22.3.10

ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ


Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Για φιέστα πήγαν όλοι στο ΟΑΚΑ και έφυγαν με κλάματα! Η φανέλα του Θρύλου και η μαγκιά των ποδοσφαιριστών του αρκούσαν για να κάνουν «κηδεία» στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 1-0 αντί για 3-0! Ο Ματ Ντέρμπισιρ, όπως και στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας στους «ερυθρολεύκους» τη μεγάλη επικράτηση και δείχνοντας ότι, ακόμα κι αν χάνεται αυτός ο τίτλος, οι κυρίαρχοι φαίνονται!
Για να ξετυλίξουμε απ’ την αρχή το κουβάρι του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-3-3, με τον Νικοπολίδη ανάμεσα στα δοκάρια, τον Τοροσίδη σε θέση δεξιού μπακ, τον Ραούλ Μπράβο να καλύπτει αυτή του αριστερού αμυντικού, τους Αβρ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ ως στόπερ, την τριάδα των Μαρέσκα, Στολτίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο στα χαφ και στην επίθεση, στα δεξιά τον Λούα Λούα, στα αριστερά τον Ντάτολο και στην κορυφή τον Μήτρογλου.
Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο επίσης σε παράταξη 4-3-3, με τερματοφύλακα τον Τζόρβα, στην άμυνα απ’ τα δεξιά προς αριστερά τους Σεϊταρίδη, Καντέ, Κατσουράνη, Βύντρα, στη μεσαία γραμμή τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη και στην επίθεση δεξιά τον Σαλπιγγίδη, αριστερά τον Λέτο και στην κορυφή τον Σισέ.
Μόλις στο 4’ ο Δαλούκας έδειξε τις προθέσεις του: ο Τοροσίδης σέντραρε απ’ τα δεξιά, προ του Μήτρογλου ο Καντέ έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κατσουράνη, αλλά ο Θεσσαλός διαιτητής δεν έδωσε τίποτα!
Στο 6’ ο Τοροσίδης πραγματοποίησε πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ απ’ τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα με εκτίναξη να διώξει σε κόρνερ...
Στο 14’ απ’ το φάουλ του Λέτο, η κεφαλιά του Βύντρα απ’ τη μικρή περιοχή ήταν άστοχη, στο 21’ ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Καραγκούνη (ο οποίος πήρε την μπάλα με το χέρι, μπροστά στα μάτια του Δαλούκα!), ενώ στο 28’ το φάουλ του Σισέ ήταν άστοχο, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Ολυμπιακού.
Στο 30’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτης της άμυνας, έπιασε με τη μία το αριστερό βολέ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
Στο 34’, κι ενώ ο Δαλούκας με συνεχή φάουλ και κίτρινες στους Πειραιώτες έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Ζιλμπέρτο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Στο 38’ το σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή του Ντάτολο ήταν άστοχο, για να λήξει το ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να παίζει απέναντι και στον Δαλούκα, αλλά να διατηρεί στο μηδέν στην άμυνα και να μην του επιτρέπεται να κερδίσει φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή!
Σαν να μην του έφταναν όλα τα υπόλοιπα, συνεχίστηκε και η κακοδαιμονία για τον Ολυμπιακό. Ο Μέλμπεργκ, που όλες τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, δεν βγήκε απ’ τα αποδυτήρια για το δεύτερο μέρος, με τον Ζεβλάκοφ να τον αντικαθιστά.
Στο 55’ το σουτ από πλάγια θέση του Λέτο ήταν άστοχο και στο 56’ ήρθε η ώρα για τη δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού, με τον Ντέρμπισιρ να αντικαθιστά τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Μπάντοβιτς να μετατρέπει τη διάταξη σε 4-4-2, με τον Άγγλο δίπλα στον Μήτρογλου και τον Λούα Λούα να παίζει σε θέση δεξιού χαφ.
