18.3.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Σύγγαυροι, μην ξεγελιόμαστε. Η ποδοσφαιρική ομάδα μας πνέει τα λοίσθια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όσο «ηρωικά» μπορούσαμε, απέναντι σε ένα σύνολο που είναι σε σχεδόν ανεπαίσθητα καλύτερη κατάσταση από εμάς. Ομάδα «Μπορντώ» δεν υπάρχει... ένα βελτιωμένο ουζερί είναι. Το ότι παραλίγο να την αποκλείσουμε αποδεικνύει ίσα-ίσα του λόγου το αληθές. Βαριά λόγια, θα πείτε, αλλά θα ξέρετε ασφαλώς ότι αντικατοπτρίζουν την πικρή αλήθεια. Χρειάζεται «άγριο» ξεσκαρτάρισμα το καλοκαίρι και «μεγάλη» υπομονή… πολύ μεγάλη υπομονή. Στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν γίνονται θαύματα – έτσι τουλάχιστον όπως τα εννοούμε στην Ελλάδα του πατροπαράδοτου αρπακολλισμού. Με τα ψέματα και με μπαλώματα δεν φτιάχνεις ομάδα ανταγωνιστική (ούτε εντός των συνόρων, όπως τόσο περίτρανα αποδεικνύεται εφέτος, που μπορεί να το δει και τυφλός ακόμα). Επί τέλους χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, που θα παρθούν ψύχραιμα και υπό το κράτος της λογικής... της ποδοσφαιρικής λογικής εννοείται. Ο αμπλαουμπλισμός, η μπαχαλαδοσύνη, η φαντασιοπληξία, ο τζαμπαμαγκισμός, οι εξ επαγγέλματος ολυμπιακάρες και όλα τα συναφή μάς περισσεύουν – όπως, επίσης, μας περισσεύει η μετατροπή των ευσεβών πόθων και των ηθελημένων ψεμάτων (μας) σε ακράδαντες αλήθειες. Σύγαυροι, με πορδές δεν βάφονται αβγά. Το ξέρουμε όλοι. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που λείπουν και που πρέπει να «μπουν στην ομάδα»· είναι πρωτίστως η έλλογη διαχείριση (παναπεί όχι ο τσουκαλαδισμός) του αθλητικού / κοινωνικού / οικονομικού / πνευματικού όντος που λέγεται Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς. Και οι τέσσερεις λέξεις έχουν αφάνταστο βάρος, όλες δε μαζί δεν είναι άθροισμα, αλλά γινόμενο θετικό. Αν το κατανοήσουμε ποτέ αυτό, θα έχουμε κάνει ήδη τον μισό δρόμο προς το ευρωπαϊκό μέλλον μας.

Γενναίες ολυμπιακές αποφάσεις, κάτω το κεφάλι, πολλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι μέγας. Στο χέρι του είναι κάποια στιγμή να γίνει γίγας μεταξύ των γιγάντων και στο ποδόσφαιρο (καθώς σε άλλα σπορ το έχει κατ’ επανάληψη πετύχει).

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ... λίγο έλειψε...

9 σχόλια:

Μανούσος Ψητοκατσικάκης είπε...

Ωραία τα λέτε για τον ολυμπιακό. Μήπως έχετε και για τον ΟΦΗ άποψη;

Φυρί-φυρί είπε...

Ευθύβολος και εύστοχος και πάλι ο Γιώργος

Hades είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ... λίγο έλειψε...

Δεν υπάρχει πιο εύστοχη περιγραφή. Ακριβώς αυτό έλεγα σε φίλους χθες ιδίως κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου διαφαινόταν ότι το είχαμε.
Το είπα σε όλους ευθέως: να προκριθείς γιατί; Για να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μετά; Να υπάρχει μια σοβαρότητα.

Το έταιρο δε, που σκέφτηκα κι εγώ και μου το είπαν μέσα στο ματς άλλοι τρεις φίλοι από τηλεφώνου (άσχετοι μεταξύ τους) είναι ότι η ομάδα του Τάκη το είχε το χθεσινό άνετα.

Αυτό που χρειαζόμαστε σύγγαυροι είναι μόνο ένα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.
Ανθρώπους που να πονάνε την ομάδα. Τέτοιοι υπάρχουν, ακόμη κι αν δεν γεμίζουν το μάτι σε πολλούς. Ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ τέτοιοι, παρά τα λάθη που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό. Τέτοιος είναι ο Ίβιτς, που με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ κινήθηκε ταχύτατα και έφτιαξε ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο. Τέτοιος είναι ο Τζόλε, ο Αλεξανδρής που δείχνει τ'άντερά του με τους μικρούς κι ας μην είναι και με τη βούλα προπονητής, τέτοιος είναι ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ τον οποίον οψίμως διάφοροι λοιδωρούν ενώ μετά την Άρσεναλ τον αποθέωναν.

Και σημειωτέον ότι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ δεν ασχολούνται με φαντάσματα και διαιτησίες ως πρώτη (και ενίοτε μόνη) δικαιολογία. Σκύβουν κάτω το κεφάλι, στρώνουν κώλο και ξεπατώνονται στην δουλειά.

Προσωπικά από τώρα χαρίζω και το επόμενο πρωτάθλημα συν το κύπελλο προκειμένου να δω μια ενδεκάδα με πιτσιρικάδες, με Γ.Παπαδόπουλο, με Κατσικογιάννη, με Φετφαζίδη, με Νηκλιτσιώτη, με Παναγόπουλο, οι οποίοι μαζί με έναν Μέλμπεργκ συν 3-4 παίκτες αντιστοίχου κλάσης, θα μου δώσουν τα επόμενα 15 πρωταθλήματα ανεξαρτήτως συνθηκών.
Και το λέω αυτό, διότι ακούγεται ότι χρειάζονται πολλά μύρια για να κάνουμε ομάδα έτοιμη από τη μηδέν.

κατά τα λοιπά, τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου...

MenieK είπε...

και μετά είδαμε την Μπάρτσα....

Ανώνυμος είπε...

Τί συνέβη με τον Γεωργίου ρε γάβροι; Μήπως ξέρει κανένας;

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Δε συμφωνώ οτι η Μπορντό είναι ομαδούλα. Όσο και να βοηθάει ο Πλατινί δύο γαλλικές ομάδες είναι στους οκτώ του Champions League. Εγώ θεωρώ οτι η ομάδα έδειξε δυνάμεις που δεν είχαν φανερωθεί μέσα στην αγωνιστική χρονιά.

ASTERIX είπε...

Γιώργο, σχετικά με το σχόλιο για την συνέντευξη του Χρυσικόπουλου στο Μπορντώ, έγραψα κάτι που δεν έπρεπε?

Σε περίπτωση όπου δεν πέρασε λόγω τεχνικών προβλημάτων, το ξαναεπιχειρώ.

http://images.tanea.gr/AssetService//Image.ashx?t=2&nid=15234318&amp

Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να έχει και να εκφράζει άποψη για τα αγωνιστικά του Θρύλου μας?

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ASTERIX: Δεν μου είχε έλθει το σχόλιό σου. Όπως βλέπεις, μπήκε. Για τον Χρυσικόπουλο έχω εκφράσει άποψη στο παρελθόν - συμπίπτουμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Χαιρετσμούς!