21.9.12

ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!




Ο διευθυντής επικοινωνίας της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, δήλωσε κάτι περίεργα. Τα διάβασα στο sport24gr: 
Τα μαύρα γράμματα είναι δικά του, τα κόκκινα δικά μου.

Για την ήττα από την Σάλκε: "Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε μια μεγάλη νίκη. Δεν ήρθε. Και είναι λογικό σε τέτοιο υψηλότατο επίπεδο να κάνεις και ήττες. Όμως θα δουλέψουμε, θα βελτιωθούμε και έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια".
Οκτώ προτάσεις. Η επόμενη αντιφάσκει ευθέως προς την προηγούμενη. Στα καφενεία ο εκφερόμενος λόγος έχει περισσότερη συνοχή. Εκεί που γελάς, πάντως, είναι στο σημείο που χρησιμοποιεί τη λέξη "λογική".

Για την γκρίνια των φιλάθλων: "Με τη γκρίνια πάντως δεν πήγε κανένας πουθενά. Εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και οι προπονητές και οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και ποιόν εννοείτε «κόσμο». Υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι! Καταλαβαίνετε ότι ζούμε σε μια χώρα που είσαι ή Ολυμπιακός ή αντι-Ολυμπιακός. Ε, λοιπόν, όλοι αυτοί οι αντι-Ολυμπιακοί θα τη βγάλουν τη χολή τους αν χάσει ο Ολυμπιακός από την Σάλκε και την Άρσεναλ. Αφού αυτοί δεν μπορούν… Είναι αυτό που λέει ο λαός «κηδεία με ξένα κόλλυβα»…".
Οι χιλιοειπωμένες καραπαπάρες του στύλ "Με τη γκρίνια πάντως δεν πήγε κανένας πουθενά" δεν συγκινούν πλέον ούτε ευνοϊκώς διακείμενο πανηλίθιο. Τα δε περί "αντι-ολυμπιακών" κομμένα! Και δεν γκρινιάζουμε - τον πόνο μας για τον Θρύλο λέμε όσοι είμαστε ολυμπιακοί, που αγαπάμε τον Θρύλο και τον πληρώνουμε - δεν μας πληρώνει. Ενώ αυτός λέει τις έμμισθες αναλήθειες και τις απύθμενες μπούρδες του, και μάλιστα χειρότερα από ό,τι του είπανε να τις πει. Όσο για το τί κάνουν οι Βάζελοι και οι οπαδοί των λοιπών ομάδων απέναντί μας, αυτός ειδικά ας τους αφήσει να το κάνουν: κι οι Γαύροι τα ίδια κάνουν απέναντί τους, και καλά κάνουνε. Και να του πω και κάτι "προσωπικό", αφού μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω (αν και ξέρω ότι ισχύει για όλους τους αληθινούς γαύρους): ο παράτολμος τύπος που θα με πει αντι-ολυμπιακό μπροστά μου να ξέρει ότι αυτά θα είναι τα τελευταία του λόγια. Καλύτερα να είχε μπει σε στενό κλουβί με 42 λιμασμένες τίγρεις - μπορεί και να γλύτωνε...

Για τα όσα λέει ο κόσμος: "Βαρέθηκα να ακούω για τα τόσα… λεφτά που πήραμε και «δεν επενδύσαμε». Και αν και δεν είναι σωστό να μιλάμε με αριθμούς και να κάνουμε όλοι τους λογιστές σας λέω ότι πέρσι ο Ολυμπιακός είχε έξοδα κοντά στα 55 εκατομμύρια και δεν έβγαλε κανένα κέρδος. Δεν είχε δηλαδή παραπάνω έσοδα από έξοδα! Αυτή τη χρονιά, ο Ολυμπιακός έριξε τα έξοδα του στα 50 εκατομμύρια. Τα έσοδα λοιπόν είναι προϋπολογισμένα στα 48 εκατομμύρια! Εκτός αν η πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι καταπληκτική!".
Εμείς βαρεθήκαμε να τον ακούμε να προσπαθεί να μας πείσει για πράγματα, με τα οποία δεν πείθεται ούτε διανοητικώς ανάπηρος ουρακοτάνγκος. Μόκο λοιπόν, γιατί οι Γαύροι δεν μασάμε από καθρεφτάκια και χρωματιστές χαντρούλες!