Στο 60’ το φαλτσαριστό πλασέ του Ζιλμπέρτο Σίλβα εξουδετερώθηκε άνετα απ’ τον Νικοπολίδη, ο οποίος στο 61’ μπλόκαρε την μπάλα στο πλασέ με το δεξί του Λέτο, έπειτα από ατομική προσπάθεια του Αργεντινού. Κι όλα αυτά, ενώ ο Δαλούκας συνέχισε να κλείνει στα καρέ του τον Ολυμπιακό, με ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού και άλλα που δεν έδινε υπέρ των Πειραιωτών!
Ο Μπάντοβιτς πήρε απόφαση να ολοκληρώσει πολύ νωρίς τις αλλαγές του, περνώντας τον Όσκαρ στο 63’ αντί του Ντάτολο, με σκοπό να οργανώσει κάποιος το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο κέντρο και να κρατήσει μπάλα.
Στο 65’ ο Μήτρογλου από πλάγια θέση μέσα απ’ την περιοχή προσπάθησε να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι του Τζόρβα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά στο 67’ ο Θρύλος βρήκε το δρόμο προς τα δίχυα: ο Λούα Λούα έβγαλε σέντρα ακριβείας απ’ τα δεξιά, ο Ντέρμπισιρ έπιασε την κεφαλιά, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Άγγλος με απευθείας πλασέ έκανε το 0-1!
Στο 71’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάρισε: ο Νίνης σέντραρε επικίνδυνα, ο Νικοπολίδης έκανε κακό υπολογισμό, ο Σισέ πετάχτηκε προλαβαίνοντας την έξοδό του, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και μετά το «τσαφ» του Αβραάμ, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
Στο 73’ ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία, με τους Ντέρμπισιρ, Στολτίδη από κοντά, στη μικρή περιοχή, να μην μπορούν να προωθήσουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 74’ τα αντικείμενα που έπεφταν στο κόρνερ, προς τον Λούα Λούα, οδήγησαν στη διακοπή για τρία λεπτά του αγώνα!
Στο 78’ ο Δαλούκας απέβαλε τον Ράντο επειδή… τόλμησε να ζητήσει να δεχθεί κίτρινη ο Νίνης για φάουλ από πίσω στον Στολτίδη (!), ενώ στο 81’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 0-2: σε αντεπίθεση του Λούα Λούα, ο Όσκαρ βρέθηκε φάτσα με τον Τζόρβα, αλλά την ώρα του πλασέ, ο Καντέ πρόλαβε με προβολή και έδιωξε σε κόρνερ!
Στο 83’, σε νέα αντεπίθεση του Θρύλου, ο Μήτρογλου πλάσαρε έξω απ’ την περιοχή έξυπνα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Τζόρβα και απομακρύνθηκε!
Στο 86’ απ’ την πρώτη κεφαλιά του Ζιλμπέρτο, ο Σαλπιγγίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στο 92’ ο Δαλούκας ανέκοψε με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ φάουλ τετ α τετ του Μήτρογλου, στο 93’ ο Λούα Λούα πλάσαρε σε τετ α τετ, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε με τα πόδια!
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, αλλά σίγουρα το σκορ θα μπορούσε να ’ναι ακόμα μεγαλύτερο...
Προκλητική η διαιτησία του Δαλούκα, που «κιτρίνισε» τους Ντάτολο (18’), Αβρ. Παπαδόπουλο (26’), Τοροσίδη (30’), Λέτο (32’), Καραγκούνη (33’), Μαρέσκα (33’), Ντέρμπισιρ (68’), Σιμάο (85’) και Νικοπολίδη (94’).
Ενώ στο 23’ χάρισε κίτρινη σε φάουλ του Κατσουράνη στον Λούα Λούα, στο 37’ στον Κατσουράνη για φάουλ με τα δύο πόδια στον ίδιο παίκτη, στο 36’ δεν έδωσε καν φάουλ για ένα μαρκάρισμα για κάρτα του Σιμάο στον Ντάτολο και στο 42’ στον Σισέ, για φάουλ από πίσω στον Νικοπολίδη στα πλάγια της άμυνας!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης (67’ Γκάμπριελ), Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο (70’ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (80’ Ρουκάβινα), Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46’ λ. τρ. Ζεβλάκοφ), Στολτίδης, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος (56’ Ντέρμπισιρ), Ντάτολο (63’ Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.

2 σχόλια:

El Patron είπε...

ΠΟΥΤΣΑ ΑΛΗΤΙΚΗ,ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΗ!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Δημήτρης Πατρωνίδης: Έχω τη γνώμη ότι... παραφέρεσαι, Δημήτριε παιδί μου! Σε φιλώ!