7.1.10

ΕΜΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ


Σύγγαυροι, η ήττα από την ΑΕΚ με 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη είναι άκρως διδακτική, αρκεί βεβαίως να θέλει ο Ολυμπιακός να διδαχθεί. Οι παρακάτω αράδες γράφονται από κάποιον που εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο τίτλος του πρωταθλητή είναι ακόμα διεκδικήσιμος. Ναι μεν έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά δεν είναι ακατόρθωτα. Αρκεί, βεβαίως, να συνέλθει η ομάδα – αν μπορεί...
Παραμονές του ντέρμπυ με την ΑΕΚ (ναι, είναι ντέρμπυ) και εμείς ασχολιόμασταν με κάποιον Μπεν Αρφά, που κοντέψαμε να τον βγάλουμε Μαραντόνα τουλάχιστον. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττουμε τέτοιο εγκληματικό λάθος, αλλά φέτος το κάναμε έχοντας λησμονήσει ότι ο βασικός μας αντίπαλος είναι παντοιοτρόπως ενισχυμένος και –πρώτη του φορά μετά από χρόνια– μας έχει περάσει και είναι από πάνω μας δύο φορές (και ας τον νικήσαμε στον μεταξύ μας αγώνα ταπεινώνοντάς τον).
Παραμονές του ντέρμπυ με την ΑΕΚ (ναι, είναι ντέρμπυ) και εμείς σφυρίζαμε αμέριμνοι τον υπέροχο σκοπό «θα κατεβούμε και θα τους ρίξουμε από τέσσερα και πάνω». Ναι, και η ΑΕΚ θα καθότανε να... χάσει. Και το μόνο που μας έκαιγε τρεις μέρες τώρα ήταν το πού βρήκαν οι ανύπαρκτοι παράγοντες της ΑΕΚ τα χρήματα του πριμ νίκης που έταξαν στους πάικτες της για να μας κερδίσουν. Τί να πώ; Βαθυστόχαστο ερώτημα... Μένω άλαλος.
Επί έναν ολόκληρο γύρο τρωγόμαστε με τα ρούχα μας ότι οι εκάστοτε αντίπαλοί μας σκίζονται εναντίον μας και παίζουν σαν κότες με τον ΠΑΟ. Γιατί αλήθεια απορούμε; Πρώτη φορά συμβαίνε αυτόι; Δεν το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται τόσες δεκαετίες. Το χειρότερο όμως είναι ότι το διαπιστώνουμε με... παράπονο. Από πότε ο Ολυμπιακός έγινε κλαψιάρης και απόκληρος της κοινωνίας;
Το περασμένο καλοκαίρι (όπως άλλωστε και όλα τα καλοκαίρια επί σειρά ετών) στο Ζέεφελτ έγιναν εγκλήματα. Σχεδόν ούτε τροχαδάκι δεν περιελάμβανε η προετοιμασία. Για να μη γίνει λόγο για διδασκαλία τακτικής... Ανύπαρκτος προπονητής προσπαθεί να προπονήσει μισή ομάδα. Και να οι τραυματισμοί! Οι συνεχείς τραυματισμοί! και να τα ξεφουσκώματα όλων – παρά τα όποια επιτυχημένα αποτελέσματα επί ευρωπαϊκών αντιπάλων μικρής δυναμικότητας. Όλη τη χρονιά τα πάντα γίνονται στο άρπα-κόλλα. Αυτοσχεδιασμοί της συμφοράς. Αποφάσεις της πλάκας και γκρίνιες ατελείωτες. Η κατάσταση μέσα στα αποδυτήρια πρέπει να είναι πλέον εκτός παντός ελέγχου και εντελώς απερίγραπτη. Ο προγραμματισμός –αν ποτέ υπήρξε– πρέπει να έχει πεταχτεί στα σκουπίδια. Κάηκαν όλοι οι τους νεαροί ποδοσφαιριστές από την αστόχαστη υπερπροβολή και από την επιστράτευσή τους σε μάχες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις δυνατότητές τους – αν παίξει ποτέ μπάλλα της προκοπής έστω και ένας εκ των Κ. Παπαδόπουλου, Βασιλόγιαννη, Σοϊλέδη, Φετφατζίδη και Κατσικογιάννη, θα είναι θαύμα.
Όσο αντέχουν ο Νικοπολίδης και ο Μέλμπεργκ, πάει (ας πούμε) καλά. Στέρεψε όμως και ο Μήτρογλου. Και κλείσαμε. Και έρχεται η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και μας νικάει για πλάκα. Πέντε αποκρούσεις σωτηρίας έκανε ο Νικοπολίδης, και εμείς δημιουργήσαμε την πρώτη μας ευκαιρία στο 93΄. Τίμια πράγματα: το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο εις βάρος μας. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο γήπεδο. Δυστυχώς, σύγγαυροι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο γήπεδο.
Φταίει ο Κόκκαλης; Φταίει!
Φταίει ο Ζίκο; Φταίει!
Φταίνε οι παίχτες; Φταίνε!
Φταίει η διαιτησία; ΟΧΙ! Αυτή κάνει τη δουλειά της, όπως ξέρει τόσες δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια, όταν πηγαίνανε να μας κουνηθούνε κάτι καλόπουλοι, κάτι βασσάρες και κάτι κάκκοι, εισπράττανε τριάρες και τεσσάρες στο άνετο και στο χαλαρό και τους χλευάζαμε από τις κερκίδες. Το τελευταίο το γράφω ακριβώς για να μην ξεχνιόμαστε, σύγγαυροι.

