13.3.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2


Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σήμερα, σύγγαυροι! Ναι, το επαναλαμβάνω: ευτυχώς που δεν νικήσαμε! Αν ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ που "έπαιζε" στου Καραϊσκάκη φόραγε άλλες φανέλλες, κανονικά θα έπρεπε να είχε φάει μισή ντουζίνα γκολ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ. (Παράδειγμα: το ότι ο Λούα Λούα έπαιζε 90 λεπτά σε όλες τις θέσεις και τό ότι στο τέλος το τρίτο γκολ του ΠΑΣ το απέτρεψε ως αμυντικός ο Ντάρμπυσιρ, δεν είναι προς έπαινον, αλλά για κλάματα... Ποδοσφαιριστές Λεδέσμα και Μαρέσκα δεν υφίστανται. Είναι κοινότατοι απατεώνες...)
Η καλή ομάδα που είχαμε μέχρι πέρισυ, καταστράφηκε το περασμένο καλοκαίρι. Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Προέδρου έφεραν στον Ολυμπιακό άνθρώπους που ούτε στο όνειρό τους δεν είχαν δει ποτέ ότι θα πέρναγαν έστω και από έξω από την ομάδα. Και τώρα τους έχουμε ΜΕΣΑ! Προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοικητικούς παράγοντες!
Καταστράφηκαν δε ουκ ολίγοι νεαροί ποδοσφαιριστές (σφαγή των νηπίων) - αυτοί ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να παίξουν μπάλλα. Μαζί μας κατάντησε χαμάλαρος ο Μέλμπεργκ - αυτό και αν είναι κατόρθωμα! Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την κατηφόρα. Θα πάρουμε -λέει- προπονητή τον Βαλβέρδε... Με το καλό να έλθει να αποκαταστραφεί και αυτός.


Τί να κάνουμε;
Να το βουλώσουμε - αυτό να κάνουμε! Και να βάλουμε κάτω την κεφάλα και να φτιάξουμε ομάδα, αλλά με τον τρόπο που φτιάχνονται οι ομάδες. Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ομάδες. Οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ομάδες.

**********************************************************


Σωκράτη Κόκκαλη, την είδες, καλέ μου άνθρωπε, τη Λυών;!
Αν δεν ξέρεις πώς έγινε, από πελάτισσά μας που ήταν, η ομαδάρα που ταπείνωσε τη Ρεάλ ΚΑΙ μέσα στο Μπερναμπέου, να σου πω εγώ*. Αλλά για να σου πω, πρέπει να με ρωτήσεις.

Και πού 'σαι Σωκράτη;! Μη ρωτήσεις τον Χρυσικόπουλο, τον Συγγελίδη, τον Μπαρμπή, τον Κουντούρη, τον Αιμίλιο, τον Κολλυβά, τον Δουρέκα, τον Δημητράκη ή τον Τζούνιορ. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν την τύφλα τους, και θα σε πήξουν στις μαλακίες. Ρώτα, άμα θες, κανέναν που να ξέρει, μπας και σου ανοίξει τα μάτια.

ΕΠ' ΑΜΟΙΒΗ εννοείται, καθόσον ο Τζάμπας πέθανε. ΕΠ' ΑΔΡΟΤΑΤΗ ΑΜΟΙΒΗ, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν τυγχάνομεν λαμόγια.

Για χάρη σου, φίλτατε Σωκράτη, εκ μέρους μου η πρώτη συμβουλή δωρεάν (χάριν της γνωριμίας): Βαλβέρδε; Ναι, όπως λέμε "Αλέφαντος, Ιωαννίδης, Μπάγεβιτς".

Για να μάθεις όμως πώς και τί για την Λυών και τα συναφή τοιαύτα, θα πληρώσεις. Διαφορετικά μείνε με τους Χρυσικοπουλομπαρμπήδες.



* Μη με παρεξηγήσεις. Όταν λέω "εγώ", δεν εννοώ ότι θα σου πλασάρω την αφεντιά μου. Ξέρεις, Σωκράτη, φίλε μου, εγώ προσωπικώς έχω δουλειά και δεν θέλω άλλη. Ξέρω όμως ποιός θα σου κάνει καλά τη δουλειά σου για να γίνει η ομάδα σου / μου "Λυών".

5 σχόλια:

Θανος Πεππας είπε...

Σε ολα συμφωνος... Δυστυχως ειμαι σε ολα συμφωνος...

Hades είπε...

