21.9.12

ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη:

Με μεγάλη λύπη και ενώ όλη η ομάδα μας έχει επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να χτυπούν τον Ολυμπιακό.
Δυστυχώς, κάποιοι, ενδεδυμένοι και με κόκκινο μανδύα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από πανεπιστημιακούς που θα κάνουν τον προπονητή. Δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ασκούν τη δριμύτατη κριτική τους, διαλέγοντας μάλιστα μια μέρα που ο κύριος αντίπαλος μας έχει υποστεί οδυνηρή ήττα και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του.
Δεν θα ασχοληθούμε παραπάνω με αυτούς που καλλιεργούν την εσωστρέφεια ούτε με ΜΜΕ που νομίζουν ότι θα διοικήσουν τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση με όραμα, με τεράστιες επενδύσεις σε χρονιές που δεν επενδύει κανείς και με μια στόχευση καθαρή: Τώρα που ο καιρός μας ευνοεί, αυτή τη χρονιά, κάνουμε την δική μας ανανέωση. Ανανέωση ηλικιακή αλλά και ταυτόχρονο μπόλιασμα της ομάδας με ελληνικό στοιχείο! Αυτός είναι ο λόγος που σαρώσαμε την ελληνική αγορά και πήραμε όλα τα μεγάλα ταλέντα!
Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίξει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Θαύματα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται υπομονή, στήριξη και πάνω από όλα, δουλειά. Και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος του δρόμου θα πανηγυρίσουμε και για το νταμπλ και για το 40ο πρωτάθλημα και το 4ο αστέρι στη φανέλα μας αλλά και για μια καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Επίσης θα χαιρόμαστε διπλά γιατί θα έχουν μπεί τα θεμέλια μιας ομάδας δεκαετίας!
Σάββας Θεοδωρίδης
Αντιπρόεδρος Π.Α.Ε. Ολυμπιακός


***********************

Προφανώς ο κ. Θεοδωρίδης, όταν λέει "πανεπιστημιακούς που θα κάνουν τον προπονητή" υπονοεί τον Γιώργο Ρούση, έχοντας υπόψη του μια συνέντευξη που έδωσε στο ΦΩΣ. Υπέγραψε, μάλιστα, ολόκληρη ανακοίνωση, καταγγελτική και "τσαμπουκαλίδικη", που ωστόσο παραμένει εντελώς αόριστη ήδη από τις πρώτες της γραμμές, εκεί που λέει: "κάποιοι, ενδεδυμένοι και με κόκκινο μανδύα". Νά το, λοιπόν, και εξ επισημοτάτων χειλέων το καραπαπάδικο "επιχείρημα" του "αντι-ολυμπιακού" που υπονομεύει την ομάδα, επειδή εκφέρει τη γνώμη του, η οποία δεν είναι αρεστή στους κύκλους της Διοίκησης. Αβίαστα προκύπτει από τα ανακοινωθέντα ότι για τον κ. Θεοδωρίδη, άνθρωπο με κουλτούρα σημειωτέον καθόλου αμελητέα, η εκφορά γνώμης συνιστά υπονόμευση του Θρύλου, όταν προέρχεται από κάποιον που ξέρει γράμματα, ενώ τα μουγκρητά των μαστουρωμένων υπανθρώπων βγαίνουν μέσα από την άδολη λαϊκή ψυχή και συνθέτουν την αγνή προσήλωση στα ιδανικά του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, ο οποίος -κατά τον κ. Θεοδωρίδη- "δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ασκούν τη δριμύτατη κριτική τους, διαλέγοντας μάλιστα μια μέρα που ο κύριος αντίπαλος μας έχει υποστεί οδυνηρή ήττα και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του". Το ότι ούτε πολιτικάντης του τελευταίου επιπέδου δεν θα μιλούσε έτσι φαίνεται ότι το καταδέχεται ελαφροτάτη τη καρδία μια θρυλική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού. Και φαίνεται -δυστυχώς- ότι πολύ θα επιθυμούσε να έβλεπε ανθρώπους που ομιλούν και δεν κραυγάζουν να κάνουν χοντροπλάκα στον διασυρθέντα από τη Μάριμπορ Παναθηναϊκό, λες και, πρώτον δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, δεύτερον δεν είναι ολυμπιακοί, αλλά αντι-παναθηναϊκοί, και, τρίτον, είναι λωτοφάγοι και ξέχασαν τα δικά μας χάλια στον αγώνα με τη Σάλκε. ΟΥΤΕ - ΟΥΤΕ - ΟΥΤΕ!
Για τη δεύτερη και την τρίτη παράγραφο της ανακοίνωσης δεν χρειάζεται να γράψει κανείς τίποτα. Το ότι τα υπογράφουν Θεοδωρίδηδες και όχι καραπαπάδες είναι κακός οιωνός και σημάδι των καιρών,

ΑΛΛΑ...

Αγαπητέ και σεβαστέ μας κ. Θεοδωρίδη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουμε γνώμη, όχι απλώς επειδή, τύχη αγαθή, είμαστε ολυμπιακοί, αλλά επειδή ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Να το πω και αλλιώς: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και τον στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά και εντελώς ανιδιοτελώς. Τον στηρίζουμε απλώς και μόνον γαύρικα. Ούτε μαγαζί του ζητήσαμε να μας ανοίξει, ούτε τα παιδιά μας ή το σόι μας να προσλάβει σε εργασία ή να τους βρει αλλού δουλειά, ούτε να μας εξασφαλίσει τίποτα. Τίποτα δεν ζητήσαμε, μόνο δίνουμε, και το δίνουμε πάντα με φρόνημα γαυρικό, όχι με διάθεση γλειψιματία ή με νοοτροπία υποτελούς. Μιλάω πάντοτε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που πληρώνουν το οπαδιλίκι τους, την τρέλα τους, τον καημό τους. Μιλάω για αυτούς που είναι πάντα ΕΚΕΙ ιδίοις αναλώμασι και ιδίω κινδύνω και που ποτέ δεν έβαλαν τον Ολυμπιακό να πληρώσει ούτε σέντσι για τα "καμώματά" τους - αντίθετα με τα έργα τους έδωσαν -που λέει ο λόγος- και δέκα φράγκα στον ΟΣΦΠ. Μιλάω για τους γαύρους οπαδούς που πάντοτε πιστώνουν τον Θρύλο και ποτέ δεν τον χρεώνουν, και δεν ζητάνε ποτέ πίσω τίποτα. Φανατικοί πλην ευπρεπείς ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ στον Θρύλο με όλες τους τις δυνάμεις και μη προσδοκώντας καμμιά, μα καμμιά υλική αντιπαροχή. Γι' αυτό ακριβώς και έχουν δικαίωμα να μιλούν και να λένε αυτά που πιστεύουν. Και ας μην ενοχλεί τη διοίκηση του Ολυμπιακού το ότι άνθρωποι αποδεδειγμένα εγγράμματοι τον υποστηρίζουν και τον αγαπούν και δεν ντρέπονται να το λένε και να το διαλαλούν. Ωφέλεια είναι για τον Θρύλο, δεν είναι ούτε βάρος ούτε άγος για να το αποσείσεις ή να το καθαρίσεις αντίστοιχα.
Πέραν τούτου ας μην λησμονεί ο καθ' όλα σεβαστός μας Σάββας Θεοδωρίδης τούτο το σημαντικό πράγμα: όποτε άνθρωποι σαν τον Γιώργο Ρούση ήλθαν σε επαφή με τον επίσημο Ολυμπιακό, το έκαναν με άκρα ανιδιοτέλεια και με αμιγή ολυμπιακή αξιοπρέπεια.
Το παρόν σημείωμα δεν συνιστά κανενός είδους υποστήριξη στον Γιώργο Ρούση - δεν το έχει, άλλωστε, ανάγκη. Συνιστά, όμως, θερμή συνηγορία υπέρ της λογικής και κατά των όποιων "κουκουλωμάτων", που καμμία σχέση δεν έχουν με τον γαύρικο λόγο και με το ήθος εκείνων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς.


ΥΓ. Ο πίνακας είναι του Ελ Λισσίτσκυ.

10 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Nα αγιασει το πληκτρολόγιό σου! Δεν μπορω να πω "συνυπογραφω" καθως το κείμενο δεν θα μπορουσα να το εκφρασω τοσο γλαφυρα, αλλά οτι συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με κάθε λέξη, σημειο στιξης, και ιδιως την υπομνηση "πληρωνουμε τον Ολυμπιακο" και "ανιδιοτελεια" , ευνοητο, αυτονόητο και υποχρέωσή μου να το γραψω δημοσια

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Επί τέλους, να πούμε μια φορά το αυτονόητο.

Hades είπε...

Θα ήθελα για λόγους εντιμότητας να υπενθυμήσω την απέχθεια που τρέφω προς τον παράγοντα Θεοδωρίδη, και την οποίαν ουδέποτε έκρυψα. Ο λόγος ξαναγίνεται εμφανής για μιαν ακόμη φορά. Αν οι διάφοροι "ολυμπιακάρες" κατά Θεοδωρίδη δεν μίλαγαν, ο Γκρέκο θα ήταν παικτούρα και ο Ζαρντίμ δεν θα έκανε καραπαπαριές στο γήπεδο. Σαφέστατο.

Προσυπογράφωντας κάθε λέξη σου, σύγγαυρε, θα ήθελ ανα προσθέσω το εξής: δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια για όσους βρίσκονται μέσα στον Ολυμπιακό. Πλέον νομίζω ότι είναι σχεδόν βέβαιο. Μιλάνε οι πράξεις άλλωστε.

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

Ιδιαίτερα ατυχής δήλωση του αγαπητού κατά τα άλλα Σάββα Θεοδωρίδη αν λάβουμε μάλιστα υπ΄όψιν την δική του συνέντευξη που προηγήθηκε και υποδείκνυε έμμεσα στον προπονητή την συνύπαρξη Τζιμπούρ Μήτρογλου στην ίδια ενδεκάδα [ εγώ θα τους έβαζα μαζί]

Θανος Πεππας είπε...

Δηλαδη εν ολιγοις μας λεει οτι δεν ειμαστε Ολυμπιακοι... Βεβαια. Επειδη μας παρουσιασε ενα συνονθυλεμα φετος που φοραει κατι που (σχεδον δεν) θυμιζει φανελα του Ολυμπιακου και επειδη βρεθηκε ο Κυριος Ρουσσης ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πα να πει οτι δεν ειμαστε Ολυμπιακοι; Αν κανει μια βολτα στις καφετεριες τα ιδια και χειροτερα θα ακουσει... Αρα δεν ειμαστε Ολυμπιακοι. Κι εγω που ειμαι της ιδιας αποψης με τον κο Ρουση και με ολους σας, δεν ειμαι Ολυμπιακος. Τα κρυα και τις βροχες, τους πυρετους και τα συναχια αδικα τα εφαγα τοσα χρονια...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Σας χαιρετώ, σύγγαυροι.

Ανώνυμος είπε...

Η Πανεπιστημιακή αλληλεγγύη καλά κρατεί, όμως η αλήθεια είναι ότι από επιστήμονες είχαμε πάντα πολλούς στον Ολυμπιακό. Σε κείνο που έχω ένσταση είναι σ΄αυτό που λέτε κ. Καθηγητά ότι τον πληρώνουμε τον θρύλο. Ε... και; Αυτό μας δίνει προνόμια; Και τις πουτάνες τις πληρώνουμε. Και οι ομογενείς μας πληρώνουν λέει 600 δις. αρκεί ν' αλλάξουμε το Σύνταγμα. Θα το αλλάξουμε; Θα κάτσουμε να...Όλοι έχουν δικαίωμα να κρίνουν, αλλά όχι και να γίνοντσαι ειδικοί σε ξένα χωράφια και κυρίως να μην τσιμπάνε στα παιχνίδια των εφημερίδων και τους ανταγωνισμούς μέσα στις ομάδες και να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά επειδή παλιά στα πράγματα ήταν κάποιος άλλος και σήμερα κάποιος Καραπαπάς. Και να μη λειτουργεί ως άλλοθι ο κάθε Καραπαπάς για τις ευθύνες του Προέδρου. Δεν ξέρω που διδάσκει ο κ. Ρούσης, αλλά θα του άρεσε τώρα που κόβονται τα μπάτζετ και στα πανεπιστήμια και μειώνονται και τα ειδικά μισθολόγια να λέμε: έχουμε χειρότερα πανεπιστήμια και χειρότερους καθηγητές; Δεν είναι εκφράσεις αυτές για όσους πονάνε τον Ολυμπιακό και δεν προσδοκούν να προβάλλονται οι ίδιοι, σε αντιδιαστολή με τα όποια προβλήματα της ομάδας

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Οποιος νομίζει ότι από Πανεπιστημιακή αλληλεγγύη τα έγραψε ο Γιωργος, δεν τον γνωρίζει Τα ιδια με τον Γιωργο πιστευω, χωρίς να έχω σχέση με το Πανεπιστήμιο από τότε που πήρα το πτυχίο μου, τα ιδια θα έλεγε ο Γιώργος και τα ίδια θα έλεγα και γω, αν η απάντηση της ΠΑΕ αφορούσε σε συνέντευξη του τραγουδιστή Ρουβά, του συνταγματάρχη Πυροβολικίδη, του περιπτερά μου Τάσου ή οποιουδήποτε Ολυμπιακού Χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνώ με το περιεχόμενό της Αλλά, επειδή ο καθένας Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να εχει γνώμη, χωρίς η όποια γνώμη του να προαπαιτει για να εκφρασθει να λάβει πιστοποιητικό Ολυμπαικοφροσύνης από οποιονδήποτε. Να σας πω, ενυπόγραφα, ότι γνώμη μου είναι πως ο ..Αρτσούμπι ήταν ο καλύτερος εξτρέμ που είδα ποτέ στον Ολυμπιακό Θα μπορέσει οποιοσδήποτε να πει ότι λέω τρίχες, ότι το έγραψα μεθυσμένος, αλλά όχι ότι χτυπάω τον Ολυμπιακό

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Διαφωνούμε (σχεδόν) σε όλα, αγαπητέ μου σύγγαυρε. Αλλά δεν πειράζει, δεν χάθηκε κόσμος.

1. Επ' ουδενί πρόκειται για πανεπιστημιακή αλληλεγγύη. Πήγαινε πεντέξη μέρες πιο πίσω και θα δεις ποιά γνώμη έχω για τους πανεπιστημιακούς, στους οποίους μπορεί να ανήκω και εγώ, αλλά δεν ποτέ τον κλάδο μας συντεχνιακά.

2. Την εξομοίωση των πουτανών με τον Θρύλο την έκαμες εσύ. Εγώ από πουτάνες δεν ξέρω. Αλλά τον Θρύλο ως εμπορική ΠΑΕ τον πληρώνω αδρά δεκαετίες τώρα - τζάμπα δεν μπήκα ποτέ και πουθενά. Άρα μπορεί να είμαι οπαδός του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, πράγμα που δεν αλλάζει και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, αλλά από το 1979 και εξής είμαι και ΠΕΛΑΤΗΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ. Μην μας τρομάζουν τα λόγια, όταν λένε την αλήθεια.

3. Το γραφόμενό σου για το Σύνταγμα και τους ομογενείς δεν το κατάλαβα, αλλά μιας και σπούδασα νομικά και τυγχάνω μάλιστα και διδάκτωρ της νομικής, άκουσε με: Δεν υπάρχει ισχύον Σύνταγμα στην Ελλάδα. Το υπάρχον το έχουν ξεσκίσει οι Δουνουτουνατζήδες και τα ντόπια γαλαζοπράσινα πραχτόρια τους σε όλες τις θεμελιώδεις του διατάξεις.