Σύγγαυροι, ο Ολυμπιακός δεν είναι φέτος (έως τώρα) ο γνωστός Ολυμπιακός. Είναι άλλη ομάδα. Δεν τρώει πια σίδερα. Δεν βάζει κάτω τον αντίπαλο να του πετάξει τα άντερα έξω από τα ρουθούνια, όπως έκανε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του έως πρόσφατα. Είναι ομάδα άνευρη, ομάδα δίχως φαντασία, ομάδα που δεν δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Η διοίκησή της είναι αλλού και μακριά νυχτωμένη. Ο προπονητής της μάλλον δεν ξέρει ούτε χιλιοστό της μπάλλας που ήξερε ως ποδοσφαιριστής. Οι παίχτες της είναι... βασικά επαγγελματίες, για να μην πω καμμιά βαρύτερη κουβέντα.

Και πώς θα γίνει, τότε, να αλλάξουμε; Πάλι πρέπει να αναλάβουμε εμείς οι οπαδοί να βάζουμε γκολ – όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Η ατμόσφαιρα σήμερα στο γήπεδο (μέσα και έξω) ήταν πολύ κρύα. Οι διαθέσεις ήσαν μουντές. Και παντού είχε εξαπλωθεί μουρμούρα και γκρίνια: για τον Μπεν Αρφά (ήμαρτον!), για τον Ζίκο, κυρίως δε για τη διαιτησία!

