o Vasaras den to epekse kala to mats alla oxi kai o xeiroteros.Tosa europaika paixnidia exei paixei me epitixia.Aste ti dietisia re pousti mou.klasikoi ellines

pananap είπε...

Κακή διαιτησία όντως, αλλά δεν πρέπει να μένουμε εκεί.
Πιστεύω η ομάδα ήταν και κουρασμένη από τη Ρεάλ αλλά και ολίγον στον κόσμο της, νομίζανε ότι θα κερδίσουν με τις φανέλες.
Επίσης, διαπιστώνετε κάποια προβληματάκια στην άμυνα και εσείς?

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. Πέππας: ο Βασσάρας αποτελεί "ειδική" περίπτωση. Αφηνιάζει, όταν μπαίνει στο γήπεδο. Δεν έχει μάθει ακόμα (και ούτε θα μάθει ποτέ) ότι παίζουν οι ομάδες και όχι αυτός.

@ mitsaras: "Κλασικός έλληνας" είσαι και φαίνεσαι εσύ, ρε πούστη μου! Διάβαζε πρώτα τι γράφω και μετά γράφε. Πού έγραψα εγώ ότι του Ολυμπιακού τού 'φταιγε η διατησία; Όσο για τον "ευρωπαίο" Βασσάρα, ακόμα τον κυνηγάνε στη Βιγιαρεάλ και στη Λισαβώνα (μαζί του και τα δύο αστέρια στις γραμμές του αράουτ: Μποζατζίδης και Σεραϊδάρης...).

@ ολυμπιακός: Μα εγώ δεν επικαλέστηκα τη διατησία ως αιτία της αποτυχίας του Ολυμπιακού να πάρει την νίκη. Απλώς επισήμανα το "φαινόμενο του Βασσάρα", που τίναξε με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του το παιχνίδι στον αέρα έτσι, ΄ώστε και οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι να αισθάνονται αδικημένοι. Σφύριζε όχι ό,τι έβλεπε, αλλά ό,τι του κατέβαινε.
Ναι, η άμυνα του Ολυμπιακού έχει όντως προβλήματα: τη μια παίζει και την άλλη δεν τραβάει. Μερικές φορές, μάλιστα, πανικοβάλλεται.

Stratos είπε...

Γιώργο δεν θεωρώ ότι το Χ ήταν αποτέλεσμα του κλίματος που είχε διαμορφωθεί μετά τη Ρεάλ.
Αν το καλοσκεφτείς, το παιχνίδι ήταν καρμπόν με αυτό στο Βικελίδης, το οποίο είχε ακολουθήσει το όχι και τόσο καλό Χ με τη Λάτσιο.
Ότι βγήκε η κούραση ήταν πασιφανές.
Πιστεύω ότι πρέπει να διαχειριστούμε λίγο διαφορετικά τα παιχνίδια εντός Ελλάδος.

Για το Βασσάρα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Δάσκαλε, δεν ήθελα τόσο καιρό να γράψω για τον θρύλο, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω άλλο. Χρειάζεται προσπάθεια για να δούμε ότι η ομάδα είτε παίζει μπαλάρα, είτε όχι είναι συμπτωματική και περιστασιακή; Ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός; Ότι δεν υπάρχει κανένας δημιουργικός παίκτης στο κέντρο όπου χάνουμε την κατοχή μπάλας; Ότι παίζουμε απ' ευθείας από την άμυνα στην επίθεση όπως Χωριά - Νεμέα κάποτε; Κι αν μας βγαίνει είναι πολύ μοντέρνο ποδόσφαιρο για να ναι αληθινό, όταν όμως δεν μας βγαίνει είμαστε για γέλια. Δεν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης επιπέδου πρώτης εθνικής στον πάγκο για να αντικαθιστά Γκαλέτι Τζόλε που είναι αδύνατο να βγάλουν δυο συνεχόμενα παιχνίδια με την ίδια απόδοση; Δεν βλέπουμε ότι η φτήνια τρώει τον παρά, όταν βαφτίζουμε λαυράκια τις μεταγραφές τύπου Ραούλ Μπράβο και Κοβάσεβιτσ (ασχέτως αν τα βάζχει που και που); Δεν βλέπουμε ότι ο Τάκης συνήθως δεν προλαβαίνει να δει τα οφθαλμοφανή;
Αν τα χρήματα του Νέρι δεν πιάσουν τόπο τον Δεκέμβρη με σωστές διορθωτικές κινήσεις, τότε δεν δικαιολογείται κανείς να... δικαιολογεί τη διοίκηση γιατί θα εκτιθέμεθα συνεχώς και ανεπανόρθωτα

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ stratos: Η κούραση είναι ένας παράγοντας. Η επανάπαυση, που καλλιεργείται με διθυράμβους, και ο εγησυχασμός, που έρχεται μαζί με την επανάπαυση, τί ακριβώς είναι;