Για τον προπονητή: "Ο προπονητής μας προσπαθεί καθημερινά και δουλεύει ακατάπαυστα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έδινε και θα δίνει τα πάντα για να μεγαλώνει καθημερινά ο Ολυμπιακός. Επιμένουμε για την ποιότητα του ρόστερ και θα δικαιωθούμε. Θυμηθείτε το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς. Κάποιοι δεν έμαθαν από την περσινή χρονιά. Τα ίδια έλεγαν. Σήμερα είδα τα πρωτοσέλιδα της περσινής χρονιάς, μετά την ήττα από την Μαρσέιγ! Ήταν τρομερό το πόσο μοιάζουν με τα χθεσινά… Ελπίζω και η πορεία να είναι όπως πέρσι. Και να πάμε καλά στην Ευρώπη και να ράψουμε το τέταρτο αστέρι και να φτάσουμε σε ένα ακόμα νταμπλ! Είμαστε μόλις τέσσερα παιχνίδια από την εκκίνηση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί…".
Ιδού η αποθέωση του αυταναιρετικού λόγου και πάλι! Εικασίες ασύστατες, συγκρίσεις ανόσιες, και από πάνω καπάκι προβλέψεις, για τις οποίες αυτός ο ίδιος δεν θα έπαιζε ούτε 90 σέντσια στο στοίχημα, μαζί με συμβουλές στο τέλος να μην είμαστε βιαστικοί. Αυτά όλα λένε ότι ο πορτ-παρόλ της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βλέπει -μόνος αυτός- αφ' ενός πράγματα που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει και αφ' ετέρου πράγματα πού η συντριπτική πλειονότητα των Γαύρων τα βλέπει διαμετρικώς αντίθετα. Προφανώς υπερενθουσιάστηκε και από την εκθαμβωτική απόδοση της ομάδας μας στο παιχνίδι με τη Σάλκε και από τη μαγική προοπτική της, που δεν μπορεί να υποτάξει τη γλώσσα του στο στόμα του και λέει ό,τι θέλει. Και μας ζαλίζει -δίκην καθρεφτακίων- με το ράψιμο του 4ου αστεριού. Το 4ο αστέρι -για να μιλήσω και εγώ με τη γλώσσα του- θα το πάρει ο ΟΣΦΠ, ακόμα και αν παίζει με οχτώ-εννέα παίχτες σε κάθε αγώνα, τέτοιο μαύρο χάλι που έχουν όλοι οι άλλοι. Αλλά αν θέλει να μας κάνει πιστέψουμε ότι ο Ματσάντο είναι έστω και μια τρίχα από τα τέτοια του Ζιοβάννι και ότι ο Ντιακιτέ (όπως χτες ο Ντιελνά και αύριο ο Πίνο) μπορεί να σταθεί έστω και στην άκρη της σκιάς του Στολτίδη, ας ξέρει ότι δεν έχει καμμία τύχη: άλλο κοινό φαντάζεται αυτός, αλλά κοινό αποτελούν οι Γαύροι. Και κάτι τελευταίο. Διατύπωση του στυλ "Ο προπονητής μας προσπαθεί καθημερινά και δουλεύει ακατάπαυστα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έδινε και θα δίνει τα πάντα για να μεγαλώνει καθημερινά ο Ολυμπιακός", δεν θα καταδεχόταν να την πει ούτε εκπρόσωπος βλαχοδήμαρχου, όχι ο -άντε μη...- ο "διευθυντής επικοινωνίας" του Ολυμπιακού...


ΥΓ. Ο πίνακας είναι του Υβ Τανγκύ.

3 σχόλια:

Αμύντας είπε...

Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω με τα κόκκινα γράμματα!!! Πότε θα μάθουν ότι πλέον δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια αλλά οι πράξεις;;; "Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" που λένε...

ΥΓ. Μακάρι να βλέπαμε και λίγο Υβ στον αγωνιστικό χώρο... ή έστω λίγο από τα τέτοια του Ζιοβάννι και λίγο από τη σκιά του Στολτίδη... Λίγο ΠΑΘΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Βγηκε ο καθε τυχαρπαστος Καραπαπα-ας να μας το παιξη Ολυμπιακαρας και να μας δωση μαθηματα Ολυμπιακοφροσινης
Τ.Κ.

Hades είπε...

Σύγγαυρε, η οργή σου είναι απολυτα δικαιολογημένη. Θα ήθελα να σχολιάσω μόνο ένα σημείο: κατά πως φαίνεται αντιολυμπιακοί έχουμε προκύψει όλοι μας. Μισούμε τον Σύλλογο και δεν το γνωρίζαμε. Σπεύδαμε να του κάνουμε κακό τόσα χρόνια, δεν τον αγαπήσαμε ποτέ.

Αυτό για να γίνει κατανοητό πόσο... φιλοολυμπιακοί βρίσκονται εντός των τειχών, σε αυτό το κλειστό κλαμπ έτσι όπως το έχουν φτιάξει.