Ας σταματήσουμε επί τέλους τη γκρίνια. Ας μη χαύουμε τις καθησυχαστικές ανοησίες που μας πλασάρουν όσοι έχουν ιδιοτελέστατα συμφέροντα από τον Ολυμπιακό, «φίλοι» και αντίπαλοι. Ας μην κοιμόμαστε άλλο. Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είμαστε εμείς. ΕΜΕΙΣ! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ! Εμείς πρέπει να ξεκουνήσουμε την ομάδα και τους παίχτες της για να κατακτήσει η ομάδα μας τον τίτλο του πρωταθλητή. Ναι, με το ελλιπές υλικό που διαθέτουμε και με την εις βάρος μας διαμορφωμένη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Ας κόψουμε τον κάθε λογής μπεναρφαδισμό και γαμωζικισμό. Ας γίνει η αρχή από τον επόμενο αγώνα, την ερχόμενη Κυριακή εναντίον της Λάρισας.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που τον... άχρηστο Μπεν Αρφά, δεν τον βγάλαμε εμείς στο προσκήνιο, αλλά η διοίκηση. Και τον άλλο τον άχρηστο τον Λέτο τον είδαμε χθες πως σερνόταν, την ίδια στιγμή που ο Όσκαρ αλώνιζε την αριστερή πλευρά στο Καραϊσκάκη. Ούτε εμείς πουλήσαμε τον άχρηστο τον Μπελόυτσι, ώστε να μην έχουμε το δικαίωμα για γαμωζικισμό (που τη βρήκες αυτή τη λέξη;). Τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό έφταιγαν πολλά συγχρόνως γι αυτό δεν έβλεπαν στον ήλιο μοίρα. Σε μας είναι πιο απλά. Φταίει μόνο και μόνο ένα ή ένας. Αυτός που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Αυτός που μας δουλεύει άγρια. Δεν θέλουμε να φύγει γιατί έγινε πια ιστορική μορφή με τα 12 στα 13. Θέλουμε όμως να μάθει να σέβεται την ομάδα και τον κόσμο. Και δεν είμαστε αχάριστοι για τα 12, αυτός είναι αχάριστος για όσα του προσφέραμε:
αγάπη και λατρεία
ασπίδα προστασίας όταν του τα έχωναν
Μια απίστευτη κρατική περιουσία χρυσορυχείο για 50 χρόνια που του χαρίστηκε ένεκα ημών των ψηφοφόρων οπαδών, τα όποια έξοδα για την οποία, του τα ξεχρεώσαμε σε 2 χρόνια και την οποία εκποιεί τώρα σε όποιο Λαυρεντιάδη βρει μπροστά του
Διασφαλισμένα έσοδα κάθε χρόνο πάνω από τα έξοδα
Είναι υποχρεωμένος να μας δώσει πίσω έστω και στο ελάχιστο κάτι απ' αυτά που έχει κερδίσει από μας.
Και αυτά είναι:
Πάνω απ' όλα μια ομάδα με αξιοπρέπεια
Μια ομάδα που να εκπληρώνει ένα ευρωπαϊκό όνειρο και να μην εξαντλείται κάθε φιλοδοξία στα ντέμπυ με τον Βάζελο (αυτή καταντάει επαρχιώτικη νοοτροπία ΠΑΟΚ ΑΡΗ)
Μια ομάδα που να αξίζει το εισιτήριο των φιλάθλων.
Αν δεν τα κάνει αυτά (και ξέρουμε όλοι τον τρόπο με τον οποίο γίνονται)και συνεχίζει να μας κοροϊδεύει με τις εγκάθετες φυλλάδες του και τους πληρωμένους χασισιπότες θρασύδειλους- πραγματικά γουρούνια κάφρους "φιλάθλους" που με μια ντουντούκα... γαμάνε τις μάνες, όλου του κόσμου, τότε θα είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας που πέρασε ποτέ από τον Ολυμπιακό.
Και αν αγαπητέ καθηγητά μου, προσπαθούμε να γιατρέψουμε τις πληγές, λέγοντας πως ακόμα και έτσι ο τίτλος δεν έχει χαθεί, τότε μας αρέσει να βολευόμαστε με έναν μικρό Ολυμπιακό που θα τα κουτσοκαταφέρει και φέτος
Καλή χρονιά

Hades είπε...

Εγώ έχω ξαναπεί: το ουστ στα βραζιλιάνικα πως είναι;
Σε μερικά σημεία θα διαφωνήσω σύγγαυρε. Ο φουκαράς ο Όσκαρ τι φταίει; Ή ο Ντομί; Σε λίγο δηλαδή θα δούμε και τον Νικοπολίδη αριστερό μπακ. Έλεος.
Πήρε τ'αφτί μου ότι ο Λούα Λούα είχε καλύτερα εργομετρικά από τη μισή ομάδα, αν και έχει να αγωνισθεί 6 μήνες. Πως γίνεται αυτό; Πήγε μέσα σε αγώνες και έκανε μίνι προετοιμασία με αποτέλεσμα να αποκάψει τους παίκτες και τώρα επειδή ήθελε να πάει Βραζιλία τους έδωσε 9 μέρες άδεια. Ο Ντιόγο μάγεψε πάλι χθες. Μάλλον ήθελε να τελειώνει νωρίς το ματς για να σπεύσει στα μαγαζιά της παραλιακής -προφανώς όχι μόνος του.

