20.9.12

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ - ΤΟ 'ΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

Αντιγράφω από τη gazzetta.gr.:

Την πάτησε ο Χίλτον Άρμστρονγκ, αφού αντί να γράψει ΠΑΟ σε tweet του σχετικά με το δείπνο των «πρασίνων» έγραψε... ΠΟΑ και αμέσως φίλος της ομάδας έσπευσε να τον διορθώσει.
Ο Χίλτον Άρμστρογνκ δεν βρίσκεται και πολύ χρόνο στην χώρα μας. Μπορεί να φταίει αυτό για το λάθος που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
«Τeam diner. # Go POA» (σ.σ. «Πάμε... ΠΟΑ!») ήταν το tweet του σέντερ του Παναθηναϊκού, με ένα -προφανώς- φίλο των «πρασίνων» να διορθώνει άμεσα τον Αμερικανό: «Club name is PAO. POA is what the bad guys call us» (σ.σ. Η λέξη ΠΟΑ είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι... κακοί για εμάς. Το όνομα του κλαμπ είναι ΠΑΟ)
Ο Άρμστρονγκ επανόρθωσε αμέσως με νέο tweet που ανέφερε:«Oops! Sorry everyone. U ment to put. GO PAO» (σ.σ. Συγνώμη από όλους. Πάμε ΠΑΟ!)

 ******************

 Οι bad guys είμαστε εμείς οι γαύροι!
Η φωτογραφία (εν τάξει...) είναι κλεψιμέικη: αφορά τον ΠΟ Ατσαλενίου από την Κρήτη.


2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Κι ομως-ΕΧΕΙ δικιο! Αυτος ξερει ιστορία!
Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908 όταν ο αθλητής του στίβου του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Γιώργος Καλαφάτης πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει ένα νέο Σύλλογο που έμελλε να γίνει η πιο ένδοξη ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Αρχικά η συντόμευση του ονόματος της ομάδας ήταν ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών) και μεταξύ των ιδρυτικών μελών ήταν, εκτός από τον Γ. Καλαφάτη, ο αδερφός του Αλέξανδρος, και οι Δουκάκης, Μπούμπουλης, Χρύσης, Γρανίτσας, Μαντζάκος,, Παπαγεωργίου, Γαέτας, Δεμερτζής, Σταυρόπουλος, Πάσχος, Μισακιάν, Ρέππας, Σαπούνιας, Γαρουφαλιάς.

Στις αρχές του 1910, ο Σύλλογος μετονομάστηκε σε Π.Π.Ο (Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και συνέχισε να ...."
Το ΠΠΟ ήταν ..κακόηχο-κοντα στον ..ποπό, (και το ΠΑΟ ειναι γιατι μπορεί και να "πάω να .." ) ενω ΠΟΑ τι εγινε, δηλαδή;
ποα-γενική ονομασία για τα φυτά που έχουν μαλακό βλαστό, σε αντιδιαστολή με τους θάμνους και τα δέντρα

Και ..Βλαστό ειχαν και ..μαλακοί, υπήρξαν Φυτά, ναι-δενδρα οχι

Ως Ανθρωπος, Ελλην, Επιστημων και Ανθρωπος των Γραμματων (αν και ουχί ..ταχυδρόμος!) οφείλεις μιά απολογία στον έγχρωμο που μας εκανε να δουμε μιά ..άσπρη (ιστορικως ακι ετυμολογικώς, ου μην δε και ..ετοιμολογικώς!) μερα!!!
Με τιμή
αυτός που
..οικοδομεί!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Πέππας: Να τη ζητήσω τη συγγνώμη από τον τυπά, μιας και μας έφτιαξε κομμάτι το κέφι. Αλλά, Θόδωρε, στο κείμενο που μου έστειλες αναγιγνώσκω μετ' εκπλήξεως τα έξής, χωρίς να φαίνεται ότι τα λέει άλλος και όχι εσύ: "πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει ένα νέο Σύλλογο που έμελλε να γίνει η πιο ένδοξη ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας". Εκτός και αν αυτή είναι η... γνώμη σου!


Και η ώρα της ποίησης: Ο Ελύτης γράφει στο 'Άξιον εστί" ότι τα κορίτσια είναι η πόα της ουτοπίας:

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ η πόα της ουτοπίας

τα κορίτσια οι παραπλανημένες Πλειάδες

τα κορίτσια τ' Αγγεία των Μυστηρίων

τα γεμάτα ως πάνω και τ' απύθμενα.