24.12.07

ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ", χωρίς να συμμερίζομαι όλα όσα γράφει:

Δεν κατάφερε τελικά ο Ολυμπιακός να κάνει την πρώτη νίκη φέτος στην επαρχία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας πολλές απουσίες δεν μπόρεσαν να νικήσουν στη Λάρισα για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 και έτσι έπεσαν από την κορυφή, αφού η ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο. Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά εννοείται ότι μπάλα παίζουν οι παρόντες, όχι οι απόντες.
Μόνο που την Κυριακή ο Ολυμπιακός δεν είχε στη διάθεσή του τη μισή του ομάδα. Και ποιους παίκτες; Τη βασική τριάδα των κεντρικών χαφ. Τον Λεντέσμα, τον Στολτίδη, τον Πατσατζόγλου. Εκείνους που τελικά αποτελούν το πιο ισχυρό χαρτί του πρωταθλητή. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή που συνδέει τις γραμμές, που… διατάζει το ρυθμό, που κάνει τη διαφορά. Εντάξει να σου λείπει ο ένας, εντάξει να σου λείπει και ο δεύτερος. Έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές φέτος. Αλλά όταν λείπουν όλοι, πώς να το κάνουμε; Δεν συμμαζεύεται αυτή η απώλεια. Όσο και αν προσπαθήσει ένας προπονητής. Και το είδαμε αυτό με τα μάτια μας. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στο Αλκαζάρ αν και ο Λεμονής ό,τι όπλο είχε στα χέρια του, το έβαλε σε λειτουργία. Μέχρι τον Άντζα κόφτη για ενενήντα λεπτά χρησιμοποίησε. Μέχρι στον Κατσικογιάννη δόθηκε το βάπτισμα του πυρός, καθώς άλλο χαφ στον πάγκο δεν υπήρχε. Και υπήρχαν και άλλα προβλήματα. Από το πρώτο λεπτό ο Γκαλέτι έπιανε τον τετρακέφαλο στο δεξί του πόδι. Ουσιαστικά τραυματίας έπαιξε και ο Μενδρινός. Άρα τι συζητάμε. Τι συζητάμε για έναν Ολυμπιακό που ούτως ή άλλως δεν ήταν και καλός στο παιχνίδι του. Και από τη στιγμή που δεν ήταν καλός, σε μια τέτοια δύσκολη έδρα τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά. Με βασικότερο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν δίκαιο.
Δικαιότατο από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ήταν… σκιά του εαυτού τους. Και ουσιαστικά ακίνδυνοι. Μια ευκαιρία κατέγραψαν στο ενεργητικό τους. Μια ευκαιρία σε ενενήντα λεπτά. Αυτή του Γκαλέτι στο 28’. Κατά τα άλλα ο τερματοφύλακας της Λάρισας, ο Στέφανος Κοτσώλης, ήταν παρατηρητής του παιχνιδιού. Και μιας και φτάσαμε και στη Λάρισα. Μη φανταστείτε ότι η ομάδα του Δώνη έστησε… σκηνικό ομηρίας αλά Παναθηναϊκός. Όχι, σε καμία περίπτωση. Είχε τον έλεγχο του ματς, είχε και την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μέχρις εκεί. Κατά τα άλλα σοβαρή ευκαιρία και οι Θεσσαλοί μία είχαν. Μια φάση έγινε που… μύρισε σοβαρό πρόβλημα. Και αυτή προήλθε από σοβαρό λάθος του Γκαλέτι που γύρισε την μπάλα στην περιοχή της ομάδας (25’) βγάζοντας… ασίστ στον Μπακαγιόκο. Τίποτε άλλο σοβαρό. Άρα σε ένα ματς χωρίς φάσεις τι πιο δίκαιο αποτέλεσμα από τη λευκή ισοπαλία; Από την απόλυτη μοιρασιά που δεν έκανε καμιά ομάδα… πιο δυνατή, αλλά που σίγουρα δεν άφησε και καμία με παράπονο. Τόσο απλά. Εξ ου και αυτό που σας αναφέραμε στην αρχή. Δεν έχει παράπονο ο Ολυμπιακός από αυτή την ισοπαλία. Δεν δικαιούται να έχει.
Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησαν πρωτίστως να διαφυλάξουν το «μηδέν» στην άμυνα. Η Λάρισα πίεσε λίγο περισσότερο και προσπάθησε για να πετύχει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μερικές καλές ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός, παρά τις πάρα πολλές απουσίες του, κατάφερε να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.
Με όλα τα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός, η ομάδα ξεκίνησε καλά. Στο πρώτο εικοσάλεπτο κυριάρχησε, αλλά σταδιακά, έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έδωσε χώρο για να ανεβάσει ψηλά τα βαριά στόπερ των γηπεδούχων (Νταμπίζας, Κώτσιος) αλλά το τρικ δεν του βγήκε. Ίδια γεύση και στο δεύτερο μέρος. Με τη Λάρισα να είναι πλέον ακόμη πιο δυνατή στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και τον Λεμονή να αναγκάζεται από το 66’ και έπειτα περνώντας στο ματς τον Κατσικογιάννη να αλλάξει το 4-5-1 σε 4-4-2 ώστε η μπάλα να βγει στα πλάγια.
Αυτή η κίνηση πιθανότατα κλείδωσε και το βαθμό της ισοπαλίας. Για τον Ολυμπιακό, κορυφαίος ήταν ο Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός που δείχνει σε ρόλο στόπερ να κάνει… δεύτερη καριέρα στο λιμάνι. Καλός ήταν ο Τοροσίδης, σταθερός ο Νικοπολίδης, ενώ τηρουμένων των αναλογιών κάπως βοήθησε και ο Τζόρτζεβιτς. Από τη Λάρισα πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι Αλεξάνδρου και Φωτάκης.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παράπονο από τον Κύρο Βασσάρα. Ο διεθνής ρέφερι τρεις-τέσσερις φορές σε φάσεις κλειδιά σταμάτησε τον Ολυμπιακό, με σφυρίγματα που χωρούν συζήτηση. Με επιθετικά φάουλ και ένα οφσάιντ που το πήρε πάνω του, χωρίς υπόδειξη από τον πλάγιο!

ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Αλεξάνδρου (82΄ Πάρα, +90΄ λ. τρ. Καλατζής), Μπακαγιόκο (87΄ Κόζλεϊ).
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Σέζαρ, Πάντος, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Μενδρινός (66΄ Κατσικογιάννης), Γκαλέτι (85΄ Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (77΄ Νούνιες), Κοβάσεβιτς.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεστήκαμε για τον "Πρωταθλητή". Τι θα πει "χωρίς να συμμερίζομαι";
Γράψτε μας τις δικές σας απόψεις.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θ.λ.: Τις δικές μου απόψεις θα τις γράψω όποτε θέλω εγώ. Και για να συνεννοηθούμε: δικό μου είναι το μπλογκ και το κάνω ό,τι θέλω. Όποιου δεν αρέσει, παρακαλώ να μην μας ξανακάνει την τιμή να περάσει από εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Σόρι για το στυλ αλλά την εφημερίδα τη βρίσκουμε στα περίπτερα. Εξάλλου το μπλογκ σας έχει μεγαλύττερο κυρος απο τον Πρωταθλητ'η

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θ.λ.: Εντάξει, φίλε! Καμμιά φορά -το κατάλαβες- αρπάζομαι, και λέω και μιά κουβέντα παραπάνω. Αίμα τρέχει στις φλέβες μου, δεν τρέχει γιαούρτι. Θα τη γράψω τη γνώμη μου πιό ύστερα... ή αύριο. Τώρα δεν είμαι και σε τόσο καλή διάθεση. Εννοείται ότι δεν απσπάζομαι πάντοτε αυτά που γράφει ο φιλολυμπιακός τύπος: ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και το ΦΩΣ. Απλώς αντιγράφω μερικές φορές από τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ (που διαθέτει σάιτ στο διαδίκτυο) αποκλειστικώς πληροφοριακά στοιχεία. Τί ακριβώς δεν συμμερίζομαι από αυτά που "αντέγραψα" από τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το λέω, όμως: δεν συμμερίζομαι τις όποιες δικαιολογίες και την αναφορά στη διαιτησία του Βασσάρα. Ολυμπιακοί είμαστε, επί τέλους!... Να μην ζαλωνόμαστε αυτά που κοροϊδεύουμε στους άλλους!

Πάντως, σύγγαυρε, δεν τίθεται ζήτημα "κύρους" των δικών μας εφημερίδων. Τις διαβάζω και τίς δύο -συνεργάζομαι, άλλωστε, περιστασιακώς με αυτές-, αλλά δεν αποδέχομαι πάντα αυτά που γράφουν ούτε παίρνω μέρος στους καυγάδες τους.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πάντως, μαζί με τις ευχές μου στην οικογένεια, καλή πρόοδο στον Διάδοχο, και υγεία, εμπνευση και την συνήθη παρρησία στον οικοδεσπότη, να ευχηθώ στους φίλους σύγγαυρους και, με την άδειά σου, καθώς είναι signature line σου-αλλά και κραυγή όλων μας-να προσθέσω Ζητω ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ panoramix: Χίλιες φορές ΖΗΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Η SPOTBET ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!