Άστα να πάνε Γιώργο, είναι να σε πιάνει απελπισία. Αυτό το πράγμα φέτος είναι απίστευτο.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες επιλογές φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν του Κόκκαλη. Προσωπικά πλέον αμφιβάλλω αν ήταν και ο Κετσπάγια του Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης εδώ και μια τριετία δείχνει να έχει αποτραβηχτεί και να ψάχνει για "διαχειριστές". Το μέγα σφάλμα του είναι ότι νομίζει πως όλοι ασχολούνται με την ομάδα όπως έκανε κάποτε αυτός. Οπότε ή πρέπει ν'ασχοληθεί εκ νέου ο ίδιος, ή να βρει τους πραγματικά σωστούς διαχειριστές. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τον έχουν ξεζουμίσει κιόλας. Έναν σκασμό λεφτά έχει σκάσει και το αποτέλεσμα είναι θερμοκρασίες Σιβηρίας.
Χθες σε κάποιες φάσεις είχα την εντύπωση ότι παίζαμε με την Μίλαν στις καλές τις. Τι πράγμα ήταν αυτό; Πολύ καλά τα έχωσαν ο Μέλμπεργκ με τον Ντάρμπυσάιρ χθες μετά τον αγώνα. Αν και ούτε καν αγώνας αλάνας δεν ήταν. Διότι στους αγώνες αλάνας υπάρχει ο εγωϊσμός όπου καμιά ομάδα δεν θέλει να χάσει οπότε τις προσέχουνε τις θέσεις εκεί. Αυτό το πράγμα χθες δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος.

Και κάτι άλλο: χθες οι πιτσιρικάδες μας κέρδισαν ένα διεθνές τουρνουά απέναντι σε ομάδες που αν μη τι άλλο σε θέματα υποδομών και οργάνωσης είναι έτη φωτός μπροστά από εμάς. Ο Αλεξανδρής κάνει εκπληκτική δουλειά. Πότε επιτέλους θα αξιοποιήσουμε τους πιτσιρικάδες μας; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αν έπαιζε χθες η ομάδα νέων να ήταν χειρότερη από την ομάδα ανδρών; Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έπαιξε 20 λεπτά και έκανε τουλάχιστον ένα εκπληκτικό σουτ. Ο Μαρέσκα που έπαιξε 70 πόσα έκανε;

Κι όσον αφορά τον Βαλβέρδε, αν και μου αρέσει ο Βασκος θα το ξαναπώ: δεν ξέρω αν είναι καλό να έρθει. Υπάρχει το αγκάθι ότι μάλλον δεν γουστάρει ο Κόκκαλης λόγω της περσινής συμπεριφοράς του (ένεκα μάνατζερ). Αν είναι να έρθει ως τάμπουλα ράσα, έχει καλώς. Αν είναι όμως να έρθει γιανα σκουπιστεί με την πρώτη ευκαιρία καλύτερα ας πάρουμε κάποιον άλλον.

Φυρί-φυρί είπε...

«Με` ζωσαν τα μαύρα φίδια –
Και το έχω πάρει πρέφα –
κάνοντας τέτοια παιχνίδια –
δεν μας βλέπω ούτε ΟΥΕΦΑ !

...Μετα συγχωρήσεως...
Χρήστος Ψιτ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θάνος Πέππας & HADES & ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ: Γειά σας, σύγγαυροι.

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

κ. καθηγήτά γράφετε
Και πού 'σαι Σωκράτη;! Μη ρωτήσεις τον Χρυσικόπουλο, τον Συγγελίδη, τον Μπαρμπή, τον Κουντούρη, τον Αιμίλιο, τον Κολλυβά, τον Δουρέκα, τον Δημητράκη ή τον Τζούνιορ.
Μα τόσα χρόνια έχει αναμειχθεί και κανένας άλλος; Έχει βγει κανένας άλλος είτε στο ‘γυαλί’ είτε στο ‘χαρτί’ να δηλώσει μια παρουσία με ουσία και περιεχόμενο; Δυστυχώς λειτουργούμε σαν ‘Σοβιέτ’. Τα ικανά στελέχη μέχρι τώρα είναι άφαντα, είτε επειδή δεν έχουν κάποιον να τους προωθήσει, είτε δε θέλουν να δράσουν, είτε δεν υπάρχουν! Μακάρι να εμφανιστούν αλλά αν σκεφτούμε το ιστορικό του μπάσκετ δεν το βλέπω. Τι εννοείται όταν λέτε ότι Ξέρω όμως ποιός θα σου κάνει καλά τη δουλειά σου για να γίνει η ομάδα σου / μου "Λυών".
Συμφωνώ απόλυτα Άδη με το εξής : Ο Κόκκαλης εδώ και μια τριετία δείχνει να έχει αποτραβηχτεί και να ψάχνει για "διαχειριστές". Αφού βλέπει πως δεν του βγαίνει ας ελπίσουμε να αλλάξει τρόπο σκέψης και δράσης.