Βγάλαμε ολόκληρο ντέρμπυ (;;;;) με μόλις 8 φάουλ. Οκτώ, για να μην νομίσεις ότι ήταν λάθος της πληκτρολόγισης. Τρία στο πρώτο, πέντε στο δεύτερο. Όταν η ΑΕΚ έκανε 25. Πάθος μηδέν. Πάει βγάζει ο μέγιστος τον Κατσικογιάννη και αφήνει τον Μαρέσκα μόνο του σε ολόκληρη την μεσαία γραμμή. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Το ότι έβγαιναν μπροστά ταυτόχρονα ο Μπράβο, ο Τοροσίδης και ένας εκ των Μέλμπεργκ-Αβραάμ ήταν και αυτό κομμάτι του συστήματος; Ποιου συστήματος; Ο Ντιόγο πότε έγινε δεκάρι να παίζει πίσω από τον φορ;;;; Μπορεί ο Ντιόγο να σπάει μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;;;

Στο τέλος έτσι όπως πάμε θ'αρχίσουμε ν'αναπολούμε την χολέρα, με τον οποίον μπορεί να μην περνάγαμε καν τη σέντρα αλλά τουλάχιστον υπήρχε έστω και ένα σύστημα. Εμετικό μεν, σύστημα δε. Τώρα τι έχει η ομάδα; ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ.

Στολτίδης-Λεντέσμα-Γ.Παπαδόπουλος δεν ήταν έτοιμοι από τους τραυματισμούς τους, είπε στην συνέντευξη τύπου. Πολύ ωραία, το δέχομαι. Δηλαδή ο Ντιόγο που έπαιξε βασικός έδειξε ετοιμότητα; Ο Ντουντού που φέτος σέρνει τον κώλο του έχει δείξει ετοιμότητα; Ρε δουλευόμαστε εδώ πέρα;
Και αυτή η ηλίθια δήλωση ότι "προπονητής είμαι, όχι ο μπαμπάς τους" που διάολο κολλάει; Όταν παίρνεις του κόσμου τα πακέτα κάθεμήνα, ας γίνεις και πρώτος εξάδελφος. Ουδώλως με απασχολεί.

Σταδιάλα επιτέλους με τα φετινά πειράματα.

George είπε...

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο κε. καθηγητα....

Χαρηκα πολυ που σας ειδα εχθες. Τα λέμε την Κυριακή

Θανος Πεππας είπε...

Οι τεσσερις τελευταιες παραγραφοι με βρισκουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ.
Εξαιρετικο κειμενο κυριε καθηγητα. Πραγματικα με περιγραφει απολυτα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Από όλα όσα λες, και με τα οποία μπορώ να συμφωνήσω μέχρι κεραίας, θα κρατήσω μονο ένα να σου απαντήσω, που με αφορά και προσωπικά. Όχι, φίλε μου, ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, όπως εσφαλμένως υπολαμβάνεις ότι εννοώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ HADES: Φίλε μου, πού νομίζεις ότι διαφωνώ με όσα γράφεις; Πουθενά. Νά 'σαι καλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ George: Κι εγώ χάρηκα πολύ, σύγγαυρε, που σε είδα μετά από καιρό.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θάνος Πέππας: Ραντεβού την Κυριακή.

Φυρί-φυρί είπε...

Ψάχνω απο ώρα να βρω κάτι που να διαφωνήσω, αλλά μάταιος κόπος. Ειδικά με τις θέσεις του ανώνυμου για τον "παντοκράτορα", δεν ταυτίζομαι απλά αλλά και κάτι παραπάνω. Γειά στο... πληκτρολόγιο σου.

Hades είπε...

Το ξέρω ότι δεν διαφωνείς αγαπητέ Γιώργο, πρακτικά ούτε εγώ διαφωνώ και το ξέρεις. Απλά είχα που'χα τα νεύρα μου χθες από την άθλια εμφάνιση, είχα και κατά νου τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί από τους μην λέμε ποιους-ξέρεις πολύ καλά και είχα χτυπήσει πίεση περί το 42 (μικρή) και θέλησα να χρησιμοποιήσω το πολύ καλό κείμενό σου για να τα χώσω λίγο παραπάνω.