@ Υβ-Υβ: Πού είδες ότι δικαιολογώ τη διοίκηση; Ξεκινάω από αυτό και μένω μόνο σε αυτό, γιατί σε όλα τα άλλα συμφωνούμε. Το ότι δεν "χτυπάω" τη διοίκηση δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντα μαζί της. Χρειάζεται, νομίζεις, να πω περισσότερα επ' αυτού; Ότι κάτι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό, έστω και επ' ελάχιστον, εγώ το βλέπω. Δεν βλέπω γιατί πρέπει σώνει και καλά να θριαμβολογούμε μετά παό μια-δυό καλές εμφανίσεις. Πρώτα να κλείσει η χρονιά και μετά να δούμε τί θα τονίζουμε και τι θα αποφεύγουμε να λέμε. Μεταξύ μας, φίλε, φοβάμαι ότι θα βγούμε τέταρτοι στον όμιλό μας - κάτι που δεν τό έχουν καταλάβει ούτε στο ΦΩΣ ούτε στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ (και΄εσύ τουλάχιστονξ ξέρεις ότι συμπαθώ και τις δύο εφημερίδες).

pananap είπε...

Αν συνεχιστούν αυτά τα σκαμπανεβάσματα, είναι πολύ πιθανό σε 2 μήνες να έχουμε χάσει πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, από τον προπονητή μέχρι και την καινούργια διοίκηση.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ολυμπιακός:Είναι πολύ πιθανόν. Πρέπει, όμως, να γίνει έτσι;

pananap είπε...

Όχι βέβαια και θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να αποδίδουν και να πέρνουν τους βαθμούς.
Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τον ΘΡΥΛΟ και μονο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ολυμπιακός: Για την ομάδα δεν είμαι απαισιόδοξος. Δεν την αφήνουν / αφήνουμε, όμως, στην ησυχία της. Φταίμε κι εμείς οι ολυμπιακοί, πάντως...

pananap είπε...

Είμαστε απαιτητικοί και άρρωστοι με το ΘΡΥΛΟ μας, τι κακό κάνουμε?

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ολυμπιακός: Κανένα κακό δεν κάνουμε, σύγγαυρε. Δεν εννοούσα εμάς τους οπαδούς. Εννοούσα τους "παράγοντες". Είναι υγεία να είσαι άρρωστος για τον Θρύλο. Καλημέρα.

Stratos είπε...

Φίλοι μου αν θελήσει κάποιος να βρει στραβά σε μια ομάδα θα βρει, είτε αυτή λέγετε Μπαρτσελόνα είτε Πανθρακικός.
Στραβά θα υπάρχουν πάντα στις ομάδες ότι και να κάνουν. Δεν υπάρχει τέλεια ομάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει. Πάντα θα βρίσκεται κάτι που θα φταίει στο οπαδό γιατί έτσι είναι η δομή και η φύση του αθλήματος.
Έτσι και στην ομάδα μας υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που θέλουν βελτίωση, απλά χρειαζόμαστε ηρεμία, υπομονή και όχι πανικό ή καταστροφολογία.
Ναι η ομάδα θέλει ενίσχυση σε κάποιες θέσεις. Αυτό το βλέπουμε όλοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν είναι και πρακτικά εφικτό να κάνεις 15 μεταγραφές το καλοκαίρι. Μέσα από τα παιχνίδια σου δίνεται η δυνατότητα να δεις που πραγματικά πονάει ή ομάδα και να την ενισχύσεις με κάποιες μεταγραφές. Αν αυτό δεν γίνει το Γενάρη, το ξανασυσητάμε.
Από την αρχή της χρονιάς είπαμε πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα σε πρόσωπα και φιλοσοφία και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ανεχτικοί και υπομονετικοί. Έχουν περάσει μόνο 2 μήνες και γι’ αυτό δεν βρίσκω τον λόγο γιατί θα πρέπει να αναιρέσουμε τα παραπάνω. Οι δυο καλές εμφανίσεις στο C.L. ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μη αναμενόμενη σε λογικά πλαίσια και ως ένα βαθμό παραφύσιν για τα δεδομένα της ομάδας αυτή την εποχή.
Αν θυμάμαι καλά στην αρχή, μετά την κλήρωση του C.L. οι περισσότεροι θεωρούσαμε επιτυχία την 3η θέση με βάση τις συνθήκες που ξεκινούσαμε την διοργάνωση και δεν βλέπω το λόγο γιατί να αλλάξει αυτό. Αν στο δρόμο μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε και κάτι καλύτερο… με το καλό να έρθει αλλά δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αποτυχία αν δεν έρθει αυτό το καλύτερο.

Το σχόλιο φίλοι μου είναι γενικότερο και δεν απευθύνεται σε κανέναν.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Σύγγαυροι, χρειάζεται υπομονή και ηρεμία. και βεβαίως ΑΦΟΣΙΩΣΗ στον Θρύλο.

παράλληλος είπε...

Εγώ θα πω για τον Βασσάρα.
Και στην Ευρώπη σκατά σφυρίζει, αλλά η Ουέφα τον θέλει γιατί "ακούει"...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Παράλληλος: Συμφωνώ ότι σκατοσφυρίζει παντού. Είναι άσχετος.