4. Συμφωνούμε σε αυτό που λες για τις ευθύνες του Προέδρου, που είναι και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δηλαδή "του μαγαζιού" που έλεγα πιο πάνω.

5. Το τί σούρνουν συλλήβδην στους πανεπιστημιακούς οι διάφοροι "καραπαπάδες" του ΒΗΜΑΤΟΣ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν λέγεται! Αν δεν το γνωρίζεις, ρίξε μια ματιά στις αυριανές κυριακάτικες αλαφουζολαμπράκικες φυλλάδες, όπου Μανδραβέληδες, Τσούκες, Καλύβες, μεγαλοκαθηγητάδες του ακαδημαϊκού κατεστημένου και αμερικανάκια της συμφοράς θα χύσουν γιαμ πολλοστή φορά χολή ποταμηδόν, και μάλιστα για κάτι που βαθύτατα μισούν: για το Πανεπιστήμιο.

6. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω εκφράζουν αποκλειστικώς και μόνο εμένα και δεν αποτελούν συνηγορία για τον φίλο μου τον Γιώργο Ρούση, ο οποίος ουδέποτε είχε ανάγκη να έχει έναν "αντ' αυτού".

7. Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος προβάλλεται μόνο μέσα από το έργο του. Επ' αυτού τίποτε άλλο.

8. Οποιοσδήποτε πάει στο θέατρο, και αγαπάει το θέατρο, νομιμοποιείται να πει ότι η τάδε παράσταση ήταν αριστουργηματικά παιγμένη, ενώ η δείνα είχε τα μαύρα της τα χάλια. Η γνώμη του απογειώνει ή καταρρακώνει, άραγε, τους ηθοποιούς που έπαιξαν στα έργα ή το θέατρο εν όλω; Όχι βέβαια! Το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία, τα τραγούδια, τα τεχνικά έργα, τα σουβλάκια, τα αυτοκίνητα, τις παραλίες, άντε και για τις... πουτάνες. Μόνο αν είναι δωρεάν (αλλά και πάλι...), έχεις ένα κάποιο ηθικό δίλημμα να "μιλήσεις ή να μη μιλήσεις".

Με γαύρικους ερυθρόλευκους χαιρετισμούς.

Hades είπε...

Αν μου επιτρέπεται μία μικρή παρέμβαση προς τον Ανώνυμο: όταν μιλάει ένας πανεπιστημιακός το μόνο που περιμένεις από αυτόν είναι να κάνει μια καλύτερη -ομορφότερη- χρήση της γλώσσας από εσένα (εννοώ εμένα) και να βλέπεις μια δομημένη σκέψη. Το να είναι κάποιος πανεπιστημιακός δεν του δίνει περισσότερο ή λιγότερο κύρος για ένα θέμα οπαδικό/αθλητικό/ποδοσφαιρικό κλπ. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας ανεξαρτήτου ιδιότητος έχει την δική του άποψη και επειδή μαλάκες αν μη τι άλλο δεν είμαστε, άποψη έχουμε όλοι. Ακόμη κι ο κυρ-Σάββας, για τον οποίον θα ήθελα να θυμίσω σε όλους τα πικρόχολα που έλεγε για τον Κόκκαλη τότε με την υποκλοπή με τον Δουκάκο (έχει ξεχαστεί αυτό, ε;). Ως εκ τούτου δε νομίζω να τίθεται θέμα αλληλεγγύης, αφού προσωπικά δεν είμαι καν πανεπιστημιακός. Ένας απλός Πειραιώτης είμαι που τρώει τη σαρδέλα με το χέρι και λερώνει και το ποτήρι του ούζου άμα λάχει.

ΥΓ. Τρομερός ο Ηλίας Μπαζίνας επί του ιδίου θέματος σήμερα.