18.9.12

ΠΕΣ ΤΑ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΜΙΧΟ!




Η "έγκριτη" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας πληροφόρησε την παρελθούσα Κυριακή δια της γραφίδος του κ. Στέφανου Κασιμάτη ότι "κουκουέδες, συριζαίοι και χρυσαυγίτες απειλούν εξ ίσου τη Δημοκρατία". Αι, και; - θα αναρωτηθείτε. Τίποτα, τίποτα, φίλοι μου - προσωπική γνώμη είναι και εκφράζει αυτόν που τη διατύπωσε. Για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε ο παλιός συμφοιτητής και φίλος μου Γιώργος Μίχος τα παρακάτω αναδημοσιευόμενα από το ιστολόγιό του. Και τα λέει ωραία - προσωπική γνώμη είναι και εκφράζει αυτόν που τη διατύπωσε, δηλαδή εμένα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΟΣ

Το ενοχλητικό στην Καθημερινή και το συγκρότημα που βρίσκεται πίσω της δεν είναι η αστεία προσομοίωση της Δεξιάς του Γραφείου, που έλεγε ο Ρένος Αποστολίδης, αντιγράφοντας τις δυσφορίες της Ελένης Βλάχου, που βρήκαν την τελική τους εφαρμογή στα άρθρα της κας Φωφώς Βασιλακάκη. Το ενοχλητικό βρίσκεται στο γεγονός ότι η γενική τους γραμμή είναι να παρουσιάζονται σαν κάτοχοι της Αλήθειας, με άλφα κεφαλαίο, περί του πρακτέου, ένα είδος αρνητικού του Κομμουνιστικού Κόμματος, και να μας εγκαλούν υπόγεια γιατί δεν πειθαρχούμε στη χαώδη τους αντίληψη περί πρωσσικής πειθαρχίας στην κοινωνία. Γεγονός που επιτρέπει στους δημοσιογράφους της, σταλινικής καταγωγής στην πλειοψηφία τους, να παροχετεύσουν την παιδιόθεν φανατίλα τους με αντίθετο πρόσημο. Το τελικό μήνυμα είναι πως κάποιοι θέλουν ησυχία στην κοινωνία λες για να απολαύσουν τα κλεμμένα. Ησυχία στην οποία ο καθημερινός βολονταρισμός της Χρυσής Αυγής είναι πιο αποτελεσματικός. Πράγμα που δεν μας εμποδίζει να τους επιστρέψουμε με θυμηδία, ότι οι ρητορικές τους είναι παρόμοιες και πως είναι ουσιαστικά συνοδοιπόροι της. Όπου ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει, έλεγε ο Ελύτης. Ο σεβασμός του Νόμου, για τον οποίο είναι το μόνο που συμφωνώ, δεν μπορεί να γίνει με τέτοιο έλλειμμα δικαιοσύνης στην κοινωνία, και με μια Βουλή που στην ουσία δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση, αλλά είναι της ανάγκης, και σχολείο διαφθοράς. Η επιλογή του αντί να στοχεύεις στο έλλειμμα δικαιοσύνης να φεύγεις προς τα μπρος με λογικές της σωματικής καθαριότητας σε κοινωνικό επίπεδο, προδίδει μάλλον το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου χώρου δεν έχουν υπερβεί, διαλεκτικά που λέγαμε, την κοινωνική καταγωγή τους και εμφανίζουν αποστροφές νεόπλουτου. Ίσως κι εκεί να βρίσκεται το τάργκετ γκρούπ που στοχεύουν. Να πλένεστε παιδιά πριν γράψετε γιατί τα σωματικά υγρά μυρίζουν και φέρνουν δυσφορία και στον καθαρισμό τους αρχίζει ο φασισμός.

Υ.Γ.1 Ο φασισμός δεν είναι πολιτική θεωρία. Είναι βιοθεωρία που εδράζεται στο σώμα όταν το πολιτικό αποτυγχάνει. Έχει να κάνει με τη μνησικακία των κατωτέρων τάξεων όπως την περιέγραψε ο Νίτσε στη Γενεαλογία της Ηθικής. Είναι η βιοθεωρητική έκφραση της αναπλήρωσής της. Και στο κέντρο της έχει στοιχεία της δύναμης του ερωτισμού. Γι αυτό και οι διορισμένες των πουλημένων και αμβλυμένων από την καλοπέραση πάλαι ποτέ κυνηγών της εξουσίας στη Βουλή τρέχουν στο γυμναστήριο να πάρουν μάτι τον Κασιδιάρη, ο οποίος κατά γενικήν ομολογίαν είναι , καθώς λένε αυτές οι διορισμένες καρακαλτάκες, ο πιο ωραίος άντρας της Βουλής...
Υ.Γ.2 Το έβαλα προχτές. Με κάτι αρθρίδια της σημερινής Καθημερινής γίνεται διορατικό...