Για τον κύριο Νικολακόπουλο για παράδειγμα, πασίγνωστο γαύρο περιοπής, θα είναι μεγάλη ήττα για τον Ολυμπιακό αν καρατομηθεί ο επόπτης Γενναίος (μετά Χαριλάου αυτό). Μιλάμε ότι αυτοί οι ΛΟΥΣΤΡΟΙ είναι που έχουν καταστρέψει τον Ολυμπιακό. Κι αν υπάρχει ένα πράγμα που με ικανοποιεί αυτό είναι ότι βλέπω πως δεν είμαι ο μόνος που βράζω.

El Patron είπε...

Η όλη ουσία είναι ότι το κατουρήσαμε το θέμα.Απλά.Η μαλακία-ή η ειρωνία- της υπόθεσης είναι ότι ο Πρωταθλητής έχει ακόμα το χτεσινό εξώφυλλο.Αυτά.
Καλή χρονιά,χρόνια πολλά και πολλή δύναμη γιατί θα μας χρειαστεί.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Χρήστος Ψιτ.: Εμείς, Χρήστο μου, που γίανμε ολυμπιακοί, όταν ο Ολυμπιακός δεν ήταν in, αλλά "ομάδα των μαουνιέρηδων", μπορούμε να συνεννοηθούμε χωρίς κόπο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ο Νικόλακοπουλος λούστρος / illustris! άτομο που κάνει ρεπορτάζ απ' αλλάργα! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Δημήτρης Πατρωνίδης: Και τί να κάνει, Δημήτρη μου; Να το καταργήσει; Άσε το να το βλέπουν αυτοί που το σκαρφίστηκαν, για να μάθουν τουλάχιστον να προφυλάσσονται από την προπέτεια. (Σιγά τ' αβγά, θα μού πεις - και θά 'χεις δίκο).

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, κ. Κεντρωτή. Αυτό, για να μην ξεχνάει κανείς από ποια ομάδα χάσαμε.

Πόσο μικρή ομάδα είναι φαίνεται από τις αντιδράσεις των οπαδών της. Τρελά πανηγύρια για μια εκτός έδρας νίκη, χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Θυμήθηκα τώρα τα "όλε, όλε" των βάζελων για την ...ισοπαλία που απέσπασαν στο αμέσως επόμενο ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ μετά το 3-0 της Ριζούπολης.

Το πράγμα στράβωσε από την αρχή της σεζόν. Τίποτα δεν έχει χαθεί, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και να αλλάξουν όλα το καλοκαίρι, να μπουν νέες βάσεις για του χρόνου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Θα διαφωνήσω, φίλε μου. Η ΑΕΚ δεν είναι μικρή ομάδα. Έχει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, αλλά μικρή ομάδα δεν είναι. Εξακολουθεί να είναι μεγάλη ομάδα. Αντίθετα, αν εμείς εξακολουθούμε να τη βλέπουμε για μικρή, θα βρισκόμαστε κατά καιρούς προ άκρως δυσαρέστων εκπλήξεων. (Καλή η πλάκα με τα "πέστε κάτω!" και ανταποκρινόμενη στην αλήθεια, αλλά και το "πέστε κάτω" είναι όπλο. Μπορείς να μη συμφωνήσεις μαζί μου, αλλά την Τετάρτη χάσαμε από ένα λαβωμένο θηρίο που εμείς το βλέπαμε για μισοσκοτωμένο κουνέλι. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα...) Σε χαιρετώ από καρδιάς.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Γιώργο, σύμφωνος ΑΠΟΛΥΤΑ, μεχρι κεραίας με όλα όσα έγραψες Κραταω τον τιτλο "ΕΜΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ" που και την Κυριακή εκεί θάμαστε Σωστες είναι οι επισημάνσεις όλων, αλλά παίζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ. Και ΕΜΕΙΣ είμαστε ο Ολυμπιακός Τίποτα άλλο
[θα δεις στο ημέλιόν σου και μια παρουσίαση εικονων που λέει τα ιδια-και την εστειλα πριν δω το-εξοχο-κειμενό σου ]