13.1.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΔYΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ 3-2



Αντιγάφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΔYΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ 3-2 ΣΕΤ

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του βόλεϊ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Δyναμό Μόσχας στο Ρέντη με 3-2 σετ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το σκορ στα σετ (25-22, 23-25, 25-23, 23-25, 15-10) φανερώνει την χιτσκοκική τροπή που είχε το παιχνίδι και σίγουρα η συγκεκριμένη νίκη, κόντρα στη δυνατή ρωσική ομάδα, αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους». Έτσι πλέον τα πάντα αναμένεται να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα της Τρεντίνο, που έχει ήδη προκριθεί, ενώ η Δυναμό υποδέχεται στη Μόσχα την ήδη αποκλεισμένη Τσεσκε Μπουντεγιοβίτσε. Βεβαίως ο Ολυμπιακός καταβάλει προσπάθειες να πάρει εισιτήριο πρόκρισης και ως καλύτερος τρίτος των ομίλων. Το παιχνίδι ήταν δυνατό από το πρώτο σετ όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν με τσαμπουκά και παρότι οι Ρώσοι βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε κατάφεραν να το κατακτήσουν με τον Μίλκοβιτς και τον Τίσερ να πετυχαίνουν τους δυο τελευταίους καθοριστικούς πόντους και να γράφουν το 25-22.
Ακόμα πιο... χιτσκοκικό φινάλε είχε το δεύτερο σετ με τον Ολυμπιακό να φτάνει να προηγείται με 23-22, αλλά τελικά να χάνει με 23-25. Ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο τρίτο σετ με τον νικητή πάντως να αντιστρέφεται και τον Ολυμπιακό να φτάνει στην κατάκτηση του με 25-23. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς στο τέταρτο σετ, όπου οι παίκτες της Δυναμό διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά μέχρι το 19-19, οπότε και ο Θρύλος ισοφάρισε με άσο του Ανδρεάδη. Ωστόσο μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή έφερε τα πάνω κάτω, καθώς ο επόπτης έδειξε μέσα στο καρφί του Καλντέιρα στο 21-21, αλλά ο διαιτητής εσφαλμένα πήρε τη φάση επάνω του και έδωσε τον πόντο στους Ρώσους, που ανέκτησαν και ψυχολογικό προβάδισμα σε εκείνο το σημείο και τελικώς πήραν το σετ πάλι με 23-25 και έκαναν το 2-2. Έτσι το ματς πήγε στο ται μπρέικ όπου ο Ολυμπιακός έπιασε τρομερή απόδοση και με μπροστάρη τον Ιβαν τον τρομερό έφτασε στο 15-10. Πολύ καλός στο ματς ήταν επίσης και ο Καλντέιρα, ενώ εξαιρετικά στοιχεία έδειξε και ο Φελίπε Φοντέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: